By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Vatandaş şikayet etti, müteahhidin foyası ortaya çıktı
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Gazetesi > Vatandaş şikayet etti, müteahhidin foyası ortaya çıktı
Emlak Gazetesi

Vatandaş şikayet etti, müteahhidin foyası ortaya çıktı

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 21 Temmuz 2023 12:49
Emlak Televizyonu
Share
5 Min. Okuma
SHARE

İzmir’in Menemen ve Çiğli ilçelerinde, yaptığı daireleri birden fazla kişiye satıp, kat karşılığı bina yapma vaadinde bulunduğu arsa sahiplerini de sözleşmeye aykırı hareket ederek dolandırdığı öne sürülen müteahhit ile aralarında aile üyeleri ve emlakçılarında olduğu 7 kişi operasyonla yakalandı.

6 şüpheli adli kontrolle serbest kalırken, müteahhit ise tutuklandı. Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz aylarda İzmir Valiliğine başvuran mağdur vatandaş, Çiğli’nin Harmandalı ve Menemen’in Ulukent mahallelerinde emlak ve müteahhitlik işi ile uğraşan iş adamı Akın U. ve birlikte hareket ettiği öne sürülen kişiler tarafından dolandırdıklarını, paralarını geri istediklerinde korkutmak amaçlı tehdit edildiklerini iddia ederek şikayet etmesi üzerine konuyla ilgili inceleme başlatıldı.

BİRDE FAZLA SATIŞ, ARSA DOLANDIRICILIĞI

İhbar üzerine harekete geçen Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Aliağa Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Bürosu ekipleri, Menemen ve Çiğli ilçelerinde yaptığı daireleri birden fazla kişiye satıp, kat karşılığı bina yapma vaadinde bulunduğu arsa sahiplerini de sözleşmeye aykırı hareket ederek dolandırdığı öne sürülen 8 şüpheliye operasyon düzenledi.

MÜTEAHHİT TUTUKLANDI, FİRARİ BİR KİŞİ ARANIYOR

Operasyonda müteahhit Akın U., kardeşi Mustafa U., eşi Sibel U., kızı Miray U., emlakçılık yapan Fuat U, Haydar T. ve Eşref B. gözaltına alındı. Firari olan Bilal B.’nin de arandığı öğrenildi. Menemen Adliyesine götürülen şüphelilerden Sibel U., Miray U., Haydar T., Eşref B., Mustafa U. ve Fuat U. adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, müteahhit Akın U. mahkemece tutuklandı. Ev sahibi olma hayali kurarken milyonlarca lira dolandırıldıklarını öne süren mağdurlar ise saatlerce adliye binası önünde bekledi.

“AİLEM DAĞILDI, BİR SÜRÜ SORUNLAR YAŞADIM”

Menemen’in Ulukent Mahallesi’nde ev almayı düşünürken, 40 yıllık birikimini müteahhit Akın U.’ya kaptırdığını, dolandırıldıktan sonra tartıştığı eşi ile boşandıklarını söyleyen inşaat işçisi Tekin Çiçek, “2019 Aralık yılında bu adama 40 yıllık birikimim olan 145 bin TL parayı ödedim. Paramı aldı, daire vermedi. Bana sözde verdiği daireyi 4-5 kişiye daha satmış. Sözde müteahhit adı altında bu işi yapıyor; ama kendisi müteahhit falan değil. Yüzlerce, binlerce insan bu şekilde dolandırılmış. Bu bir hırsız ve dolandırıcıdır. Bazı devlet adamlarının ismini kullanarak bu işi hala yapmaya devam ediyor. Ben mağdurum, mağduriyetimin giderilmesini istiyorum. Ailem dağıldı, bir sürü sorunlar yaşadım. Psikolojik sorunlar yaşadım ve 3-4 yıldır bu yüzden çalışamıyorum. Bu duruma yetkililer bir çare bulsunlar. Avukata verdim, avukat bana ‘40 yıllık meslek hayatımda böyle dolandırıcı görmedim’ dedi ve davadan çekildi. Başka avukatlara da gittim ‘bu insan bizi de dolandırdı’ dediler. Devletimiz bizden desteğini esirgemesin” dedi.

“BİZİM GİBİ BİR SÜRÜ MAĞDUR VAR”

Urçuk ailesi de, 2016 yılında müteahhit Akın U.’ya Ulukent’te kat karşılığı verdikleri arsa yüzünden mağdur olduklarını ifade etti. Semih Urçuk, yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle anlattı:

“Ben arsa sahibiyim. Menemen Ulukent’te bir yerimiz vardı. İki amcam, babam ve babaannemin yerleriydi. Bunları birleştirerek Akın U.’ya verdik. Bizi ikna etme sürecinde daha önce yaptığı yerleri gösterdi, ondan sonra ofisine götürdü. Ofisinde farklı siyasi kişilerle çekilmiş fotoğraflarını gördük, bir güven oluştu ve bütün aile bireyleri olarak yerimizi verdik. Aylarca inşaat başlamadı ve sağa sola sorduğumuzda belediyede başvurularının olmadığını gördük. Sonra bize bahsettiği gibi 4 kat yerine bizim yerimize yapacağı inşaatın 7 katlı olduğunu öğrendik. Alacağımızın yarısı kadar olan bir sözleşme getirdi ve zorla imzalatmak istedi. Sonra biz bunu öğrendik, mevcut sözleşme üzerinden zorla devam ettik. 2016 yılında verdiğimiz arsanın inşaatı başladı; ama hala tamamlanmadı. Hala binalar boş ve atıl şekilde duruyor.

Bu anlattığım süreçte babam, halam, babaannem kalp yetmezliği sorunundan vefat ettiler, kahrolup gittiler. Bu bahsettiğim kişi Ulukent’te, Çiğli’de, Menemen’de faaliyet gösteren bir firmadır. Bizim gibi bir sürü mağdur var. Bizden başka daire alan insanlara tapu vermeden aynı daireyi 5-6 kişiye daha sattığını duyduk. Arkadaşlar da arsa sahibi olduğumuz için bize ulaşıyorlar, mağduriyetlerini anlatıyorlar fakat biz onlardan daha mağduruz. Yetkililerden destek bekliyoruz.”

“BİRÇOK MAĞDUR DA KORKUTULMAKTADIR”

Karşıyaka’da oturan Cemal Türkan ise “Helvacı kağıdı ile boş bir sözleşme ile insanlara yer satmaktadırlar. Bana sattığı yerin tam olduğunu söylemişti; belediyeye gittiğimde paylı olduğunu, bir kısmının arsa sahibinin olduğunu öğrendim. Özellikle bu haberden sonra Doğubeyi adı altında faaliyet gösteren firma hakkında soruşturmaların devam edeceğini düşünmekteyim. Birçok mağdur da korkutulmaktadır” ifadelerini kullandı.

MÜTEAHHİTİN ESKİ ÇALIŞANINDAN ŞOKE EDEN SÖZLER

Müteahhit Akın U.’nun ofisinde bir süre çalışan ve olaylara şahit olan Hatice Genç de, “Bir gün adamın biri ev almak için arabasını bize verip, üzerine de senet imzaladı. Hem arabasından oldu hem de dairesini alamadı. Bu kişi resmen güven sağlayıp, insanları sömürüyor” diye konuştu.

Avrupa Birliği’nden yeni ‘karbon’ anlaşması
İran’da hava kirliliği 1 yılda binlerce insanın hayatına mâl oldu
Markalar iklim için uyanıyor
Terminal otoparklarının tavan ücreti belli oldu
Ege Denizi’nde 4 büyüklüğünde deprem

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Borsa’ya bir şirket daha katılıyor!
Next Article İstanbul’un barajlarındaki doluluk oranı yüzde 40’ın altına düştü
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
Zeray GYO’nun halka arz başvurusu onaylandı
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
XVI. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi
Ekonomi Haberleri
5 Aralık 2025
8. Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 9 Aralık’ta
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?