Fikirtepe Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Türk Şirketleri Irak’taki 157 Dev İnşaat Projesine Talip
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Haberleri > Türk Şirketleri Irak’taki 157 Dev İnşaat Projesine Talip
Emlak Haberleri

Türk Şirketleri Irak’taki 157 Dev İnşaat Projesine Talip

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 14 Mart 2019 15:52
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
Iraq-Build
SHARE

Irak’ın yeniden inşası için Ulusal Yatırım Komisyonu 157 projelik bir liste yayınladı. Irak Ulusal Yatırım Komisyonu’nun, Irak Ulusal Yeniden Yapılanma Konferansı’nda 100 milyar dolara mal olması beklenen 157 adet projenin listesini yayınladığını aktaran Expotim’in Genel Müdür Vekili Çağatay Erşahin, “Irak’taki inşaat işlerinin büyük kısmı Türk şirketleri tarafından gerçekleştiriliyor.

22 milyar dolar değerinde 900’e yakın konut, askeri tesis, yol, köprü, baraj, metro gibi altyapı ihtiyaçlarından kaynaklanan projelere ek olarak okul, hastane, üniversite ve AVM gibi sosyal tesislerinin de dahil olduğunu belirterek Irak’ta yatırımın adresinin değiştiğine dikkat çekti.”

Bu yıl Irak’ta 6.kez düzenlenecek olan IRAQ BUILD Fuarı, 11-14 Haziran tarihleri arasında Irak’ın başkenti Bağdat’ta gerçekleşecek. Fuara ilgi yıllar içerisinde Irak’taki siyasal gelişmelere bağlı olarak dalgalanmalar yaşasa da, Irak’ın Türk firmaları için her zaman en büyük ihracat pazarı olmaya devam ettiğine değinen Çağatay Erşahin, sözlerine şöyle devam etti: “Irak Devleti ile yapılan özel anlaşma çerçevesinde 2019 yılında düzenlenecek olan tek Uluslararası Yapı, İnşaat ve Altyapı Fuarı Iraq Build’in milli katılım organizatörlüğü Expotim tarafından yapılıyor.

Rakipsiz bir firma olması nedeniyle bu yıl Iraq   Build Fuarı’na talep ve ilgi patlaması yaşanıyor. Bu gelişmeler hem Irak hem de Türkiye açısından çok sevindirici”

Bütün ülkeler Bağdat’ı destekliyor

Irak’taki pazar kaymasına değinen Çağatay Erşahin, başlarda Irak’ın yeniden yapılanmasında yabancı ülkeler tarafından Kuzey Irak’ın desteklendiğini ancak ülkedeki gelişmeler sonucu şu anda rüzgarın tamamen tersine döndüğünü ifade etti. Bütün ülkelerin Bağdat’ı yani Irak merkez hükümetini desteklediğini belirten Erşahin, “Kuzey Irak’ın ve Basra’nın petrol gelirlerini artık Bağdat hükümeti almakta.

Dolayısıyla Irak’ın merkezi haline gelen ve birçok ülkenin de desteğini elde eden Bağdat bizim için de bir hedef haline geldi. Tüm büyük firmalar, karar vericiler ve hükümet yetkilileri Bağdat’ta bulunmakta. Bununla birlikte bütün yatırımlar Bağdat’ta yoğunlaştı.

Merkezi hükümet çok güçlü ve tüm kararlar Bağdat’ta alınıyor. Kuzey Irak’ın tüm mali ve siyasi kontrolü de Bağdat hükümetinde. Kuzey Irak geçici bir merkezdi ve dolayısıyla popülaritesi de geçiciydi.” diyerek, Bütün bu süreçler göz önüne alındığında Iraq Build Fuarı’nı başkent Bağdat’ta düzenlemekteki tek hedeflerinin Türk firmalarının bu pazardan büyük pay almasını sağlamak olduğunu aktararak pazarda şansı en yüksek iki sektörün ise inşaat ve gıda olduğunu belirtti.

Ticari kredi faizinde yüzde 18 konutta yüzde 16 görüldü
Cumartesi günleri yıllık izne eklenemeyecek
Merkez Bankası 2020’nin ilk faiz oranını açıkladı!
Pasifik GYO, Next Level Göktürk Projesinin Arsası İçin Peşinat Ödemesini Gerçekleştirdi
Meteoroloji Uyardı! Sağanak Yağışa Dikkat!
TAGGED:Türk ŞirketleriIraq Build Fuarı

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article VillaRenta Turistlerin yeni gözdesi kiralık villalarda geceleme yüzde 26,5 arttı
Next Article Kat Karşılığı İnşaattaki geriye gidiş 10. ayını geride bıraktı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

Bayramda hangi otoyol ve köprüler ücretsiz olacak?
Emlak Haberleri
5 Haziran 2025
Çeşme’nin Saklı Gözdesi Ovacık’ta Yüzde 30 Değer Artışı
Sektörden
4 Haziran 2025
Bayramda termometreler yükselecek! Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıkıyor
Emlak Dünyası
4 Haziran 2025
Endeksa’dan Yazlık Bölgeler Raporu: Fiyatlarda Çanakkale zirvede, Alaçatı rekor kırdı
Emlak Dünyası
4 Haziran 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler