By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Tarihi Yarımada, salgın sonrası dönem için hazırlıklarını başlattı
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Turizm > Tarihi Yarımada, salgın sonrası dönem için hazırlıklarını başlattı
Emlak Turizm

Tarihi Yarımada, salgın sonrası dönem için hazırlıklarını başlattı

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 28 Kasım 2020 17:34
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
SHARE

Dünyanın dengelerini alt üst eden COVID-19 salgınının ekonomik anlamda en fazla darbeyi turizm sektörüne vurduğu belirtiliyor. Turizmle birlikte ulaşım ve eğlence sektörleri de dünyayı belirsizliğe iten salgının etkilerini en az hasarla atlatmanın gayreti içinde. Sadece İstanbul’un değil, Türkiye’nin turizmdeki ‘misafir odası’ olarak kabul gören Tarihi Yarımada, 2021 ve sonrası için hazırlıklarını başlattı. Bölgede yer alan binlerce otel eski normalde şehrin yabancı turist konaklamalarındaki yüzde 50 yükünü çekiyordu. Gezgin turistlerle birlikte bu oran söz konusu dönem için yüzde 90 olarak hesaplanıyor. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi ve Old City Otelciler Platformu Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Aydın Karacabay, bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Tarihi Yarımada’daki otellerin salgın sürecini yenilenme ve restorasyon çalışmaları ile geçirdiğini ifade eden Aydın Karacabay şöyle konuştu: “Suriçi hem şehrimizin hem de ülkemizin gözbebeği. Otelcilik bu salgında en fazla yara alan sektörlerin başında geliyor. Kasım ayında, bir yıl öncesine göre yüzde 55’lere varan düşüşler yaşıyoruz ancak pandemi öncesi rezervasyonu olup gelemeyen yüzlerce yabancı turist misafirimiz var. Birçoğu ‘Kısıtlamalar ne zaman kalkacak? Artık İstanbul’a gelmek istiyoruz’ şeklinde e-postalar atıyor. Dünya uzun zamandır evinde oturuyor. Bu durum bizim yakın gelecek için şimdiden hazır olmamız gerektiği anlamına geliyor. Sadece bizler değil, Fatih Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğümüz de bölgemizi el üstünde tutuyor. Sadece salgın sürecinde bölgede 10 adet kütüphane hizmete girdi. Bu kütüphaneler dünya standartlarında özelliklere sahip. Her sokağında bir tarih yatan bölgemiz, yeni dönemde kültür faaliyetleri ile de hem yerli hem de yabancı misafirlere hizmet verecek. Emniyetimiz bölgede turizme darbe vuracak her girişimi zamanında önlüyor. Tarihi Yarımada turizm açısından çok özel bir bölge. İstanbul’a gelen yabancı turistler bu bölgeyi ziyaret etmeden ülkelerine dönmüyor. Hem sektör temsilcileri hem belediyemiz hem de güvenlik güçlerimiz yeni döneme daha güçlü bir şekilde hazırlanıyor. 2019’da İstanbul’da yaklaşık 15 milyon turist ağırladık. Pandemi yılında bu rakam 3,5-4 milyon seviyelerine geriledi ancak salgın sonrasında eski rakamların da üstüne çıkacağımızı düşünüyoruz. Güvenli Turizm Sertifikası uygulamasını dünyada en iyi uygulayan ülkelerden biriyiz. Ülkemizde faaliyet gösteren hemen her sektörün yakın gelecekte eski normale göre daha güçlü olacağına inanıyorum.”

Yarın okullar tatil mi? 12 Ocak Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi?
Avrupa’da başlayıp Asya’da sona eren tren seyahati
Havayolu hariç turizm çalışanı arttı
5 bin yıllık “kutsal ocak” tarihe ışık tutuyor
ABD’ye seyahat edecekler dikkat!
TAGGED:İstanbulDünyaSektörSalgın

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Bali otellerine koranavirüs etkisi: Konaklama fiyatlarında büyük indirim
Next Article İstanbul’daki fırınların yarısından fazlası ekmeği pahalı satıyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?