By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: 1915 Çanakkale Köprüsü’nde sona yaklaşıldı
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Magazin > 1915 Çanakkale Köprüsü’nde sona yaklaşıldı
Magazin

1915 Çanakkale Köprüsü’nde sona yaklaşıldı

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 13 Ekim 2021 12:24
Emlak Televizyonu
Share
5 Min. Okuma
SHARE

Çanakkale Boğazı’nda Avrupa ve Asya kıtalarını ilk kez birbirine bağlayacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün çalışmaları hızla devam ediyor.

2023 metrelik orta açıklığıyla ‘dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü’ unvanını alacak köprüde, 5 bine yakın çalışanla 24 saat aralıksız devam eden mesai sonucu tamamlanma aşamasına gelindi.

ANA HALATLARIN MONTAJI TAMAMLANDI

Çanakkale Deniz Zaferi’nin kazanıldığı tarih olan 18 Mart’ı simgeleyen, 318 metre yüksekliğe sahip köprü kulelerinin tamamlanmasının ardından ana halatların montajı yapıldı. Son olarak da köprünün araç geçiş yolu için tabliye bloklarının montajına başlandı. Araç geçiş yolunu oluşturacak 87 tabliye blokundan 81’inin montajı geçen ay tamamlandı.

Avrupa ve Asya kıtalarını birbirine bağlayacak araç geçiş yolu, Lapseki ve Gelibolu yakasındaki kule diplerinde bekletilen, birbirine kaynatılmış 3’er tabliye blokunun vinçle yukarı kaldırılmasıyla bitmiş olacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 13 KASIM’DA ÇANAKKALEDE

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Adana’da 81 ilden üniversite kazanan öğrenciler ile buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Çanakkale’den geldiğini söyleyen genç ile 1915 Çanakkale Köprüsü üzerine yaptığı sohbet sırasında, 13 Kasım’da Çanakkale’de olacağını açıklaması dikkat çekti.

SON KAYNAĞI YAPACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 18 Mart 2017 tarihinde temelini attığı 1915 Çanakkale Köprüsü’nde, Avrupa ve Asya kıtalarını birbirine bağlayacak tabliye blokunun montajında kaynağı da yapması bekleniyor.

AÇILIŞ TARİHİ 18 MART 2022

1915 Çanakkale Köprüsü’nün açılışı da zaferin 107’nci yıl dönümünün kutlanacağı 18 Mart 2022’de yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacak.

Çanakkale Boğazı’nda böylece 6 dakika gibi kısa sürede kesintisiz ulaşım imkanı sunulacak.

“İLÇE EKONOMİSİNE KATKISI BÜYÜK”

Köprü hakkında açıklamalarda bulunan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, “Bölgenin bütün ürünleri feribotla taşınıyordu. Bizim pazarımız İstanbul. Buranın pazarını 2-3 katına çıkaracak bir sistem oluştu. 1915 Çanakkale Köprüsü ile İstanbul-Lapseki kolayca ulaşılabilir olacak. 1915 Çanakkale Köprüsü’yle birlikte tanınan bir ilçe olduk. Köprünün, ilçenin ekonomisine çok büyük katkısı var. İlçenin tanınırlığıyla birlikte bu bölgede yatırımlar arttı. İnsanlar bu bölgeyi tercih etmeye başladılar. Lapseki ve bölgenin insanı mutlu. Bölgede fiyatlar gerçekten çok arttı. O gün 1 lira olan, bugün 10 lira oldu. Arsası, tarlası ve evi olan insanlarımız epey zenginleşti, diyebiliriz. Lapseki’ye yat limanı yapılacak. Bununla ilgili son 1 ay içinde Türkiye’de bilinen firmalardan, yat işletmecilerinden en az 5 tanesi ‘Biz yat limanı yapalım’ dedi. Otel yatırımı için bölgeye gelenler var. Bilhassa lojistik yatırım yapmak isteyen büyük firmalar var. Bunlar sürekli bizle gelip, görüşüyorlar. Önümüzdeki günlerde bunları somut olarak göreceğiz. Lapseki altyapısıyla kanalizasyonuyla suyuyla doğal gazıyla buna hazır.” dedi.

“CUMHURBAŞKAKI’MIZI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ”

Erdoğan’ın, 13 Kasım’da 1915 Çanakkale Köprüsü için ilçeye gelecek olmasından dolayı heyecanlı olduklarını belirten Eyüp Yılmaz, “13 Kasım tarihinde Sayın Cumhurbaşkanı’mız inşallah bölgemizde olacak. 1915 Çanakkale Köprüsü’nde son tabliyelerin montajı yapılacak, son kaynağı yapması planlanıyor. Bu bizim ve bölgemiz için önemli. Sayın Cumhurbaşkanı’mızı dört gözle bölgeye bekliyoruz.” diye konuştu.

DÜNYADA İLK OLMAYA ADAY

1915 Çanakkale Köprüsü, tasarımındaki inceliklerle de dünyada ilk olmaya aday.

Cumhuriyetin 100’üncü kuruluş yıl dönümünü temsil eden 2023 metrelik orta açıklığıyla köprü tamamlanınca ‘dünyanın en büyük orta açıklığına sahip asma köprüsü’ unvanına sahip olacak. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün kule bağlantıları ve bağlantı unsurları, kırmızı- beyaz olacak. 318 metrelik yüksekliğiyle Çanakkale Deniz Zaferi’nin kazanıldığı tarih olan 3’üncü ayın 18’ini simgeleyen kulelerin üst kısmı da Seyit Onbaşı’nın Çanakkale Savaşları’nda namluya sürdüğü top mermisini temsil edecek şekilde olacak. 770’er metre kenar açıklıklarla toplam 3 bin 563 metre uzunluğundaki köprü, 365 ve 680 metrelik yaklaşım viyadükleriyle toplam 4 bin 608 metre geçiş uzunluğuna sahip.

‘ASRIN PROJESİ’

Gidiş ve geliş yolu 3’er şeritli olan köprü 45,06 metre genişlikte. Köprü tabliyesinin iki tarafında bakım onarım amacıyla kullanılacak yürüme yolları yer alıyor. ‘Asrın projesi’ olarak gösterilen 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi kapsamında 1 asma köprü, 2 yaklaşım viyadüğü, 4 betonarme viyadük, 6 alt geçit köprüsü, 38 üst geçit köprüsü, 5 köprü, 43 alt geçit, 115 çeşitli boyutlarda menfez, 12 kavşak (devlet yolu üzerindeki kavşaklar dahil), 4 otoyol hizmet tesisi, 2 bakım işletme merkezi, 6 ücret toplama istasyonu inşa ediliyor.

Mal varlığı dudak uçuklattı
Kemal Sunal’ın doğduğu ev yıkıldı iddiası! Açıklama geldi
Dünyanın En Zeki Ülkeleri Açıklandı
23 odalı bir otelim var!
İstanbul’da Mavi Ay kendini gösterdi
TAGGED:1915 Çanakkale Köprüsü

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Çile bitiyor!
Next Article Türkiye’nin doğalgaz faturası 5 milyar dolar artabilir
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?