By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Tam kapanmada yatlara ilgi arttı
Share
Kayıt olmak
4
Bildiri Daha Fazla Göster
Emlak Haberleri
IC İçtaş’ın Mühendisliği Riyad’ı Zirveye Taşıdı
22 saat önce
Emlak Haberleri
Değerleme Raporları, Yeni Projede Daire Paylaşımına Bilimsel Zemin Hazırlıyor
23 saat önce
Emlak Gazetesi
UNESCO listesindeki ‘altın’ değerindeki kent
23 saat önce
Ekonomi Haberleri
Milli Hızlı Tren güneş enerjisiyle üretiliyor
23 saat önce
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Tam kapanmada yatlara ilgi arttı
Sektörden

Tam kapanmada yatlara ilgi arttı

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 29 Nisan 2021 12:15
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine 17 günlük tam kapanmayla ilgili genelge göndermesinin ardından Aydın’ın turistik ilçesi Kuşadası ile Muğla’nın Marmaris ilçesinde yat ve teknelere olan ilgi yeniden arttı.

Bakanlığın yayımladığı genelgede, hafta içi-hafta sonu ayrımı olmaksızın 29 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da başlayıp, 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05.00’te sona erecek tam zamanlı sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı belirtildi. Ramazan Bayramı’nı da kapsayan tam kapanma ile turizmin önemli merkezlerinden Kuşadası’nda hareketlilik başladı. Bu süreyi evlerinde geçirmek istemeyenler, ilgilerini yeniden yat ve teknelere yöneltti.

Tam kapanma öncesi teknelere ilginin arttığı bir diğer yer ise Muğla’nın Marmaris ilçesi oldu. Marmaris ve turistik kırsal mahallerinde deniz tutkunları, koronavirüs tedbirleri kapsamında yat ve yelkenlilerinde izole yaşamını devam ettiriyor. Sahipleri yurt dışında olan teknelerin kaptan ve personeli ise 17 günlük kapanma öncesi rutin bakım ile temizlik işlerini yapıyor.

Tekne kaptanları, tam kapanma öncesi bir yandan da teknelerindeki eksikleri gidermek için hazırlıklara başladı. Tam kapanmayı denizde geçirmeyi planlayanlar, akaryakıt ile çeşitli gıda maddesi takviyelerini yaparken, marina ve limanlarda demirli olarak geçirecekler ise daha rahat hareket edebilecek. Teknedekiler, marinalardaki marketlerden kısıtlı sürede de olsa alışverişlerini yapabilecek.

“MARİNALAR GÜVENLİ ORTAM SUNUYOR”

Kuşadası’nda marina müdürü Hakan Tellioğlu, özellikle kısıtlamanın başlayacağı perşembeden itibaren yoğunluk beklediklerini belirterek, “Türkiye genelinde marinaların güvenli turizm sertifikası almasıyla birlikte yat ve tekne sahipleri uzun kısıtlama sürelerini apartman daireleri yerine denize yakın bir şekilde geçirmeyi tercih ediyorlar. Bu bağlamda Kuşadası’na da yat ve tekne sahipleri gelmeye başladı. Marinalar insanlara daha güvenli bir ortam sunuyor” dedi.

Kuşadası’nda yaşayan tekne sahibi emekli astsubay Mehmet Yıldız (58) ise “Havalar ısındı. Dolayısıyla 17 gün evde oturmamız mümkün değil. Kısıtlamada marinada demirleyen teknemde ailemle birlikte daha güzel vakit geçireceğimi düşünüyorum. Burada teknemin bakımıyla ilgili işlerle uğraşacağım” diye konuştu.

“TEKNEDE OLMAYI TERCİH EDERİM”

Yaklaşık 30 yıldır Kuşadası’nda yaşadığını belirten Ercüment Atay (65) da “Daha önceki sokağa çıkma kısıtlamalarında ailece evde kaldığımız için çok sıkıldık. Evde olmaktansa teknede olmayı tercih ederim. Ramazan Bayramı’nı da teknemizde geçireceğiz” dedi.

23 metrelik ahşap yat sahibi Ahmet Çetin, tam kapanma öncesi günlük ihtiyaçlarını karşıladığını belirtip, “17 gün teknede kalacağım. Bu sürede teknemin gerekli bakım ve temizliğini yapacağım. Balık tutup dinleneceğim” diye konuştu.

30 metrelik gulet tekne sahibi Ethem Erden, “Turist olmayınca artık teknemiz evimiz gibi oldu. 1 yıldır izole yaşamımız devam ediyor. Tam kapanma öncesi hazırlık yapıyoruz. İhtiyaçlarımı karşıladım ve sürdürdüğümüz izole yaşamı tam kapanma ile devam ettireceğiz” dedi.

Tur teknesi sahibi Dursun Kalıpçı da “Turizm sezonunun ne zaman açılacağı belli değil. Pandemi döneminde teknede yaşıyorum. Eve gitsem tekneye bakacak kimse yok. Tam kapanma boyunca da teknede kalmaya devam edeceğim. Teknemin bakım ve temizliğini yaparak vakit geçiriyorum” diye konuştu.

Yeşil Çevre’den 60 milyonluk yeni yatırım
İsrail, Gazze’de sokakları ve alt yapı sistemlerini vurdu
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri açıkladı: Marmara Bölgesi iki kat yağış aldı
Stanford Üniversitesi Tamamen Güneş Enerjisine Geçecek
Güneş kremlerinde yüksek faktörlü kriz
TAGGED:TekneKısıtlamaKuşadasıGünTür

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Bankalar tam kapanmada açık mı? Banka çalışma saatleri ve günleri değişti mi?
Next Article Tanıdır: “Tam kapanma depresyonu daha da artıracak”
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

IC İçtaş’ın Mühendisliği Riyad’ı Zirveye Taşıdı
Emlak Haberleri
22 Eylül 2025
Değerleme Raporları, Yeni Projede Daire Paylaşımına Bilimsel Zemin Hazırlıyor
Emlak Haberleri
22 Eylül 2025
UNESCO listesindeki ‘altın’ değerindeki kent
Emlak Gazetesi
22 Eylül 2025
Milli Hızlı Tren güneş enerjisiyle üretiliyor
Ekonomi Haberleri
22 Eylül 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler