Fikirtepe Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Türkiye genelinde satılık konut fiyatları değişim oranları
Share
Kayıt olmak
6
Bildiri Daha Fazla Göster
Sektörden
Emlakta Fahiş Fiyat Artışlarına Bakanlıktan Fren
2 gün önce
Ekonomi Haberleri
Emlak ilanlarında yeni dönem: Ağır yaptırımlar yolda!
2 gün önce
Sektörden
AFAD duyurdu: İki ilde korkutan deprem!
2 gün önce
Sektörden
27 Mayıs: Hem Türkiye’nin hem de Aksaray’ın ortak yas günü
2 gün önce
Emlak Haberleri
Bayram öncesi otobüs biletleri tükendi, ek seferler devreye alınıyor
2 gün önce
Ekonomi Haberleri
Taşınmaz ticareti hakkında yönetmelikte değişiklik yapıldı
2 gün önce
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Haberleri > Türkiye genelinde satılık konut fiyatları değişim oranları
Emlak Haberleri

Türkiye genelinde satılık konut fiyatları değişim oranları

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 19 Nisan 2019 08:39
Emlak Televizyonu
Share
7 Min. Okuma
SHARE

Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan Hürriyet Emlak, bir yıllık süreyi kapsayan Mart ayı emlak endeksi* verilerini açıkladı. Hürriyet Emlak verilerine göre, büyükşehirler kadar Anadolu’daki konut fiyatlarında yükseliş de oldukça dikkat çekiyor. Anadolu’nun birçok şehri emlak piyasasının yükselen yıldızı olmaya aday. Emlak fiyatlarında yaşanan yükselişi ortaya koyan endeks verileri, ülke genelindeki hem satılık hem de kiralık konut fiyatlarındaki hareketliliği de ortaya koydu. 5 büyük ilde yatırımcısına kazandıran il yüzde 13 ile Antalya oldu, listenin ikinci sırasında ise yüzde 5 ile Ankara yer aldı. Endeks verilerine göre, İstanbul’da bir süredir yaşanmakta olan fiyat düşüşünün son üç ayda durduğu gözlemlendi.

Emlak sektörünü tek bir çatı altında buluşturmayı hedefleyen Hürriyet Emlak’ın ülke genelindeki verilerden oluşturduğu Mart ayı emlak endeksi* verilerini açıkladı. Hürriyet Emlak, Emlak Endeksi verileri bir süre stabil bir görünüm sergileyen emlak piyasasındaki hareketlenmeyi gösterdi. Endeks verileri ayrıca hem kiralık hem de satılık konut fiyatlarındaki yükseliş ivmesini de ortaya koydu.

Emlak fiyatlarında yaşanan hareketliliğini gösteren veriler, fiyatlardaki değişkenliği de ortaya koydu. Verilere göre büyükşehirler kadar Anadolu’daki konut fiyatlarındaki yükseliş de oldukça dikkat çekti.

Yükselişe geçen illerimiz

Satılık emlak piyasasında son bir yılda Kırşehir (%28) ve Malatya (%20) yükselişe geçen bir grafik çizerken, yüzde 13’le Antalya ve Elazığ da benzer bir eğilim gösterdi. Son üç ayda ise Kahramanmaraş (%6) ve Mardin (%5) satılık konut piyasında yükselişe geçen fiyatlarla dikkat çekti.

Endeks verilerine göre, satılık emlak piyasasında bir yıllık sürede Kırşehir (%28) ve Malatya (%20) yükselişe geçen bir grafik çizdi. Bu illeri yüzde 13’le Antalya ve Elazığ izledi. Aydın (%13), Gaziantep (%13) ve Edirne’de de (%11) fiyatların yükselişe geçtiği görüldü.

Türkiye genelinde satılık konut fiyatları değişim oranları

Mart

2018

Ort. m2 Fiyat

Mart

2019

Ort. m2 Fiyat

1 Yılllık Değişim
1. Kırşehir 1.162 TL 1.490 TL %28
2. Malatya 1.054 TL 1.268 TL %20
3. Antalya 2.350 TL 2.674 TL %13
4. Elazığ 1.256 TL 1.426 TL %13
5. Aydın 2.234 TL 2.534TL %13

Endeks verilerine göre bir yıllık süre içinde kiralık konut fiyatlarında yaşanan yukarı yönlü ivmelenmenin özellikle Bilecik (%45), Gaziantep (%31) ve Nevşehir’de (%28) görüldüğü gözlemlendi. Endeks verileri, son üç ayda ise kiralık konut fiyatlarının en çok arttığı illerin başında Mardin, Yozgat ve Kastamonu geldiğini gösterdi.

Türkiye genelinde kiralık konut fiyatları değişim oranları

Mart

2018

Ort. m2 Fiyat

Mart

2019

Ort. m2 Fiyat

1 Yılllık Değişim
1. Bilecik 5.40 TL 7.85 TL %45
2. Gaziantep 7.47 TL 9.82 TL %31
3. Nevşehir 4.55 TL 5.84 TL %28
4. Mardin 4.63 TL 5.82 TL %25
5. Antalya 10.06 TL 12.18 TL %21

İstanbul’da satılık konutlarda Beyoğlu, Gaziosmanpaşa ve Adalar’da fiyatlar çıkışa geçti

Hürriyet Emlak, Emlak Endeksi verilerine göre, İstanbul satılık konut piyasası dönem dönem stabil bir görünüm çizse de endeks verilerine göre, İstanbul’da ise bir süredir yaşanmakta olan fiyat düşüşünün son üç ayda durduğu gözlemlendi.

