Fikirtepe Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Yıldız Holding yılı tüm dünyada rekor bir büyümeyle kapattı
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Patronlar Dünyası > Yıldız Holding yılı tüm dünyada rekor bir büyümeyle kapattı
Patronlar Dünyası

Yıldız Holding yılı tüm dünyada rekor bir büyümeyle kapattı

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 10 Ocak 2023 17:55
Emlak Televizyonu
Share
5 Min. Okuma
SHARE

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Tütüncü, yaptığı açıklamada, 2022 değerlendirmelerini ve 2023 hedeflerini paylaştı.

Dünya ticaretinde yaşanan olumsuzluklar karşısında Türkiye’nin küresel öngörülerden daha yüksek seviyede bir büyüme sergilediğini dile getiren Tütüncü, Yıldız Holding’in de bu tabloyu destekler şekilde 2022’yi kapattığını söyledi.

Tütüncü, “Yıldız Holding, 75 bin çalışanıyla Türkiye’nin en çok tercih edilen işveren markalarından biri olmayı sürdürürken, tüm dünyada rekor bir büyümeyle kapattı. Odaklı, vizyoner ve inovatif çalışmalarımız sonucunda, henüz kesinleşmeyen rakamlara göre, 2022’nin tamamını kapsayan konsolide ciromuz 170 milyar TL’ye ulaşacak. Bu da önceki yıla oranla yüzde 70 büyüme anlamına geliyor.” diye konuştu.

Tütüncü, holdingin ana faaliyet alanlarının gıda ve perakende olduğunu, enerjilerini ve projelerini ağırlıklı olarak bu alanlara yönlendirdiklerini ifade ederek, odaklandıkları alanlarda kaynak yaratmaya ve organik büyümeye devam ettiklerini vurguladı.

Şok ve Seç marketlerin sayısı 12 bin 200’ü aştı

Mehmet Tütüncü, gıda sektöründe Ülker’in yanı sıra McVities ve Godiva gibi küresel markalarla faaliyet gösterdiklerini anımsatarak, bu şirketlerin sadece Yıldız Holding için değil Türkiye için de global olarak iftihar edebilecekleri markalar olduğunu söyledi.

Perakendede ise Şok Marketler, Bizim Toptan ve franchising modelinde faaliyet gösteren Seç Market ile Türkiye genelinde kesintisiz büyüme kaydettiklerini dile getiren Tütüncü, “Bugün Şok Marketler’in mağaza sayısı 10 bini aşarken, Seç Market ağı 2022 yılının ilk 9 ayında 480 yeni mağaza açarak toplam mağaza sayısını 2 bin 200’ün üzerine çıkardı.” diye konuştu.

Tütüncü, online perakendede CepteŞok ve E-star organizasyonuyla bu alanda güçlü bir zemin oluşturduklarını, ayrıca girişim sermayesi şirketi Gözde Girişim çatısı altında da büyüme potansiyeli gördükleri alanlara yatırım yaptıklarını anlattı.

11 ayda 11,2 milyar TL ihracat

Yıldız Holding CEO’su Tütüncü, holdingin sadece ciro açısından değil, istihdam ve ihracat açısından da kayda değer bir büyüme sergilediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye bizim üretim ve AR-GE üssümüz. Buradaki fabrikalarımızda üretilen ürünler, dünyanın dört bir yanında ‘Made in Türkiye’ etiketiyle tüketicilerle buluşuyor. Bu tesislerimizde imal ettiğimiz ürünleri bilhassa Kuzey Amerika, Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya’ya ihraç ediyor; böylece Türkiye ekonomisine de önemli katkılar sağlıyoruz. Kasım 2022 itibarıyla ihracatımız geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 106 artış göstererek 11,2 milyar TL olarak gerçekleşti. İhracat gücümüz sayesinde Türkiye’ye ekonomik katma değer kazandırmakla iftihar ediyoruz.”

Tütüncü, istihdam konusunda da ciddi bir sorumluluklarının bulunduğunu ifade ederek, 75 bin çalışanın 12 bin 400’ünün yurt dışında olduğunu, yeni mağazalar açıldıkça istihdama katkılarının da arttığını anlattı.

Ülker, McVitie’s ve Godiva gibi büyük markaları bir araya getiren pladis’in ciroda en büyük paya sahip olduğunu aktaran Tütüncü, 2022’nin 9 ayında pladis’in konsolide cirodaki payının yüzde 40’a ulaştığını bildirdi.

Tütüncü, Şok Marketler, Bizim Toptan ve Seç Market’in payının yüzde 39 olduğunu belirterek, “2022 sonu itibarıyla daha önce kamuoyuna açıklanan beklentilere paralel olarak, Şok Marketler’de önceki yıla göre artı ya da eksi yüzde 5 olmak üzere yüzde 100, Bizim Toptan’da yüzde 95, Ülker’de ise yüzde 110 büyüme tahmin ediyoruz.” şeklinde konuştu.

2023 hedefi 250 milyar TL ciro, 4,4 milyar TL yatırım

Mehmet Tütüncü, Kerevitaş’ın 2022’yi büyümede yeni bir rekorla kapatmayı hedeflediğini belirterek, ev dışı tüketim sektörünün öncü markalarından g2mEksper’in 2022’deki yüzde 120 seviyesinde başarılı ciro büyümesini bu sene de devam ettireceğini söyledi.

Bu senenin Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı olması itibarıyla herkes için oldukça önemli olduğunu dile getiren Tütüncü, sözlerini şöyle tamamladı:

“Önümüzdeki dönem ülkemizin küresel arenada daha da güçlü konuma gelmesine katkıda bulunmaya, ihracat ve üretimle Türkiye’ye katma değer sağlamaya devam edeceğiz. Bu yaklaşımla, 2023’te 250 milyar TL ciro ve yaklaşık 10 bin kişiye ilave istihdam amaçlıyoruz. Hedeflediğimiz bu büyümenin sürdürülebilir olması yatırımlardan geçiyor. 2023’te Türkiye’deki yatırımlarımızı 2022’ye göre yüzde 76 artırarak 4,4 milyar TL’ye çıkarmayı planlıyoruz. Dünya genelinde yeni coğrafyalara yapacağımız yatırımlarla da Türk bayrağını yurt dışında daha çok sayıda fabrikada ve tesiste dalgalandırmak istiyoruz.”

“Marketlere nüfus ve mesafe şartı getirilsin”
Fransa’daki 11 mağazasını kapattı
TAV Havalimanları ilk çeyrekte 17,1 milyon yolcuya hizmet verdi
Türkiye’de yatırım yapmak istiyorlar: Hedeflerinde enerji üretimi var
TİM 4 ilde ilk etapta 1000 konteyner ve prefabrik konut yapacak

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Konut dolandırıcılarının tuzağına düşüyordu
Next Article Son iki yılda İstanbul’un verdiği göç, aldığı göçten fazla
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

Bayramda hangi otoyol ve köprüler ücretsiz olacak?
Emlak Haberleri
5 Haziran 2025
Çeşme’nin Saklı Gözdesi Ovacık’ta Yüzde 30 Değer Artışı
Sektörden
4 Haziran 2025
Bayramda termometreler yükselecek! Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkıyor
Emlak Dünyası
4 Haziran 2025
Endeksa’dan Yazlık Bölgeler Raporu: Fiyatlarda Çanakkale zirvede, Alaçatı rekor kırdı
Emlak Dünyası
4 Haziran 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler