By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Süleyman Çetinsaya: 2022 yılı yeni projelere odaklanacağımız bir yıl olacak
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Haberleri > Süleyman Çetinsaya: 2022 yılı yeni projelere odaklanacağımız bir yıl olacak
Emlak Haberleri

Süleyman Çetinsaya: 2022 yılı yeni projelere odaklanacağımız bir yıl olacak

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 24 Aralık 2021 17:47
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

2021 yılı gayrimenkul sektörüyle ilgili değerlendirmede bulunan Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 2022 yılında yeni projelere başlayacaklarını söyledi.

Çetinsaya’nın konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

“Küresel pandeminin başladığı 2020 yılı ve etkilerinin devam ettiği 2021 yılı kısıtlamalar, karantina süreçleri ve ekonomik daralmalarla geçti. Birçok sektörde, özellikle tedarik zincirlerinde büyük sıkıntılar yaşandı. Covid-19’a karşı aşının bulunması ve ülkelerce aşı takviminin uygulanması piyasalarda yaşanan belirsizliği dağıttı. Ticari çarkların yeniden dönmesiyle birlikte şimdilerde 2022 yılına daha da umutla bakar olduk.

TÜİK, 2021 yılının Ocak-Kasım aylarını kapsayan 11 aylık dönemde Türkiye’de satılan konut sayısının 1 milyon 265 bin 353 olduğunu açıkladı. Aralık ayı verilerinin gelmesiyle birlikte bu yılı 1 milyon 400 bin bandında güzel bir tablo ile kapatacağımızı öngörüyoruz. Ayrıca bu tablo konut yatırımının ne kadar güvenli bir liman olduğunun; ne kadar yüksek prim ve yatırım potansiyeli taşıdığının kanıtı niteliğindedir.

İnsanların konuta gösterdiği ilginin en büyük sebeplerinden biri de son 20 yılda yakaladığımız ekonomik büyüme ivmesi ve geleceğe dönük ülkemizin taşıdığı potansiyeldir.

Merkez Bankası’nın faizleri indirmesinin ardından kamu bankaları, sıfır konutlar için kredi faiz oranlarını 1 milyon TL altı tutarda 1,20’ye düşürdü. Önümüzdeki dönemde gayrimenkul yatırımcılarının piyasayı canlandıracak daha güçlü adımlar atacaklarını ümit ediyorum.

Emtia fiyatlarındaki artış proje maliyetlerimizi yükseltse de bizler; ülkemizin dinamiklerine güvendik ve yatırımlarımıza devam ediyoruz.

Avrupa Konutları markalı projelerimizden Atakent 4’ün B ve C etaplarını bu yıl teslim ettik. Yamanevler’in 2 etabının teslimatını da çok yakın bir zamanda gerçekleştireceğiz. Çamlıvadi projemizde ise inşa çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Ayrıca, güçlü ortaklık yapısıyla kısa süre önce kamuoyuna duyurduğumuz 4 milyar TL yatırım bedeline sahip Tema İstanbul 2 ve Tema World projemiz büyük ses getirdi. Son yıllarda satış ofislerinde görülmeyen ilgi Tema İstanbul 2 satış ofisinde yaşandı ve ortaya çıkan tablo yatırımcının Türkiye ekonomisine güveninin yansıması olarak değerlendirildi.

Artaş Grubu olarak bu yıl turizm yatırımlarımızı da sürdürdük. 13 milyon dolar yatırım bedeline sahip Türkiye’nin önde gelen kayak merkezlerinden Kayseri – Erciyes’ te 2200 metre irtifada konumlanan Radisson Blu Hotel Mount’u turizme kazandırdık. Kayak sporunu seven tatilciler otelimize büyük ilgi gösterdi ve kısa sürede otelimiz yüksek doluluk oranına ulaştı.

2022 yılı yeni projelere odaklanacağımız bir yıl olacak. “Avrupa Konutları markamızla Bağcılar’da “Yenimahalle”, Ayazağa bölgesinde de “Saklıvadi” projemizi hayata geçireceğiz.

Ülkemize, sektöre ve geleceğe olan güvenimiz tam.

Artaş Grubu olarak bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin kalkınması için; çalışmaya, üretmeye ve istihdam sağlamaya tüm gücümüzle devam edeceğiz.”

DSİ, Çanakkale’de 18 baraj, 7 gölet yaptı
Ankara’nın En Modern Bölgesi Hangisi? İşte Öne Çıkan Semtler
Aybar kar fırtınası nedir, ne demek? 1987 yılından sonra en şiddetli yağış geliyor!
Metafor AVM ortaklık modeli ile kazandırıyor
Turyap Holding, 2024’e Liderlik ve İnovasyonla Giriyor!
TAGGED:Süleyman Çetinsaya

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Maceraseverler gördükleri manzara karşısında şaşıp kaldı
Next Article Yüksekova’da köy yolunun 3 noktasına çığ düştü
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN? TOKİ sonuçları ne zaman açıklanacak?
Emlak Gazetesi
4 Aralık 2025
Türkiye sağanak yağışın etkisine girecek: Ege’den başlayarak yurdu saracak
Emlak Gazetesi
4 Aralık 2025
İSKİ açıkladı: 4 Aralık İstanbul baraj doluluk oranı yüzde kaç?
Emlak Dünyası
4 Aralık 2025
Gayrimenkul satışlarında tüm zamanların en yüksek seviyesi!
Ekonomi Haberleri
4 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?