Emlak Konut Kuzey Şehir Reklamı
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: TOKİ’den 2023 yılına kadar 250 Bin Konut
Share
Kayıt olmak
9
Bildiri Daha Fazla Göster
Emlak Haberleri
152 kişiye mezar olmuştu… Palmiye Sitesi’nde kamu görevlileri hakkında hâlâ soruşturma başlatılmadı!
22 saat önce
Ekonomi Haberleri
Dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı: Türkiye’nin sırası belli oldu!
23 saat önce
Emlak Haberleri
Sakarya, Bilecik ve Eskişehir’de orman yangını… Uzmanlar uyardı: Külleri Bursa’ya yağdı!
23 saat önce
Emlak Haberleri
Son dakika… Türkiye’nin ciğerleri yanıyor! Bakan Yerlikaya duyurdu: İki kent afet bölgesi ilan edildi
23 saat önce
Emlak Haberleri
Karabük ve Antalya’da orman yangını: Evler tahliye edildi!
23 saat önce
Emlak Dünyası
Üsküdar Belediyesi’nden Eskişehir’deki Yangına Müdahalede Destek
23 saat önce
Emlak Haberleri
Bakan Kurum: Bu sertifika gayrimenkul projelerine küçük paylarla ortak olmanızı sağlayacak
2 gün önce
Emlak Haberleri
Ozan Sümer: “İstanbul’un geleceği doğru kentsel dönüşümle kurulabilir”
2 gün önce
Emlak Haberleri
Türkiye’nin Yatırım Geleceği: Gayrimenkul Sertifikası ile Tanışın!
3 gün önce
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Toki Haberleri > TOKİ’den 2023 yılına kadar 250 Bin Konut
Toki Haberleri

TOKİ’den 2023 yılına kadar 250 Bin Konut

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 5 Nisan 2019 02:47
Emlak Televizyonu
Share
4 Min. Okuma
SHARE

Türkiye çapında 2023 yılına kadar 250 bin sosyal konut hedeflerinin olduğunu dile getiren Kurum, “İnşallah 2023 yılına kadar Cumhurbaşkanımızın talimatları çerçevesinde bu projeyi yürüteceğiz. İlk etapta 67 ilimizi kapsayan projenin startını verdik. Amacımız yatay şehirleşme ile yükselen Türkiye sloganı ile çıktığımız yolda bizim özümüzü, kültürümüzü, tarihimizi yansıtan projeleri tüm şehirlerimize yapmak.” diye konuştu.

Kurum, 19 Nisan’a kadar sürecek projede başvuru sayısının 90 bine ulaştığına işaret ederek, “İnşallah o süreçte vatandaşlarımızın bu talebine biz de kayıtsız kalmayacağız. Her yerde yaptığımız gibi bu uygulamaları Türkiye’nin değişik yerlerinde de yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“Kişi başı yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkarmak istiyoruz”

Tüm şehirlerdeki yaşam kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerini vurgulayan Kurum, şöyle devam etti:

“Tüm şehirlerimizde atık su arıtma tesislerinden düzenli depolama tesislerine kadar birçok projeyi yaptık. Hedefimiz 2023 yılına kadar tüm şehirlerimizde nüfusumuza yetecek kadar atık su arıtma tesisi yapmak. Her ilimize bir ‘Millet Bahçesi’ sözümüz var. Bu kapsamda yapacağımız projelerle kişi başı yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkarmak istiyoruz. Artık sadece ilçelerimizde değil ilçelerimizin dışında köylerimize kadar en küçük nüfuslu beldelerimize kadar millet bahçelerini yapıyoruz. Sosyal konutla alakalı projemizi de bütün ilçelerimizde yapmak istiyoruz. Biz daha yaşanabilir şehirler, marka şehirler olsun ve vatandaşımızın sosyal konut ihtiyacını da yapalım istiyoruz. Sosyal konut projelerinde yatay mimariyi esas alıyoruz. Hem aileyi hem mahalleyi koruyan inşaatlar inşa edeceğiz. 50 bin sosyal konut kapsamında Muğla’ya da 455 konut inşaatını yapıyoruz. Bu konutların da taksitleri 455 lira. Tüm alt gelir gurubu vatandaşlarımız ev sahibi olana kadar sosyal konut projemiz devam edecek.”

TOKİ’den Muğla’ya 593 milyon liralık yatırım

Kurum, TOKİ ile Muğla genelinde 593 milyon liralık yatırım yaptıklarına dikkati çekerek, 3 bin 300 konut, 6 cami, 4 hastane, 2 okul ve 36 ticaret merkezini şehre kazandırdıklarını aktardı.

Fethiye Körfezi’nin dip çamuruna ilişkin fizibilitesini yaptıklarını, yaklaşık 3 yıl sürecek projeyi Fethiye ve Büyükşehir belediyeleri ile tamamlayarak körfezi temizlemek istediklerini ifade eden Kurum, 5 milyon 800 bin metreküp dip çamurunu 12 mil uzaklığa taşıyacaklarını dile getirdi.

İzmir’den Antalya’ya kadar bisiklet yolu ağı yapacaklarını anlatan Kurum, Muğla’daki tüm özel koruma alanlarını bisiklet yolları ile birbirine bağlayıp, İzmir’den Antalya’ya 519 kilometre güzergahta bisiklet yolunu bölgeye kazandıracaklarını bildirdi.

Aşk ile millete hizmet etmeye çalıştıklarının altını çizen Kurum, “Yorulmadık, inşallah yorulmayacağız. Bundan sonraki süreçte vatandaşlarımıza hizmet etmek adına, çevreyi ve doğayı korumak adına projelerimizi gerçekleştireceğiz. Biz gönüllere dokunacağız. Güçlü Türkiye’nin inşası için gönülleri kazanmak için çabalayacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

“Kentsel dönüşümü yapmamız gerekiyor”

Kurum, kentsel dönüşümü vatandaşların rızası doğrultusunda gerçekleştirdiklerine değinerek, şunları kaydetti:

“Bunu yaparken de yatay mimariyi esas alacağız. Az katlı yapacağız. Medeniyetin bize tarif ettiği şekilde içinde parkların, camilerin etrafındaki o şehirleşmeyi tüm şehirlerimize, ilçelerimize yapmak istiyoruz. Bunu da yaparken vatandaşımızın rızası çerçevesinde yapacağız. Kartal’da yaşanan elim kazada binamız yıkıldı ve altında 21 canımız gitti. Biz artık böyle bir olay meydana gelmesin istiyoruz. Başka analarımız ağlamasın, ocaklara ateş düşmesin. Bu nedenle kentsel dönüşümü yapmamız gerekiyor.”

TRT Haber

Kurtuluş kentsel dönüşümde
TOKİ: Salda Gölü’nde yüklenici firmaya kusurlu davranışları nedeniyle gerekli ceza hükümleri işletildi
Bakan Kurum Elazığ’daki depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde incelemelerde bulundu
TOKİ İzmir Bergama Zafer mahallesi kura sonuçları belli oldu
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum GİV Girişimci Buluşmaları’nın konuğu olacak
TAGGED:Murat KurumTOKİ

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Yüzde 22 indirim kampanyası başlıyor
Next Article İstanbul Kuruvazor Limanı İstanbul’a 75 milyar dolarlık proje!
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

152 kişiye mezar olmuştu… Palmiye Sitesi’nde kamu görevlileri hakkında hâlâ soruşturma başlatılmadı!
Emlak Haberleri
25 Temmuz 2025
Dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı: Türkiye’nin sırası belli oldu!
Ekonomi Haberleri
25 Temmuz 2025
Sakarya, Bilecik ve Eskişehir’de orman yangını… Uzmanlar uyardı: Külleri Bursa’ya yağdı!
Emlak Haberleri
25 Temmuz 2025
Son dakika… Türkiye’nin ciğerleri yanıyor! Bakan Yerlikaya duyurdu: İki kent afet bölgesi ilan edildi
Emlak Haberleri
25 Temmuz 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler