Fikirtepe Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Yeni yatırım trendi ufak tarım arazisi
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Ekonomi Haberleri > Yeni yatırım trendi ufak tarım arazisi
Ekonomi Haberleri

Yeni yatırım trendi ufak tarım arazisi

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 5 Mayıs 2020 09:47
Emlak Televizyonu
Share
4 Min. Okuma
SHARE

Koronavirüs salgınıyla birlikte yatırımcıların arsa merakı yeniden arttı. Ancak bu sefer yatırımcı ‘imar artışından’ elde edilecek kâra değil, tarımsal üretim yapabilecek araziye bakıyor!

Tarımsal üretimin değerinin bir kez daha anlaşıldığı şu günlerde, tarım arazilerinin gördüğü ilgi katlanıyor. Yapılan son araştırmalar ve arsa satış sistemlerinde kırsal bölgelerdeki tarım arazilerine yoğun bir talep oluştuğu görülüyor.

Talebi artıran en önemli etkenin kırsala göçüp üretim yapmak ya da kendi ürününü yetiştirmek isteyenler olduğu vurgulanıyor. Uzmanlar, orta sınıf gençlerde ve beyaz yakalı çalışanlarda tarıma yönelik farkındalık oluştuğunu anlatırken, salgın süreci ardından da tarım arazilerine olan ilginin devam etmesi bekleniyor. Diğer taraftan ise mevcut üreticilerin ekili alanını geliştirmek istemesi de arazi arayışlarını artırıyor.

Afyon’dan Nevşehir’e, Isparta’dan Ankara’ya kadar tarım alanları alıcılar tarafından değerlendiriliyor.

Hızlı yükseliş var

TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Yöneticisi Berk Ünsal, salgının etkilerinin zayıflamasının ardından hızla yükselişe geçmesi beklenen sektörleri değerlendirdi.

Ünsal’a göre endüstriyel yapılar ve kiralık depo, tarım ve hayvancılık, sağlık gibi sektörler ihtiyaç nedeniyle hızlı bir toparlanma eğilimi göstererek yatırımcılar için fırsat sunacak alanların başında geliyor.

Tarım ve hayvancılığın öneminin bu dönemde yakından hissedildiğini belirten Ünsal, “İthalat – ihracatın azalması ve gıda maddelerine erişimin öneminin artması, tarımcılık faaliyetlerini ve dolayısıyla arazi değerlerini de olumlu yönde etkiliyor. Tarımın yanı sıra besi çiftlikleri, silo, balık yetiştiriciliği gibi alanlar da önümüzdeki süreçte önem kazanacak” dedi.

Ünsal, bağ, bahçe tipi gayrimenkullerde de ekim zamanları yaklaştıkça fiyatlarda değişikliğin hissedileceğinin öngörüldüğünü söyledi.

Ekip biçecekler…

Online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapu.com Kurucu Ortağı Emre Erşahin, yıla iyi başlayan ekonomik göstergeler ve düşük faiz sayesinde 2020’nin yatırım açısından arazileri öne çıkardığını söyledi.

İlk 3 ay arazi yatırımlarına olan ilginin görüldüğünü belirten Erşahin, “Şu dönemde ise daha çok tarla amacıyla kullanılacak arazilere talep artışını gözlemliyoruz. Daha önce olsa uzun süre portföyde kalabilecek tarım arazilerinin kısa sürede alıcı bulduğunu görüyoruz. Geçtiğimiz hafta 5 saat içinde 7 adet tarım arazisinin satışını yaptık. Satmış olduğumuz yerler değer artışı beklenecek yerler değil. Anlıyoruz ki, tarım arazisini alanlar kullanmak, ekip biçmek için alıyor” diye konuştu.

2 ila 9 dönüm arası tarla bakıyorlar

Arsa yatırımlarının genellikle görmeden, tapu ve imar araştırmaları sonucu güvenilir kaynaklardan yapıldığını belirten Erşahin, bu sayede salgın döneminde evden çıkmadan yapılabilecek alımlar arasında öne çıktığını söyledi. Erşahin, birçok ilde tarım arazisi arayışı olduğunu; genellikle küçük üretici olmak üzere 2 ila 9 dönüm arasında değişen tarıma elverişli tarlaların tercih edildiğini dile getirdi.

Emre Erşahin, “Mevcut dönemde insanlar evden çıkmadan da satın alabilecekleri tarlalara yoğun ilgi gösteriyorlar. Ayrıca tarım arazilerine ilginin artması nedeniyle ekim – dikime uygun olan küçük parsellerde bile bu artışı gözlemleyebiliyoruz” dedi.

Prefabrik ev kuruyorlar

Beyaz yakalıların online çalışma alışkanlığı şehir merkezlerine görece yakın ancak daha az kalabalık sayfiye bölgelerde arazi arayışını da artırdı. Burada küçük bir arazide ‘prefabrik’ ev kurmak isteyenler, ya da çiftlik talebinde olanların arayışları da fazla. Bu talepte özellikle Çatalca, Hadımköy, Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli gibi bölgeler öne çıkıyor.

İÇ EGE’YE YOĞUN TALEP

Sanal ortamda artan arazi arayışları ve satın almalarda tarım arazileri için Ege Bölgesi’nin İç Batı Anadolu Bölümü’nün öne çıktığı görülüyor. Ardından ise Trakya’ya talep var. Tarım arazileri taleplerinde öne çıkan bölgeler şunlar:

Afyon
Kütahya
Isparta
Uşak
Ankara
Edirne
Tekirdağ
Nevşehir
Kayseri

 

İTO Başkanı Avdagiç: Kira bedelleri işletme yükünü ağırlaştırıyor
İNDER: Yabancı satışlarında ‘batı’nın ayak sesleri
Nebati: Enflasyon Nisan’da zirve yapacak
Emlak Vergisinde 2024’te Yüzde 60’a Yakın Zam Bekleniyor! Detaylar Burada!
TOKİ indirim kampanyası 2022 ne zaman yapılacak?
TAGGED:araziYatırımTarımTalepTarım Arazileri

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Kuşadası turizmde iddialı
Next Article ‘Askıda fatura’ uygulaması
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

Emlakta Fahiş Fiyat Artışlarına Bakanlıktan Fren
Sektörden
30 Mayıs 2025
Emlak ilanlarında yeni dönem: Ağır yaptırımlar yolda!
Ekonomi Haberleri
30 Mayıs 2025
AFAD duyurdu: İki ilde korkutan deprem!
Sektörden
30 Mayıs 2025
27 Mayıs: Hem Türkiye’nin hem de Aksaray’ın ortak yas günü
Sektörden
30 Mayıs 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler