By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Vakıf Katılım’dan 140 milyar liralık destek
Share
Kayıt olmak
9
Bildiri Daha Fazla Göster
Emlak Haberleri
Hayalinizdeki Ev Neden Hala Teslim Edilmedi?
15 saat önce
Ekonomi Haberleri
Kış Soğuk, Bütçe Sıcak Kalsın!
15 saat önce
Sektörden
İSKİ açıkladı: 18 Eylül İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç?
15 saat önce
Sektörden
18 Eylül 2025 nerede, ne zaman deprem oldu?
15 saat önce
Emlak Turizm
Türkiye’nin ikinci su altı arkeoloji müzesi Kemer’de yükseliyor
15 saat önce
Emlak Turizm
Tarihin sırları gizli: Türkiye’de görülmesi gereken 5 kale
15 saat önce
Emlak Dünyası
Ünlü iş insanı Ali Ağaoğlu’nun torun sevinci büyüyor: Kızı Sena Kırcal üçüncü oğlunu dünyaya getirdi
2 gün önce
Emlak Dünyası
Turist çifte Venedik yasağı
2 gün önce
Emlak Turizm
İngiliz yazar Kapadokya’ya hayran kaldı: ‘Burası gerçekten bir doğa harikası’
2 gün önce
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Patronlar Dünyası > Vakıf Katılım’dan 140 milyar liralık destek
Patronlar Dünyası

Vakıf Katılım’dan 140 milyar liralık destek

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 24 Kasım 2022 17:04
Emlak Televizyonu
Share
4 Min. Okuma
SHARE

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Vakıf Katılım, istikrarlı büyümesini sürdürerek, bireylere ve reel sektöre verdiği finansman desteğini 100 milyar lirası nakdi olmak üzere toplamda 140 milyar liranın üzerine yükseltti.

Katılım finans sektöründeki pazar payını yüzde 15 seviyesine taşıyan Vakıf Katılım, kasım ayı itibarıyla aktif büyüklüğünü 167 milyar TL’ye ulaştırarak, yıl başından bu yana yüzde 66’lık büyüme sağladı.

“2022 yılında da şubeleşme stratejimizi sürdürerek, 48 ilde 154 şubemiz ve 2 bin 500’e yakın personelimizle yurt çapında tüm müşterilerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. 7’nci yılımızı tamamlarken konvansiyonel bankalar ve katılım finans kurumları arasında ödenmiş sermayesi en güçlü 3’üncü kurum olduk. Her yıl büyüyen sermaye yapımızla sektördeki gerçek ve tüzel müşterilerimize 100 milyar lirası nakdi olmak üzere toplamda 140 milyar liranın üzerinde destek sağladık. KOBİ’lere sağladığımız nakdi finansman destekleri müşterilerin yüzde 24’ünü, riskin yüzde 35’ini oluşturdu”

Çelik, müşterilere finansmana erişim noktasında pek çok kolaylık sunduklarını belirterek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında teknolojik yatırımlarıyla ülkemize katma değer sağlayan başta KOBİ’lerimiz olmak üzere 4İ (imalat, istihdam, ihracat ve inovasyon) bünyesindeki faaliyetlerine devam eden müşterilerimize finansmana erişim noktasında pek çok kolaylık sunuyoruz. Ahilik müessesinin devamı niteliğindeki Ticaret ve Sanayi Odaları, Esnaf ve Sanatkârlar Odalarıyla imzaladığımız iş birliği anlaşmaları ve planlı sanayi hamlesi kapsamında kurulan Organize Sanayi Bölgeleri için geliştirdiğimiz cazip paketlerle çok sayıda yeniliğe öncülük ettik.

2020 yıllında temellerini attığımız stratejik projelerle 100’ün üzerinde iş birliği ve çözüm ortaklığı gerçekleştirdik.Kurumumuzun temel hedefleri arasında yer alan nitelikli yatırım projeleri, sürdürülebilir yenilenebilir yeşil enerji ve finansal kiralamalarda oluşturduğumuz özel organizasyon yapımızla ücretsiz danışmanlıklar sağlamak suretiyle portföy yapımızı genişletiyoruz.”

Yenilenebilir enerji yatırımlarına 3 milyar TL kaynak

Yenilenebilir enerji yatırımlarına ilişkin olarak Çelik, “2022 yılında enerjide dışa bağımlılığı azaltacak yenilenebilir enerji yatırımlarında oluşturulan iş birliklerimizle özel kamu sektöründe saha ve çatı GES, RES, Biyokütle ve Akıllı Şehirler alanında 1,5 milyar TL katkı sağlayarak, hacmimizi 3 milyar TL’ye yükselttik. Üretim endeksini doğrudan etkileyen finansal kiralama alanında sağladığımız 1,1 milyar TL destekle bu alandaki büyüklüğümüzü 2 milyar TL’ye taşıdık.” yorumunda bulundu.

Çelik, yerel potansiyelleri ortaya çıkaran ve destekleyen Kalkınma Ajansları ile protokoller imzaladıklarını kaydederek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“2022 yılında da KGF ve KOSGEB ile finansal çözüm ortaklıkları geliştirerek KOBİ’lerimizin hizmetine sunduk. Kamu kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğini geliştiren, yerel potansiyelleri ortaya çıkaran ve destekleyen Kalkınma Ajansları ile protokoller imzaladık. Katılım finans sistemine örnek teşkil edecek ‘Kâr Payı Destekli Faizsiz Finansman Modeli’ni geliştirerek uygulamaya aldık. Bu kapsamda sağladığımız 5 milyar TL’yi aşan finansman desteği kaynağımızın asgari yüzde 10’unu Kamu Destekli Projelere yönlendirdik.”

Çelik,Garantili Fon Transferi (GFT) ürününün 1’inci yılında bin 150 müşteri tarafından kullanıldığını ve 1 milyar TL’nin üzerinde işlem hacmine ulaştığına dikkati çekerek sözlerini şöyle tamamladı:

“KOBİ Dijital Platformu, Ödeme Sistemlerinin Dijitalleşmesi, Kuluçka Merkezi, Mikro Finans Ürünleri, Enerji, Tarım, Finansal Kiralama gibi nitelikli proje alanlarında faaliyetlerimizi genişletmeye, yeşil mutabakat ve sürdürülebilirlik kapsamında başta kadın girişimciler olmak üzere yenilikçi paketler sunmaya, kamu-özel yararına katma değeri yüksek projeler geliştirmeye, güçlü artan sermaye yapımızla büyümeye ve KOBİ’lerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.”

Hisarcıklıoğlu: Zarar ettirmeyen tek yatırım eğitim
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir’e Davos’ta önemli görev
Sakıp Sabancı Holding’in yeni adresi neresi?
Tasarruf Finansman Şirketleri FKB bünyesine katıldı
Eksim Holding’den Gürcistan’da rüzgar enerjisi yatırımı

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Düzce’de hayat kurtaran dönüşüm
Next Article Deprem anındaki ışık hüzmesinin sırrı çözüldü
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

Hayalinizdeki Ev Neden Hala Teslim Edilmedi?
Emlak Haberleri
18 Eylül 2025
Kış Soğuk, Bütçe Sıcak Kalsın!
Ekonomi Haberleri
18 Eylül 2025
İSKİ açıkladı: 18 Eylül İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç?
Sektörden
18 Eylül 2025
18 Eylül 2025 nerede, ne zaman deprem oldu?
Sektörden
18 Eylül 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler