By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Deprem korkuttu, konut satışları şubatta çakıldı
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Haberleri > Deprem korkuttu, konut satışları şubatta çakıldı
Emlak Haberleri

Deprem korkuttu, konut satışları şubatta çakıldı

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 16 Mart 2023 10:10
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremler konut satışlarını vurdu. Türkiye İstatistik Kurumu’nun konut satış istatistiklerine göre, Türkiye genelinde konut satışları şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18 azalarak 80 bin 31 oldu.

Şubatta satılan konut sayısı ocak ayına göre ise yüzde 18,1 azaldı. Konut satışları ocak-şubat döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,4 azalışla 177 bin 739 olarak gerçekleşti.

İstanbul ilk sırada

Konut satışlarında İstanbul 14 bin 980 konut satışı ve yüzde 18,7 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u 8 bin 235 konut satışı ve yüzde 10,3 pay ile Ankara, 5 bin 31 konut satışı ve yüzde 6,3 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 16 konut ile Hakkari, 30 konut ile Ardahan ve 47 konut ile Tunceli olarak belirlendi.

Türkiye genelinde ipotekli konut satışları şubat ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,7 azalış göstererek 17 bin 357 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 21,7 olarak kayıtlara geçti.

Ocak-şubat döneminde gerçekleşen ipotekli konut satışları ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,8 azalışla 33 bin 560 oldu. Şubat ayındaki ipotekli satışların 5 bin 93’ü, ocak-şubat dönemindek ipotekli satışların ise 9 bin 353’ü ilk el satış olarak gerçekleşti.

Şubat’ta diğer konut satış sayısı, Türkiye genelinde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 19,3 azalışla 62 bin 674 oldu. Toplam konut satışları içinde diğer satışların payı yüzde 78,3 olarak belirlendi. Ocak-şubat döneminde gerçekleşen diğer konut satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,5 azalışla 144 bin 179’a geriledi.

Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18,8 azalarak 23 bin 476 oldu. Toplam konut satışları içinde ilk satışın payı yüzde 29,3 olarak gerçekleşti.

İlk el konut satışları ocak-şubat döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,1 azalışla 51 bin 8 olarak kayıtlara geçti. Türkiye genelinde ikinci el konut satışları şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,7 azalışla 56 bin 555 oldu. Toplam konut satışları içinde ikinci el konut satışlarının payı yüzde 70,7 olarak belirlendi.

Türkiye genelinde şubatta yabancılara 3 bin 350 konut satıldı. Yabancılara yapılan konut satışı sayısı şubatta yıllık bazda yüzde 27 azaldı. Şubatta toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışlarının payı yüzde 4,2 oldu.

Boğazın Yalıları Yabancı Yatırımcıya Satılıyor
Bolu’da yanan oteldeki Nedim Türkmen’in kızı Ala Türkmen’in son mesajı ortaya çıktı
Emlak Nedir?
Meteoroloji’den 15 kente kritik uyarı: Tipi, buzlanma, çığ…
Rönesans İnşaat, Fortune 500 listesinde

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article 2.4 milyar dolarlık fon, gayrimenkul yatırımı için İstanbul’a geldi
Next Article Tahincioğlu’nun yeni projesi Nidapark Çankaya’da ön talep dönemi başladı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN? TOKİ sonuçları ne zaman açıklanacak?
Emlak Gazetesi
4 Aralık 2025
Türkiye sağanak yağışın etkisine girecek: Ege’den başlayarak yurdu saracak
Emlak Gazetesi
4 Aralık 2025
İSKİ açıkladı: 4 Aralık İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç?
Emlak Dünyası
4 Aralık 2025
Gayrimenkul satışlarında tüm zamanların en yüksek seviyesi!
Ekonomi Haberleri
4 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?