By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Türk müteahhitlere Libya yolu açıldı
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Ekonomi Haberleri > Türk müteahhitlere Libya yolu açıldı
Ekonomi Haberleri

Türk müteahhitlere Libya yolu açıldı

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 7 Temmuz 2021 16:55
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
????????????????????????????????????
SHARE

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 4225 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile ilgili açıklama yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, Türk müteahhitlere Libya yolunun tekrar açılmış olduğuna işaret etti. 

Resmi Gazete’de yayımlanan 4225 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Türk müteahhitlere Libya yolu tekrar açılmış oldu. Libya’da 2011 yılında başlayan iç karışıklıklar sonrası Libya işveren idarelerinin ellerindeki teminat mektuplarının haksız yere nakde çevrilmesi ihtimalinin engellendiğini hatırlatan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, yeni düzenlemenin, Libya’da yeni işler üstlenilmesinin yolunu açacağına işaret etti.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 4225 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile ilgili açıklama yapan Eren, “Bilindiği üzere, Libya’da 2011 yılı Şubat ayında başlayan iç karışıklık sırasında Türk müteahhitlik firmalarımızın şantiyeleri yağmalanmış ve firmalarımız işlerini yarım bırakarak ülkeyi terketmek zorunda kalmıştır. Hemen ardından bu kez Libya işveren idarelerinin ellerindeki teminat mektupları sorun olmuş; bunların haksız yere nakde çevrilmesi ihtimali, BM Güvenlik Konseyi’nin hükümleri de dikkate alınarak çıkarılan 21 Haziran 2011 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı (BKK) ile engellenmiştir. Bununla birlikte ilerleyen dönemde müteahhitlerimiz, ülkede yarım kalmış ve yeniden başlayacak işler ile yeni üstlenilecek işler için teminat mektubu temininde çeşitli zorluklarla karşılaşmaya başlamıştır” dedi.

‘Firmalar Libya’ya dönmek arzusundalar’

Aradan geçen sürede söz konusu sorunların üstesinden gelinebilmesi amacıyla TMB’nin çok çeşitli girişimleri olduğunu anlatan TMB Başkanı Eren, şöyle devam etti: “İlgili bakanlık, kurum ve kuruluşlarımızla konuya ilişkin uzun süren çalışmalar yürütülmüştür. Bu çabaların neticesinde 7 Temmuz 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe konulan 4225 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla, Libya’da üstlenilecek yeni işler ile yarım kalmış projelerin 21 Haziran 2011 tarihli BKK’dan istisna tutulması sektörümüz adına son derece önemli bir gelişme olmuştur. Böylece bir taraftan geçmiş tarihli teminat mektuplarına sağlanan koruma sürdürülürken, diğer taraftan Yeniden İşe Başlama Sözleşmesi imzalanacak projeler ile yeni projelere yönelik teminat mektubu verilebilmesinin önü açılmış bulunmaktadır. Bu çerçevede başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, yurtdışı müteahhitlik hizmetleri konularından sorumlu Ticaret Bakanımız ve ilgili tüm Bakanlarımız ile kamu kurum yetkililerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Şimdiki beklentimiz, Libya’da gerçekleştirilecek projelerde, yabancı bankalardan kontr-garanti alınmasına ihtiyaç duyulmadan, Türk bankalardan sağlanacak teminat mektuplarının Libya makamları tarafından doğrudan kabullerini sağlayacak girişimlerin başlatılması ve sonuçlandırılmasıdır. Türk bankacılık sektörüne yönelik bu talebimiz esasen tüm ülkelere yöneliktir.

Müteahhitlerimizin 1972 yılında yurtdışına ilk çıktıkları ülke olan Libya, geçmişte olduğu gibi gelecek dönemde de Türk inşaat sektörü için önemini sürdürecektir. Firmalarımız yaşanan sorunlara rağmen Libya’ya dönmek ve kaldıkları yerden işlerine başlamak arzusundadır. Ülke yetkilileri de Türk müteahhitleri ile yeni program çerçevesinde tekrar çalışma arzusunu sıklıkla dile getirmektedir. Ülkede güvenliğin kalıcı olarak tesisi ve firmalarımızın zararlarının tazmini halinde Libya bizim için yeniden öncelikli pazar olacaktır.”

ABD’de konut fiyatları Eylül’de yükselişini sürdürdü
Yurtlara yüzde 50-55 oranında zam gelmesi bekleniyor
İstanbul’daki milyonlarca çalışan Vali’nin yapacağı kademeli mesai açıklamasını bekliyor
Babacan Central: İstanbul’un Kalbinde Yükselen Yeni Yaşam Merkezi
İmamoğlu: Halk Ekmek büfelerinde pide 1.5 TL
TAGGED:Libya

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Antalya’ya gelen turist sayısı 1,5 milyonu aştı
Next Article İstanbul’da kiralık ev bulmak zorlaştı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?