Emlak Konut Kuzey Şehir Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Esnaf ışıkları söndürdü
Share
Kayıt olmak
8
Bildiri Daha Fazla Göster
Emlak Haberleri
152 kişiye mezar olmuştu… Palmiye Sitesi’nde kamu görevlileri hakkında hâlâ soruşturma başlatılmadı!
1 gün önce
Ekonomi Haberleri
Dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı: Türkiye’nin sırası belli oldu!
1 gün önce
Emlak Haberleri
Sakarya, Bilecik ve Eskişehir’de orman yangını… Uzmanlar uyardı: Külleri Bursa’ya yağdı!
1 gün önce
Emlak Haberleri
Son dakika… Türkiye’nin ciğerleri yanıyor! Bakan Yerlikaya duyurdu: İki kent afet bölgesi ilan edildi
1 gün önce
Emlak Haberleri
Karabük ve Antalya’da orman yangını: Evler tahliye edildi!
1 gün önce
Emlak Dünyası
Üsküdar Belediyesi’nden Eskişehir’deki Yangına Müdahalede Destek
1 gün önce
Emlak Haberleri
Bakan Kurum: Bu sertifika gayrimenkul projelerine küçük paylarla ortak olmanızı sağlayacak
2 gün önce
Emlak Haberleri
Ozan Sümer: “İstanbul’un geleceği doğru kentsel dönüşümle kurulabilir”
2 gün önce
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Haberleri > Esnaf ışıkları söndürdü
Emlak Haberleri

Esnaf ışıkları söndürdü

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 14 Ekim 2022 10:47
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

İzmir’in kent merkezinde marka haline gelmiş büyük restoranlar ekonomik kriz, yükselen kiralar ve yüksek elektrik faturalarının da etkisiyle bir bir kepenk indiriyor. Yıllardır hizmet verdikleri alanlardan taşınan ya da kapanan köklü işletmelerin sayısının gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu eski Genel Başkanı Aykut Yenice, “Yaktığımız ampulün bile hesabını yapar olduk. Daha ufak, daha az masraflı, kirası daha düşük yerlere taşınmak zorunda kalıyoruz” derken İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Doğan Kılıç ise yaşadıkları sıkıntıyı “Artık kiradan fazla elektrik faturası ödüyoruz. 24 bin lira fatura geldi, klimanın kablosunu kestik. Yılların esnafıyız, klima açın diyen müşterimize arızalı dediğimde yüzüm kızarıyor” sözleriyle özetledi.

KİRALAR EL YAKIYOR

Konak, Çankaya, Basmane, Alsancak gibi noktalarda faaliyet gösteren lüks restoranlarda adeta yaprak dökümü yaşanıyor. Vatandaşın canını yakan yüksek kiralar ve yüksek faturalar bu kez esnafı da vurdu. Salgın dönemini büyük yara alarak kapatan birçok işletme ekonomik krizin ve artan maliyetlerin de etkisiyle artık bir bir kepenk indiriyor ya da küçülmeye gidiyor. Yaşanan bu durum yer yer 400-500 bin lira gibi kiraların yanı sıra, 40-50 bin liralık elektrik faturalarıyla karşılaşan restoran ve lokanta işletmecilerini de olumsuz etkilerken özellikle son aylarda kentte marka olmuş, uzun yıllardır hizmet veren köklü mekânlar havlu atmaya başladı.

“BİR AMPULÜN HESABINI YAPIYORUZ”

Hemen hemen her köşe başında kapanan ya da bir başka yere taşınan restorana rastlamanın mümkün olduğu İzmir’de yaşanan bu manzarayı yorumlayan uzun yıllar Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu’nun genel başkanlığını yapan Aykut Yenice, “Ben de kendi lokantamı kira dolayısı ile boşalttım ve bir başka yere taşındım. Ciddi bir kira giderim ve personel masrafım vardı. Daha ufak, daha az masraflı, daha ekonomik ve kontrol edebileceğim bir işyerine geçtim. Mecburen böyle bir tercih yaptım. Özellikle yaşadığımız pandemiden sonra büyük çaplı mekân işletmek artık büyük bir beceri oldu. Elde ettiğimiz gelir giderimizi karşılıyor olsa biz zaten bu kiralardan yana şikâyetçi olmazdık. Son bir yılda elektrik faturaları çok fazla arttı. Yanan ampulün hesabını bile yapar olduk. Daha küçük yere geçtiğimizde doğal olarak elektriğe daha az para ödeyeceğiz. Bu bile bizi zorluyor. İşlerimiz düşmesi bir yana, aynı kapasitede iş yapsak bile giderlerimiz her gün artıyor. Bununla nasıl başa çıkacağız? Toptancıdan mal alıyoruz, her şeye zam geliyor. Kuru fasulyeye, yağa, tuza zam geldi diye biz de her gün yemeklere zam yapamıyoruz. Artık her yerde gıda işi yapan var. Müşteri için tercih çok fazla. İnsanlar nerede ucuz, nerede ekonomik ise onu tercih ediyor. Ayrıca büyük bir çoğunluk da ekonomik şartlardan ötürü yemeğini yanında getiriyor ve dışarıya yemek için çıkmıyor. Yaşadığımız bu ekonomik koşullar aynı zamanda merdiven altı dediğimiz sektörün de patlamasına yol açtı. Zor bir süreçten geçiyoruz. Kiralar gerçekten uçmuş durumda. Yerine göre çok astronomik rakamlarla karşılaşabiliyoruz” dedi.

“UTANIYORUZ”

Kuzey Marmara Otoyolu çalışmaları 21 Aralık’ta bitecek
İstimlak ile kamulaştırma arasındaki fark nedir?
THBB: İnşaat sektörü bu sene daha yavaş
“Yeşil Bursa’nın ekolojik projesi Ekolkent geliyor!
Yıktırılan yurt binasıyla ilgili raporda ürkütücü tespitler

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Metro İstanbul’dan ‘imdat freninin gereksiz kullanımı’ açıklaması
Next Article AVM’ler kendi elektriğini üretecek
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

152 kişiye mezar olmuştu… Palmiye Sitesi’nde kamu görevlileri hakkında hâlâ soruşturma başlatılmadı!
Emlak Haberleri
25 Temmuz 2025
Dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı: Türkiye’nin sırası belli oldu!
Ekonomi Haberleri
25 Temmuz 2025
Sakarya, Bilecik ve Eskişehir’de orman yangını… Uzmanlar uyardı: Külleri Bursa’ya yağdı!
Emlak Haberleri
25 Temmuz 2025
Son dakika… Türkiye’nin ciğerleri yanıyor! Bakan Yerlikaya duyurdu: İki kent afet bölgesi ilan edildi
Emlak Haberleri
25 Temmuz 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler