RAMS Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Türkiye’de turizm canlanıyor
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Turizm > Türkiye’de turizm canlanıyor
Emlak Turizm

Türkiye’de turizm canlanıyor

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 24 Haziran 2021 15:19
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Sururi Çorabatır, Rusya’nın yanı sıra Doğu Avrupa ülkelerinden de turistlerin gelmeye başladığını belirterek, “Almanya, Polonya, Romanya, Çekya, Bulgaristan gibi ülkelerden de misafir ağırlıyoruz” dedi. Çorabatır, AA muhabirine, sektörün Rus turistlerin  gelmesiyle canlandığını söyledi. Ruslar için Türkiye’nin önemli bir destinasyon olduğunu aktaran Çorabatır, turizm sektörü olarak bu ülkeden uçuş kısıtlamasının kaldırılmasını beklediklerini kaydetti. Çorabatır, şu anda gelen Rus turistlerin büyük bir bölümünü daha önce rezervasyon yaptıran ancak kısıtlama nedeniyle gelemeyenlerin oluşturduğunu söyledi.

Geçen yıl salgın döneminde 3 milyon civarında Rus turistin Türkiye’ye geldiğini, bunların yaklaşık yarısının Antalya’yı tercih ettiğini dile getiren Çorabatır, bu yıl geçen yıldan daha fazla Rus turisti ağırlamak istediklerini kaydetti. İstanbul’dan Ege’ye, Karadeniz’den Doğu Anadolu Bölgesi’ne kadar her bölgede bir hareketlilik beklediklerini ifade eden Çorabatır, “Sadece Rusya değil, Doğu Avrupa ülkelerinden de hareketlenme var. Almanya, Polonya, Romanya, Çekya, Bulgaristan gibi ülkelerden de misafir ağırlıyoruz.” dedi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle insanların seyahate, tatil yapmaya özlem duyduğunu dile getiren Çorabatır, “Dünyanın her yerinde seyahate bir açlık var. Vakaların düşmesi, aşılamanın artmasıyla seyahat sektöründe bir canlılık başladı. Geçen yıla göre daha iyi bir sezon geçireceğimizi düşünüyoruz. Tabi rehavete kapılıp, tedbirleri de elden bırakmamamız gerekiyor.” diye konuştu.

İÇ PAZARDA BAYRAM HAREKETLİLİĞİ

Çorabatır, yabancı misafirlerin dışında iç pazarda da önemli bir canlanma yaşandığını belirtti.Yoğunluğun kıyı bölgelerinde olduğunu ancak ülkenin her bölgesinde turizm hareketliliğinin hissedildiğini aktaran Çorabatır, “İç pazarda Kurban Bayramı’na yönelik ciddi bir rezervasyon var. İyi bir sezon geçireceğimizi tahmin ediyoruz. Kötü bir dönem geçiren sektörümüz, şu an umutlu. Sektörümüz sağlıklı ve güvenli bir şekilde yerli ve yabancı misafirlerimizi ağırlamaya hazır.” dedi.

SEZONUN UZAMASI BEKLENİYOR

Sezonun geç başlaması nedeniyle rezervasyonların ileri tarihlere kaydığını ifade eden Çorabatır, bu doğrultuda sezonun daha da uzayacağını dile getirdi. Almanya’dan eylül ve ekimde daha fazla misafir beklediklerini, Rusya’dan turist akışının kış sezonunda da devam etmesini öngördüklerini anlatan Çorabatır, şunları söyledi “Sadece yaz döneminde değil, kışın da turist hareketliliği bekliyoruz. Potansiyele göre sezonun kasım, aralığa sarkması öngörülmekte. Turizmin kışın da devam etmesi Türk ekonomisine ciddi katkı sağlayacaktır. Çünkü turizm bugün yaklaşık 60 sektöre doğrudan bağlantılı. Ama burada önemli olan vaka sayılarının 5 binden aşağıya düşmesi, aşılamanın yüzde 70’in üstüne çıkması. Bu gerçekleştiği takdirde her alanda ekonomik canlılık sağlanacaktır.”

 

You Might Also Like

Sabiha Gökçen’den 8 ayda 15 milyon yolcu uçtu
Türkiye kararı Rusya’ya pahalıya mal oldu
Kaz Dağları’nda sonbahar
Marmaris’te gürültüye 1,3 milyon lira ceza
Rus turistler Frig Vadisi’ne hayran oldu
TAGGED:TuristRusGeçSezonMisafir

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Antik dönemin kültür ve sanat merkezi
Next Article Huzurun adresi Datça’da gezilecek yerler
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

Bazı canlılar 2085’e kadar aşırı hava olaylarına maruz kalacak
Teknoloji Rehberi
30 Nisan 2026
AKOM’dan İstanbul uyarısı: 4-5 gün etkisini sürdürecek
Emlak Dünyası
30 Nisan 2026
TÜİK verileri açıklandı: Geniş tanımlı işsizlikte yükseliş sürüyor
Ekonomi Haberleri
30 Nisan 2026
TOKİ kuralarında usulsüzlük iddialarına yanıt: ‘Kuralar noter huzurunda yapıldı’
Sektörden
30 Nisan 2026
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?