By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: “Süper Çiçek Kanlı Ay” Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gözlemlendi!
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > “Süper Çiçek Kanlı Ay” Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gözlemlendi!
Sektörden

“Süper Çiçek Kanlı Ay” Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gözlemlendi!

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 27 Mayıs 2021 09:52
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Güneş ışınlarının atmosferden geçerken dalga boylarına göre renk değiştirmesi ile oluşan Kanlı Ay tutulması kartpostallık görüntüler oluşturdu. Ayın normalden daha büyük ve parlak göründüğü ender gök olaylarından olan Süper Çiçek Kanlı Ay, İstanbul’un simge eserleriyle bir araya geldi.

Saat 21.00 itibarıyla Çamlıca Camii’nin yanından kendini göstermeye başlayan ayın kızıl hali, birçok yerden izlenebildi.

VAN’DA DA BÜYÜLEYEN GÖRÜNTÜLER

‘Süper Ay’ Van’da da seyrine doyumsuz manzara oluşturdu. Havanın da açık olduğu kentte, ‘Süper Ay’ net bir şekilde gözlemlendi. Ay’ın bu hali seyrine doyumsuz manzara ortaya çıkardı.

TÜBİTAK CANLI YAYINLADI

Süper Kanlı Ay ile ilgili Youtube sayfasından saat 21.00 itibariyle canlı yayın başlatan TÜBİTAK Ulusal Gözlemevinden yapılan açıklamada, 26 Mayıs 2021 tarihinde akşam güneydoğu ufkundan yükselen ve dolunay evresinde olan ay, yörüngesi üzerinde dünyaya en yakın noktadan geçti.

Yer küreye en yakın konumda olması nedeniyle diğer dolunaylardan daha büyük görünen bu dolunay, süper ay olarak adlandırılıyor.

356 BİN 794 KİLOMETREDEN GEÇECEK

Ayın gezegenimize en uzak olduğu geçişin 12 Mayıs 2021 saat 00.53te, ay ilk hilal evresindeyken gerçekleştiği belirtilen açıklamada, “Bu anda ayın gezegenimize uzaklığı 406 bin 512 kilometre olmuştur. Benzer biçimde 2021 yılı içinde gerçekleşecek enberide olma durumları arasında uydumuzun bize en yakın olacağı tarih ise 4 Aralık saat 13.03tür. Bu sırada ay küçülen şişkin evrede (dolunay ile son dördün evreleri arasında) olacak ve 356 bin 794 kilometre uzaklıktan geçecektir” denildi.

SÜPER AY

26 Mayısta ise ayın, sabaha karşı saat 04.50’de enberi noktasında olacağı ve yer kürenin merkezinden 357 bin 311 kilometre uzaklıkta bulunacağı kaydedildi. Bu zamanlarda ayın dolunay evresinde olacağı ve yer küreye en yakın konumda olmasından dolayı daha büyük görüneceği belirtilerek, “süper ay” olarak adlandırıldığı ifade edildi.

AY TUTULMASI

Açıklamada, ayın, dünyaya en yakın olduğu bu tarihte ‘ay tutulması’nın da gerçekleşeceği belirtilerek, şöyle denildi:

“Ay tutulması sırasında ay, yerin tam gölge konisi içerisine girer. Ancak yer atmosferi nedeniyle güneşten gelen mavi bölgedeki ışıklar saçılırken, kırmızı bölgedeki ışıklar ay yüzeyini aydınlatır ve ayın kırmızı görünmesine sebep olur. Bu durum halk arasında ‘kanlı ay’ olarak adlandırılır. Tam o anda ay, yere en yakın konumdaysa da ‘süper kanlı ay’ olarak adlandırılır. Avustralya ve Büyük Okyanus civarındaki ülkelerden gözlenebilecek olan süper kanlı ay maalesef ülkemizden gözlenemeyecek. Bizler ayı yalnızca süper ay olarak gözleyebileceğiz.”

İDO ve BUDO’dan sefer iptalleri
2023’te gayrimenkul değerleme asgari ücretleri yüzde 77 oranında arttı
Serbest piyasada döviz açılış fiyatları (14.12.2022)
İhsan Çulhalık: Ev sahibi olmak isteyenin gözü kredi faizlerinde
İnşaat Sektöründe Kalıcı Teşviklere İhtiyaç Var
TAGGED:Kanlı AyDolunaySaatAyınSüper Ay

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Turizmin başkenti’nde “güvenli turizm” için denetimler artırıldı
Next Article 1 Haziran’da normalleşme adımları atılıyor!
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
Zeray GYO’nun halka arz başvurusu onaylandı
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
XVI. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi
Ekonomi Haberleri
5 Aralık 2025
8. Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 9 Aralık’ta
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?