RAMS Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: “Yeni evlerde iş yaşam alanı da tasarlanmalı”
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Haberleri > “Yeni evlerde iş yaşam alanı da tasarlanmalı”
Emlak Haberleri

“Yeni evlerde iş yaşam alanı da tasarlanmalı”

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 19 Nisan 2021 14:19
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Mimar Sasan Samadian, Covid-19 pandemisi sonrası gayrimenkul alışkanlıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Pandeminin geleneksel konut alışkanlıklarına yeni bir boyut kazandırdığına işaret eden Samadian, bahçeli, müstakil ve geniş evlere yöneliş olduğunu kaydetti. Sasan Samadian, “Pandemi, her alanda olduğu gibi konut sektöründe de alışkanlıkları değiştiriyor. İnsanlar izole yaşama alıştıkça ev tasarımlarını da değiştirmek zorunda kalıyorlar. Evlerinin bir odasını ofis haline getiren çalışanların sayısı giderek artıyor. Yani iş yaşamı ile ev ya da aile yaşamı birleşiyor.” şeklinde konuştu.

“Ev tasarımları pandemiye göre yeniden şekilleniyor”

Bu süreçte pandemi odaklı akıllı ev sistemlerinin de geliştirildiğini vurgulayan genç mimar, “Artık evdeki havanın sıcaklığını uzaktan kontrol eden, otomatik dezenfeksiyon sağlayan, hava filtrelerine sahip akıllı evler tasarlanıyor. Pandemi gibi olağanüstü durumlara duyarlı evlere yöneliş var. Mesela; evdeki virüsleri, bakterileri ve zararlı organizmaları kısa sürede öldürebilen ultraviyole radyasyon üreten lambalarla donatılmış evler çoğalıyor. Yani artık ev veya konut tasarımları pandemiye göre yeniden şekilleniyor.”

“Birkaç yıl içinde pandemi ile bağlantılı mimari tasarımları daha fazla konuşuyor olacağız.” diyen Samadian, şöyle devam etti; “Pandemi kısıtlamaları yeni bir durum ortaya çıkardı. Karantina günlerinde evden çalışmaya alıştık. Artık şirketler personelinin evde kalması için tüm imkanlarını seferber ediyor. Pandemi bitse bile evden çalışma trendi devam edecek. Kısıtlamalar tamamen kalksa da çalışanların büyük bir bölümü ofise dönmek istemeyecek. Bu da demek oluyor ki evler, işyeri oluyor. Ofislerin dekorasyonu da evler gibi yeniden tasarlanıyor. İnsanlar daha izole ortama imkan veren tasarımları tercih ediyor. Bu sebeple yeni nesil mekansal organizasyonlarda ve mimari tasarımlarda ev yaşamına ek olarak bir iş yaşam alanı da tasarlamak gerekiyor.”

“Karma çalışma senaryosu üzerinde tartışılıyor”

Mimar Sasan Samadian, dünya genelinde mimarlık ekosisteminin evden çalışma ve ofisten çalışma için karma çalışma senaryosu üzerinde tartıştığına işaret ederek, “Soru şu; salgın sonrası çalışanların ihtiyaçlarını karşılamak ve sağlıklarını korumak için yaşam ve çalışma alanları ne ölçüde yeniden tasarlanmalıdır? Uzaktan çalışma yaşam alanlarımızı değiştirdi; ancak uzmanlar aynı zamanda çalışma alanı tasarımında da önemli değişiklikler olduğunu belirtiyor. Yani konut ve ticari mimari arasında örtüşme fark edildi. Ortak çalışma alanları, aileli konut projelerimize girdi. Konut olanakları da ticari iç mekanlara girmeye başladı. Örneğin; bazı firmalar bir binadaki bir katı hem yaşam hem de iş alanı olarak kullanmayı düşünüyor. İnsanlar evden çalışmanın rahatlığına alıştıkça yeni işyeri tasarımları da ev ortamındaki bazı kolaylıkları ve rahatlığı sunacak şekilde oluyor.”

You Might Also Like

Bursa’da 3,2 büyüklüğünde deprem
Güvenli Turizm Belgesi olan işletmelerin sayısı artıyor
641 maden sahası aramalara açılacak
Eminevim Öğretmenleri 22 Ayda Ev Sahibi Yapacak!
TOKİ’de taksit artışı ne kadar olacak?
TAGGED:covid 19SAV Mimarlık

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article TOKİ’den Yüzde 20 İndirim Kampanyası
Next Article Şile Nisan 2021 Bölge Raporu
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

Gaziantep’ten Türkiye’ye Örnek Şehircilik Hamlesi: 4. Su Kaynağı, Metro Ve 14 Bin Konut Hedefi Açıklandı
Emlak Gazetesi
29 Nisan 2026
Emlakjet ve Endeksa’nın CFO’su Tansel Sözer Oldu
Emlak Haberleri
29 Nisan 2026
Halkidiki’de Ege Yapı ayrıcalığı ve yatırım fırsatları
Emlak Haberleri
29 Nisan 2026
İlk evim konut kampanyası ne zaman başlıyor? İlk evim kredisi başvurular ne zaman?
Emlak Haberleri
29 Nisan 2026
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?