Kentlerin ‘dijital ikizi’ çıkarılıyor

Bugün yaklaşık 8 milyarlık dünya nüfusunun yarısından fazlası kentlerde yaşıyor. 2050 yılına kadar dünya geneli genişlik alanları yaklaşık 2,5 milyar daha fazla insanın yaşayacağı tahmin ediliyor.

Kentlerdeki yaşamın sağlıklı ve sürdürülebilir bir şekilde devam edebilmesi için bütünsel bir bakış açısıyla planlama yapılması ve yapılması doğru bir şekilde kullanılması gerekiyor.

Yerel yönetimin barınmadan ulaşıma, güvenlikten verimli ve özen göstermeye çalışanlara kadar kent yönetimiyle ilgili her türlü karar dijital ikiz yönetimi kullanarak ve verinin gücünden yararlanarak elde etmeyi, bugünün göz ardı edilmemesi gereken bir gerçeği olarak öne çıkıyor.

Süreç öncelikle kentleri doğal afetlerden korumak için doğru bir şekilde planlanma gerekliliğiyle devam ediyor.

Barınmadan ulaşıma, kamu hizmetlerinden güvenliğe, enerji organizasyonlarından konuk organizasyonlarına kadar pek çok factor içinde barındırma bütünsel bir akıllı şehir görüşünün planlanması gerekiyor. Bunun da temelini dijital ikiz teknoloji oluşturuyor.

kamu binalarını yürütmemize ve şehrin genel etkilerini artırmamıza yardımcı olabilirler. IoT gibi dijital teknolojiler tarafından etkinleştirilen, etkinleştirilen ve entegre edilen akıllı şehirlerin geliştirilmesi, 21. yüzyıl dünya çapında toplumların önemli başarılarından biri olacak. Bugün, dünya şehirleri olağanüstü bir büyümenin içinde ve henüz inşa etmeyen projeler için dijital ikizleri kullanma olanaklarını keşfetmesi gerekiyor. Oluşturulan bu dijital ikiz sayesinde bir kontrol düzenleyerek şehir yönetimiyle ilgili tüm denetime hakim olabiliyor, ana hatlarıyla şehrin gerek üst yapısına göre alt yapı kontrolü altında tutabiliyorsunuz. Dijital ikizlerin şehirlerimiz ve dünyamız üzerinde pozitif etkiyi gözden geçirmekten heyecan yaratmaktır.

Reviews

0 %

User Score

0 ratings
Rate This

Sharing

Leave your comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir