By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Uzmanı uyardı: ‘Çocuklarınızı kimseyle kıyaslamayın’
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Uzmanı uyardı: ‘Çocuklarınızı kimseyle kıyaslamayın’
Sektörden

Uzmanı uyardı: ‘Çocuklarınızı kimseyle kıyaslamayın’

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 22 Ocak 2023 08:54
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
SHARE

2022-2023 eğitim öğretim yılının birinci dönemi tamamlandı ve öğrenciler karnelerini alarak ara tatile girdi. Öğrencilerin karnelerinin almasının ardından danışmanlardan velilere düşük notlar için uyarı geldi.

Bingöl merkezdeki Ankara Büyükşehir Belediyesi İlköğretim Okulu’nda görevli Okul Psikolojik Danışmanı Berna Böçkün, tatilde öğrencilerin hoşlandıkları aktiviteleri yapması gerektiğinin altını çizdi.

“KİMSEYLE KIYASLAMAMAMIZ GEREKİR”

Öğrencilerin düşük notlar nedeniyle akranlarıyla kıyaslanmaması gerektiğini vurgulayan Böçkün, “Tatile girdik, bu tatili değerlendirmek sürecinde öğrencilerimizi çeşitli aktivitelere yönlendirebiliriz. Bu aktiviteler daha önce edindikleri hobiler ve yapmaktan hoşlandıkları etkinlikler olabilir. Bu etkinlikler bağlamında çocukların ikinci döneme daha rahat başlayabilmeleri için daha kaygısız, daha özgüvenli bir şekilde geçirebilmeleri için aktivitelere katılmaları önemlidir. Bunun dışında karnelerimizi aldık, karnelerimizde bazı düşük notlar olabilir. Bu düşük notlar doğrultusunda çocuğumuzu hiç kimseyle kıyaslamamamız gerekir. Çünkü çocuk biriyle kıyaslandığı zaman gerek kardeşiyle, sınıf arkadaşıyla, komşusuyla kıyaslandığı zaman bir özgüven kaybı yaşar. Bu özgüven kaybı da ikinci dönem ders notlarına etki eder. Her çocuğun kapasitesi farklıdır, her çocuğun ilerleme tarzı başkadır. Önemli olan bu kapasitesinin keşfedilmesidir. Bu kapasite çeşitli yetenek ve zeka türlerini kapsar. Bunları öğrenmek için öncelikle okul rehberlik servislerinden faydalanılabilir” diye konuştu.

“İYİ NOTLAR TAKDİR EDİLMELİ”

Öncelikle davranış notlarının değerlendirilmesi gerektiğini ve bu anlamda öğrencilerin takdir edilmesinin önemli olduğunu aktaran Böçkün, “Daha sonrasında iyi aldığı notlar takdir edilmeli ki çocuk bu konuda özgüven kazanmalıdır. Düşük notlar için de yapılabilecek şeyler, öncelikle öğrencinin düşük not alma sebepleri irdelenmeli, bu anlamda öğrenciye yardımcı olunmalı, ortak bir yol haritası belirlenerek ilerlenmelidir. Bunu dışında çocuklarımıza onların hoşlandıkları, kendilerini daha iyi hissedebilecekleri, tatili daha güzel bir şekilde değerlendirecekleri aktivitelere yönlendirmektir. Bunlar yapılırsa eğer, ikinci döneme çocuklar daha zinde daha mutlu bir şekilde ve daha özgüvenli bir şekilde başlayacaktır. Ve bunlar başarıya da beraberinde getirecektir” ifadelerini kullandı.

Çığ bölgesinde ikinci facia! İşte ilk kareler
Gencallar, 50 mağazaya çıkarak 5 milyon müşteriye ulaşacak
Deprem riski Orta Anadolu’yu sanayi havzası yapmayı zorunlu kılıyor
‘İstanbul’un Kurtuluşu’ Taksim’de kutlandı
28 Ekim 2022 hava durumu

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Avrupa ülkeleri arasında Türkiye ev elektrik fiyatlarında son sırada
Next Article Kış döneminde vertigo şikayetlerinde büyük artış
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?