Emlak Konut Kuzey Şehir Reklamı
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Sosyal mesafeli diskotek
Share
Kayıt olmak
8
Bildiri Daha Fazla Göster
Emlak Haberleri
152 kişiye mezar olmuştu… Palmiye Sitesi’nde kamu görevlileri hakkında hâlâ soruşturma başlatılmadı!
1 gün önce
Ekonomi Haberleri
Dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı: Türkiye’nin sırası belli oldu!
1 gün önce
Emlak Haberleri
Sakarya, Bilecik ve Eskişehir’de orman yangını… Uzmanlar uyardı: Külleri Bursa’ya yağdı!
1 gün önce
Emlak Haberleri
Son dakika… Türkiye’nin ciğerleri yanıyor! Bakan Yerlikaya duyurdu: İki kent afet bölgesi ilan edildi
1 gün önce
Emlak Haberleri
Karabük ve Antalya’da orman yangını: Evler tahliye edildi!
1 gün önce
Emlak Dünyası
Üsküdar Belediyesi’nden Eskişehir’deki Yangına Müdahalede Destek
1 gün önce
Emlak Haberleri
Bakan Kurum: Bu sertifika gayrimenkul projelerine küçük paylarla ortak olmanızı sağlayacak
2 gün önce
Emlak Haberleri
Ozan Sümer: “İstanbul’un geleceği doğru kentsel dönüşümle kurulabilir”
2 gün önce
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Haberleri > Sosyal mesafeli diskotek
Emlak Haberleri

Sosyal mesafeli diskotek

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 14 Mayıs 2020 07:49
Emlak Televizyonu
Share
4 Min. Okuma
SHARE

Kültür ve Turizm Bakanlığı, konaklama tesislerinde kontrollü normalleşme sürecine geçilmesi için 81 il kültür ve turizm müdürlüğü ve turizm örgütlerine genelge gönderdi. Genelgede, tesislerin diskotekte sosyal mesafe kuralına uyulmasından, çocuklar için lunapark gibi oyun alanların açılmamasına, hamam, gibi alanların Sağlıklı Turizm Sertifikası yoksa kullanılmamasına, aynı odada konaklayanlardan sosyal mesafe şartı aranmamasına kadar detaylı şartlar sıralandı. Kontrolü normalleşme süreci aşamasına geçildiği belirtilen genelgede, “Seyahat ve turizm faaliyetlerinin sağlıklı bir süreç içerisinde yeniden başlatılması öngörülmektedir. Bu kapsamda, konaklama tesislerinde, belirtilen önlemlerin alınması gerekmektedir” denildi. Alınması gereken önlemler ise özetle şöyle sıralandı:

SOSYAL MESAFE İŞARETLERİ

  • İşletme genelinde COVID-19 ve hijyen kurallarını uygulamalarını kapsayan bir protokol hazırlanır, protokol düzenli aralıklarla değerlendirilir.
  •  Misafir kabulünde COVID-19 tedbirleri ve uygulamalarına ilişkin yazılı bilgilendirme yapılır. Sıra oluşabilecek her yerde sosyal mesafe işaretlemeleri yapılır.
  • Hastalık şüphesi gösteren misafir belirlenmesi halinde, sağlık kuruluşu hastayı devir alıncaya kadar izole edilir.

BELİRLENMİŞ KAPASİTEDE KABUL

  •  Konaklama tesisleri, sosyal mesafe kuralları korunarak belirlenmiş kapasitede misafir kabulü yapar. Misafirler tesise girişte termal kamera veya temassız ateş ölçümü uygulamaları ile karşılanır. Talep edilmesi halinde misafirlere maske ve eldiven gibi kişisel koruyucu ekipman verilir.
  • Misafirlerden son 14 gün içerisinde bulunduğu yerlerin, varsa kronik rahatsızlıklarının, COVID-19 geçirip geçirmediklerine ilişkin bilgilendirme istenilir. Mümkün olduğunca, temassız ödeme alınır.
  • Asansörlerin sosyal mesafe kurallarına uygun kullanımına ilişkin bilgilendirme yapılır.

ÇOCUK OYUN ALANLARI KAPALI

  • Yemek, toplantı, konferans, oturma, oyun, gösteri salonları, lobi, resepsiyon, eğlence, animasyon alanları, bar, diskotek, satış üniteleri, açık alanlarda yer alan oturma, bekleme, yeme-içme düzenlemeleri ile havuz çevresi ve kıyıda bulunan gölgelikler, şezlong gurupları dahil tüm genel kullanım alanları sosyal mesafe planına uygun olarak düzenlenir, sosyal mesafeye ilişkin gerekli önlemler alınır, işaretlemeler yapılır ve plana uygun kapasiteden fazla misafir kabul edilmez.
  • Aynı odada konaklayan veya aynı aileden olan misafirlerin genel mahal kullanımlarında birbirleri ile sosyal mesafe şartı aranmaz.
  • Tesis içerisinde çocuklara ayrılmış oyun odaları, çocuk kulübü, lunapark, oyun bahçesi-alanı gibi üniteler hizmete açılmaz.
  • Genel tuvaletlerin giriş kapıları mümkünse otomatik kapı sistemi olarak düzenlenir.

AÇIK BÜFEYE BARİYER

  • Açık büfe uygulaması yapılması halinde açık büfenin misafir tarafına misafir erişimini engelleyecek şekilde pleksiglas veya benzeri bariyer yapılır, servis ise mutfak personeli tarafından sunulur.
  • Genel kullanım alanlarında yer alan çay, kahve makinesi, su sebilleri, içecek makinesi gibi araçların kaldırılması veya misafirin servis elemanı aracılığıyla servis alması sağlanır. Yemek masaları, sandalyeler, servis malzemeleri, şeker, tuz, baharat, peçete, menü gibi malzemelerin her misafir kullanımından sonra alkol bazlı ürünlerle hijyen temizliği yapılır. Mümkünse tek kullanımlık şeker, tuz, baharat, peçete kullanılır.

HAMAMA MASAJA SERTİFİKA ŞARTI

  • Jimnastik salonu, spor salonu gibi ünitelerin hizmete açılması halinde güvenli kullanımının sağlanabilmesi için rezervasyon sistemi uygulanır, aynı anda kullanacak kişi sayısı ve süresi sınırlandırılır, her kullanımdan sonra hijyen malzemesi ile kullanım alanları ve ekipmanların temizliği sağlanır. Bu mahallerde sabun, şampuan, duş jeli gibi ürünler tek kullanımlık olarak misafire sunulur.
  • Hamam, sauna, masaj üniteleri gibi SPA üniteleri Sağlıklı Turizm Sertifikası bulunmayan tesislerde hizmete açılmaz. Plaj-havuz havluları kapalı poşetler içinde veya görevli personel tarafından misafir kullanımına sunulur.
  • Yemek servisi verilen masalar arası mesafe 1.5 metre, yan yana sandalyeler arası 60 santimetre olacak şekilde düzenlenir. Servis personeli, servis esnasında mesafe kurallarını korumaya ve temastan kaçınmaya özen gösterir.

KUMANDA VE KARTLARA DEZENFEKTAN

  • Tuvaletlerin zeminleri, klozetler, pisuvarlar, lavabolar, musluk ve batarya başlıkları, kapı kolları sık sık temizlenir.
  • Kapı kolları, tırabzanlar, asansör düğmeleri, elektrik düğmeleri, post cihazı, televizyon kumandası, telefon, havlu kartı, oda kartı veya anahtarı, odalarda yer alan su ısıtıcıları gibi yüzeylerin sık sık dezenfektanla temizliği yapılır.
  • Bütün gıdalar kapalı dolaplarda veya üzeri kapalı olarak saklanır. Tesisin tamamında (barlar, snack barlar dâhil) servis malzemeleri bulaşık makinesinde yıkanır.
  • Havuz suyunun, havuz ve plaj çevresinin temizliği ve hijyeni azami ölçüde sağlanır.
Vodafone 41. İstanbul Maratonu’nda Kapanacak Yollar
Yapı izinleri dört çeyrektir daralıyor
Marmaray’da Coronavirüs Önlemi Üst Düzeyde
İlave yapı kayıt belgesi bedeli yüzde 2 artırılacak
‘Ondörtüç Pendik’ projesine en çok ilgi pilot ve doktorlardan geliyor
TAGGED:Sosyal MesafeMisafirServisİlKullanım

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article İBB’den askıda fatura açıklaması
Next Article Yüzde 68’i tamamlandı! İki şehir arası 40 dakika kısalacak
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

152 kişiye mezar olmuştu… Palmiye Sitesi’nde kamu görevlileri hakkında hâlâ soruşturma başlatılmadı!
Emlak Haberleri
25 Temmuz 2025
Dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı: Türkiye’nin sırası belli oldu!
Ekonomi Haberleri
25 Temmuz 2025
Sakarya, Bilecik ve Eskişehir’de orman yangını… Uzmanlar uyardı: Külleri Bursa’ya yağdı!
Emlak Haberleri
25 Temmuz 2025
Son dakika… Türkiye’nin ciğerleri yanıyor! Bakan Yerlikaya duyurdu: İki kent afet bölgesi ilan edildi
Emlak Haberleri
25 Temmuz 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler