By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Yarım kalan evinin inşaatına devam etmek isteyen vatandaşa soğuk duş!
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Yarım kalan evinin inşaatına devam etmek isteyen vatandaşa soğuk duş!
Sektörden

Yarım kalan evinin inşaatına devam etmek isteyen vatandaşa soğuk duş!

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 12 Kasım 2021 12:32
Emlak Televizyonu
Share
4 Min. Okuma
SHARE

Yaşadığı mağduriyeti dile getiren Ömer Çalışkan, “Benim parsellenmiş aldığım arsayı tekrar bana parsellemeye, satmaya çalışıyorlar. 80 metrekaremi işgal etmişler, 1 milyonun üzerinde zararım var” dedi.

İddiaya göre, Kocaali ilçesinde ikamet eden Ömer Çalışkan isimli vatandaş, 2017 yılında aldığı arsaya ev yapmaya başladı. Maddi imkansızlıktan dolayı yarım bıraktığı evin inşaatına 2021 yılında tekrar başlayan ve evin çevresine bahçe duvarı çekmek için harita mühendisi getiren Çalışkan, yapılan ölçüm sonrasında arsasının parsellerinin başka bir arsada göründüğünü öğrenince hayatının şokunu yaşadı. Durum hakkında bilgi almak için Kocaali Belediyesine giden Çalışkan, yetkililerden yüzde 18 uygulaması yapıldığını öğrendi. 2017 aldığı parselli arsanın yanından geçen yolun belediye tarafından arsalaştırdığını, kendi arsasının bir kısmının da başka bir araziye parsellendiğini iddia eden çalışkan, Kocaali Belediyesine dava açmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 1 milyonun üzerinde zararının olduğunu ifade eden Ömer Çalışkan, arsasından belediyenin 80 metrekare alana yakın yeri işgal ettiğini belirtti.

ARSAMIZDAN 80 METREKARE ALINMIŞ

Parselli arsasının başka bir arsaya dahil edildiğini iddia eden Ömer Çalışkan, “İki arkadaş 2017 yılında 2 tane arsa aldık, birini sattık ve sattığımız arsanın parası ile bu inşaata başladık. 2018’in ilk aylarında bu inşaatı yaptık ve paramız bittiği için inşaatımızı durdurduk. Burada 274 metrekare net arsamız var, köşe başı burası. Geçtiğimiz günlerde, tekrar bu inşaatı yapmaya başladık ve bahçe duvarını çekmek istedik, onun için kod ve bunun için de haritacı lazımdı. Haritacıyı çağırdık ve koordinatlar başka çıktı. Burada olan yol parsel olmuş, arsamızdan 80 metrekare alınmış ve bizim binamız diğer parsele kaymış. Bunu belediyede fen işleri memurları ile görüştük, diyor ki; yüzde 18 uygulaması yapılmış. Bu uygulamanın araştırmasını yaptım ve o uygulama da şuymuş; bir tarlan varsa bunu parsellersin, yüzde 20-30 kırparsın bu park veya yol olur. Zaten benim arsam parselli, ruhsatı veren sensin. Hatta bizim ilk binamız ve bu işte bir yanlışlık olmasın diye Fen İşleri Müdürüne gittim. ‘Bu binayı senin himayen altında yapalım, senin bildiğin bir mühendis aracılığı ile yapalım ki biz burada yanlış bir şey yapmayalım’ diye söyledim. Her şeyi uygun, ruhsatımızı aldık ve binamızı o şekil yaptık. Peki şimdi bu taşınmaz mülk nasıl sahaya kalıyor, bu yol nasıl iptal oluyor, benim arsam neden yola geçiyor ve yol parsel olup niye satılıyor” dedi.

ALDIĞIM ARSAYI TEKRAR SATMAYA ÇALIŞIYORLAR

2017 yılında aldığı parselli arsanın kendisine tekrardan satılmaya çalıştığını ve konuyla alakalı belediyenin hiçbir sorumluluk almadığını dile getiren Çalışkan, “Köşe başı arsamın metrekaresi 4 bin 500 – 5 bin lira, benim zararımı kim verecek. Benim burada 1 milyonun üzerinde zararım var. Zararımı bırak, evime geçmeye yerim, yolum yok. 80 metrekaremi işgal etmişler. Kocaali Belediyesi Fen İşleri ile konuyu tekrar görüştük ve orada fen işleri memuru diyor ki; yandaki yol yapılan parseli arsa yapmışlar, buradan parsel alacaksın. Yani benim parsellenmiş aldığım arsayı tekrar bana parsellemeye, tekrar satmaya çalışıyorlar. Mağduriyetim çok yüksek. Bu zaten parsellenmiş, ruhsat vermişsin, tekrar neyin peşindesin, ne yapmaya çalışıyorsun. Burada taşınmaz bir mülk var, taşınmaz mülkü ikiye bölüyorsun, benim arsamı işgal ediyor ve benim arsamı tekrar bana satmaya kalkıyorsun. Böyle bir saçmalık var mı. Başka türlü bir şey yapamayız diyor, yani hiçbir sorumluluk almıyorlar” diye konuştu.

“MÜLKÜME TECAVÜZ EDİYORSUN BU YANLIŞ BİR ŞEY”

Haksızlığa uğradığını ve durumu mahkemeye taşımak için avukatlarına talimat verdiğini ifade eden Çalışkan, “2 avukatıma da yetki verdim, gereği neyse yapılacak, hakkımı almak istiyorum. Bu davayı kazanayım sonrasında ise 2 milyona yakın tazminat davası da açacağım. Gelip burada haneme, mülküme tecavüz ediyorsun bu yanlış bir şey. Kocaali Belediyesi yetkililerine soruyorum; benim mağduriyetimi nasıl düzeltecekler, hakkımı nasıl verecekler ve bu yolumu nasıl verecekler. Ben burada hakkımı istiyorum, daha fazla bir şey istemiyorum. Benim malıma el koydular” şeklinde konuştu.

GYF Yasa Tasarısı İnşaat Sektörünün ve Projelerin Önünü Açacak
Felaket bölgesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor
Hatay’da enkazdan kurtarılan baba kız, hastanede buluştu
İnşaat malzemeleri ihracatı yıl sonu için rekora koşuyor
İstanbul’da üst geçit çöktü! İşte bölgeden ilk görüntüler…

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article İETT’nin 7.7 milyarlık 2022 bütçesi onaylandı
Next Article Simgelerin köprüsünde son tabliye montajı için hazırlıklar tamamlandı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?