İstanbul satılık konut piyasasında bir yıllık süreçte yaşanan yüzde 43’lük yükselişle dikkat çeken Beyoğlu’nu, Gaziosmanpaşa (%25), Adalar (%23) ve Bağcılar (%22) izledi. Son üç ayda ise fiyatları çıkış eğilimi sergileyen ilçelerin başında Beşiktaş (%6) ve Sancaktepe (%5) geldi.

İstanbul satılık konut fiyatları değişim oranları

Mart

2018

Ort. m2 Fiyat

Mart

2019

Ort. m2 Fiyat

1 Yılllık Değişim
1. Beyoğlu 4.635 TL 6.636 TL %43
2. Gaziosmanpaşa 3.161 TL 3.959 TL %25
3. Adalar 5.456 TL 6.728 TL %23
4. Bağcılar 3.197 TL 3.918 TL %22
5. Çatalca 2.476 TL 2.710 TL %9

İstanbul’da satılık konut fiyatlarında Eyüp, Esenyurt ve Sultanbeyli gibi ilçelerde herhangi bir hareketlenme görülmezken, satılık konut piyasasında bir yıllık süreçte yaşanan yüzde 43’lük yükselişle Beyoğlu dikkat çekti. Beyoğlu’nu, Gaziosmanpaşa (%25), Adalar (%23) ve Bağcılar (%22) izledi. Pendik, Üsküdar ve Avcılar gibi semtlerde ise fiyatlarda aşağı yönlü bir eğilim görüldü.

Satılık konut piyasasında son üç ayda ise fiyatları çıkış eğilimi sergileyen ilçelerin başında Beşiktaş (%6) ve Sancaktepe (%5) geldi. Satılık konut fiyatlarındaki çıkış eğilimi kiralık konut fiyatlarına da yansıdı. Kiralık konut fiyatlarında Çatalca bir yıllık dönemde yüzde 38 artış sergiledi. Çatalca’yı yüzde 16 artışla Esenyurt ve yüzde 15 artışla Gaziosmanpaşa izledi.

Antalya ve Ankara yatırımcısına kazandırdı

5 büyük ilde ise fiyatların en çok yükseldiği şehir yüzde 13’le Antalya oldu. Antalya’yı Ankara (%5), İzmir (%3) ve Bursa (%1) izledi.

5 büyük ilde satılık konut fiyatları değişim oranları

Mart

2018

Ort. m2 Fiyat

Mart

2019

Ort. m2 Fiyat

1 Yılllık Değişim
1. Antalya 2.350TL 2.674 TL %13
2. Ankara 1.791TL 1.881 TL %5
3. İzmir 3.058 TL 3.166 TL %3
4. Bursa 2.143 TL 2.175 TL %1
5. İstanbul 4.383 TL 4.236 TL –

Emlak sektöründeki yükseliş sürecek

Konut fiyatlarıdaki yükseliş ve hareketlenmeye dikkat çeken Hürriyet Emlak Satış Direktörü Çağrı Bozay, “2019’un tüm Türkiye olarak yatırımlara devam edeceğimiz, daha güçlü bir ekonomiyi inşa edeceğimiz ve emlak sektörün daha da hareketleneceği bir yıl olacağını düşünüyoruz. Anadolu özelinde baktığımızda satılık konut piyasasında ciddi bir hareketlenme olduğunu gözlemliyoruz. Kırşehir, Malatya ve Antalya gibi illerimizde yüzde 30’lara varan fiyat artışları söz konusu. Anadolu’daki bu hareketlenmenin önümüzdeki dönemde devam edeceğini ve Anadolu’dan yayılan bu dalganın tüm Türkiye’deki emlak fiyatlarına etki edeceğini öngörebiliriz. Yılın üçüncü çeyreğiyle birlikte ekonomik konjonktörün ülkemiz ve piyasalar için bugüne göre daha iyi bir görünüm sergileyeceği düşüncesindeyiz. Emlak fiyatlarındaki hareketlenme de buna işaret ediyor. Ekonomide yaşanacak olumlu gelişmeler paralelinde emlak sektöründeki bu canlanmanın daha da artacağını düşünüyoruz” dedi.

* Hürriyet Emlak Emlak Endeksi, Hürriyet Emlak ilanları üzerinden oluşturulmuştur. (Veriler, Mart 2018-Mart 2019 arasındaki dönemi kapsamaktadır)

Elazığ’da Yeni İnşa Edilecek Binalara Kat Sınırı
Yılsonu konutta 1 milyonu aşarız, ilk 7 ayda 608 bine çıktı
Turk Emlak Haber Ajansı vatandaşları uyarıyor! Ev Alırken Dolandırılmayın!
Yabancılara konut satışı patladı: Son 10 yılda 357 bini aştı!
“Depreme karşı güçlendirmenin önündeki engellerin kaldırılması” çağrısı
TAGGED:Hürriyet EmlakEmlak EndeksiBölge Raporları

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article 342 bin TL’den başlayan fırsatlarla ev sahibi olma imkanı
Next Article Konut kredi maliyetleri düştü, ipotekli konut satışları yükselişe geçti
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

Emlakta Fahiş Fiyat Artışlarına Bakanlıktan Fren
Sektörden
30 Mayıs 2025
Emlak ilanlarında yeni dönem: Ağır yaptırımlar yolda!
Ekonomi Haberleri
30 Mayıs 2025
AFAD duyurdu: İki ilde korkutan deprem!
Sektörden
30 Mayıs 2025
27 Mayıs: Hem Türkiye’nin hem de Aksaray’ın ortak yas günü
Sektörden
30 Mayıs 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler