By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Türkiye, mobilya ihracatında üretim üssü olmaya hazır
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Türkiye, mobilya ihracatında üretim üssü olmaya hazır
Sektörden

Türkiye, mobilya ihracatında üretim üssü olmaya hazır

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 9 Mayıs 2022 17:52
Emlak Televizyonu
Share
4 Min. Okuma
SHARE

Türkiye ve dünya çapında mobilya ve mimari donanımlar alanında yenilikçi ürünleri ve akılcı çözümleriyle tanınan Häfele, ‘Häfele Concept’ iş modeliyle konutta fark yaratmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yılı rekor büyüme seviyesiyle kapatan şirket, 2022’ye büyük hedefler koydu.  Markalı konut projelerinin neredeyse tamamında yer alan Häfele, bu yıl içinde konut projelerine ilaveten  ihracatçı mobilya üreticilerinin Avrupa ve Amerika’ya ihracatı ile önemli ek bir  büyüme yakalamayı hedefliyor.

Türkiye’de mobilya sektörünün bu yıl ihracatta rekor kıracağını söyleyen Häfele Türkiye ve Bölge Ülkeler İcra Kurulu Başkanı Hilmi Uytun, değişen uluslararası konjonktür ile Türkiye’nin tedarikçi ülke olarak öne çıkacağını öngörüyoruz” dedi.

EVLERE YENİ BİR STANDART GETİRDİK

Häfele’nin 99 yıllık bir geçmişe sahip olduğuna dikkat çeken Hilmi Uytun, “insan ve mekanın olduğu her yerdeyiz” diyerek şöyle devam etti: “Bir yanda mobilya ve kapı üreticileri, bir yanda tasarımcılar ve mimarlar, diğer yanda ise yatırımcılar ve bayilerimizle beraber sektörün hizmetindeyiz. Günümüzde konutlarda kalite artık kullanılan donanım ve aksesuarın bütçeye, renk ve forma, işlevselliğe göre seçilmesi ile algılanıyor. Burada konut pazarı için geliştirdiğimiz Häfele Concept iş fikrimiz devreye giriyor.  Häfele Concept logomuza sahip konutlarda markamız şemsiyesi altında yaşam alanlarında benzersiz ürünlerimizi bir araya getirerek kullanıcı deneyimini geliştiriyoruz.

Şu an 82 projede varız, 116 projede ise tanıtım faaliyetlerimiz sürüyor. Konut satışını artıran ve markaya güç katan Häfele Concept farklı konut fiyatlarına göre özel olarak çalışılıyor. Konutun satış fiyatına, metrekaresine göre, içindeki renklere ve stile uygun özel olarak çalışılan Häfele Concept   konutlarda tercih edilme farkını yaratıyor. Türkiye’deki büyük markalar, konut projelerinin neredeyse tamamı için bu fikri satın aldı. Konutlarda kullanıcı deneyimini değiştiren çözümlerimiz ile konutlara yeni bir standart getiriyoruz. Bu durum elbette satış rakamlarımıza da yansıdı, geçtiğimiz yılı rekor büyüme ile kapattık. Bu büyüme trendinin önümüzdeki beş yıl içinde, her yıl çok hızlı artarak devam etmesini öngörüyoruz.”

6 YENİ KONSEPT İLE HIRDAVAT FUARI’NDAYDI

23-26 Mart tarihlerinde Yapı Fuarı ile eş zamanlı düzenlenen Avrasya Hırdavat Fuarı’nda 6 yeni koleksiyonumuzun lansmanını yaptıkları bilgisini paylaşan Uytun, “Fuarda, mutfak ve banyo gamına eklenen ürün ve konseptlerimizin yanı sıra globalde uzun zamandır var olan ancak Türkiye’ye yeni getirdiğimiz ankastre ürünlerimizi de ilk kez sergilemenin heyecanını yaşadık. Öte yandan büyük bir emek sonrası pandeminin getirdiği yeni standartlar ve trendlere uygun olarak yenilediğimiz 5.410 yeni ürünümüz ile bastığımız 2 bin sayfalık Häfele Genel Kataloğumuzun 2022 baskısını da ilk kez fuarda iş ortaklarımızla buluşturduk” dedi.

HIRDAVAT SEKTÖRÜ İHRACATI 15 MİLYAR DOLARA ULAŞACAK

Pandemi ile birlikte yenileme ve tadilat tarafındaki işlerin dört kata yakın arttığı bilgisini paylaşan Uytun, şunları kaydetti: “İnsanlar yaşadığı evlerde daha önce farkına varmadığı eskimiş ve işlevsiz olan birçok şeyi yenilemeye gitti. Bu da sektör genelinde ciddi bir büyüme sağladı. Hısiad Fuar ve Dış İlişkiler Komitesi Başkanı olan Hilmi Uytun; Türkiye hırdavat sektörü bu yıl önemli bir atılım yaşayarak ihracatta rekor kırmaya hazırlanıyor. Alınan siparişler Türkiye’nin dünyada yeni üretim merkezi olmaya başladığını ortaya koyuyor. Bu nedenle bu yıla girerken dernek olarak 12 milyar dolar seviyesinde gerçekleşeceğini tahmin ettiğimiz sektör ihracatının şimdi 15 milyar dolara ulaşacağını öngörüyoruz.” dedi.

 

 

 

Şanlıurfa’da Göbeklitepe’den sonra Karahantepe heyecanı
Peribacalarına zarar verdiği için yıkılan restoranın yerine yenisini yapınca tepki çekti
Yeşil dönüşümü doğru okumak
ABD’deki Laura kasırgasının bıraktığı tablo
Avukatın enkazda ‘evrak’ nöbeti: ‘Niyet okumak istemiyoruz ama her şey açık…’
TAGGED:HafeleHilmi Uytun

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Abdülkadir Akkuş, yeniden MARİŞ Yönetim Kurulu Başkanı oldu
Next Article Resmi Gazete’de bugün (10.05.2022)
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?