RAMS Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Şirket hesaplarına sigorta güvencesi
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Ekonomi Haberleri > Şirket hesaplarına sigorta güvencesi
Ekonomi Haberleri

Şirket hesaplarına sigorta güvencesi

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 3 Mart 2022 15:13
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
SHARE

Torba yasada, bankaların mevduat hesaplarına uygulanan sigorta güvenceleri genişletiliyor. Bundan sonra şirket hesaplarına da sigorta güvencesi gelecek. Bu, 300 milyar liralık bir hesabın güvenceye alınması anlamına gelecek. Bankanın batması durumunda, hesapların güvencesi için devlet devreye girecek. Edinilen bilgiye göre, hazırlanan torba taslak, yeni hükümler ve maddelerle genişledi. İçinde TMSF ve BDDK uygulamalarına ilişkin hükümlerin bulunması planlanan taslak çalışmaları konusunda çok sayıda toplantı yapıldı. Bankacılıkta yaşanan bazı sorunların çözümü için yeni maddeler eklendi. Taslağın, kısa sürede TBMM’ye gönderilmesi bekleniyor.

KAPSAM GENİŞLİYOR

Verilen bilgiye göre, bankalardaki mevduat hesapları konusunda uygulanan sigorta kapsamı genişletiliyor. AK Parti kurmayları, mevcut uygulamada, gerçek kişilere yönelik 200 bin lira sigorta güvencesi verildiğini, bir bankanın batması veya sıkıntıya girmesi durumunda, kişinin hesabındaki parayı ödeyemezse, 200 bin lirasını devletin ödediğini belirttiler. Yapılan düzenlemeyle, aynı uygulamanın ticari hesaplar için de getirilmesi öngörülüyor. Şirketlerin bankalardaki hesaplarına da güvence gelecek. Şirketlerin bankalardaki mevduat hesaplarındaki paranın sigorta kapsamına alınması durumunda, toplamda 300 milyar liralık mevduat güvence altına alınmış olacak. Banka batarsa, hesaplardaki paralardan bir hesap karşılığı 200 bin lira şirkete ödenecek. Bunun daha çok gibi küçük işletmelerin elini rahatlatacak bir uygulama olacağı belirtildi.

HIZLI SATIŞ, HAK KORUMA

Taslağın TMSF ve BBDK’yi ilgilendiren maddelerine yeni hükümler ekleniyor. TMSF kayyumlarına yönelik açılan davalar konusunda farklı bir uygulama getirilecek. Herhangi bir dava durumunda kurum hatası varsa kuruma, kayyumun kusuru varsa kayyuma rücu edecek. TMSF bünyesindeki şirketlerinin etkin ve verimli yönetimine yönelik yeni bir uygulama gelecek. Bu kapsamda, şirketlerin kamunun yönetimi yerine satışına öncelik verilecek. Yani TSMF bir şirkete el koyduğunda kısa süre içinde satılması içi mekanizma işletilecek. Satıştan elde edilecek para bir bankada bloke edilecek ve nemalandırılacak. Şirketle ilgili yargı süreci tamamlandığında kamu haklı çıkarsa, bu para hazineye gelir kaydedilecek. Karşı tarafın lehine sonuçlanırsa, para şirketlerin sahiplerine iade edilecek.

You Might Also Like

Fahiş fiyat artışı yapan işletmeye 1,8 milyon TL ceza
Arçelik, Whirlpool’un Türkiye’deki üretim merkezini satın aldı
Serbest piyasada döviz açılış fiyatları
Kalıcı yaz saati uygulamasında ortaya çıktı!
Ev almak isteyenlere kötü haber! Gelecek yıl devreye girecek: Rayiç bedel 10-15 kat artabilir

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Rus zenginler panikte
Next Article Amazon tüm fiziksel mağazalarını kapatıyor
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

Gaziantep’ten Türkiye’ye Örnek Şehircilik Hamlesi: 4. Su Kaynağı, Metro Ve 14 Bin Konut Hedefi Açıklandı
Emlak Gazetesi
29 Nisan 2026
Emlakjet ve Endeksa’nın CFO’su Tansel Sözer Oldu
Emlak Haberleri
29 Nisan 2026
Halkidiki’de Ege Yapı ayrıcalığı ve yatırım fırsatları
Emlak Haberleri
29 Nisan 2026
İlk evim konut kampanyası ne zaman başlıyor? İlk evim kredisi başvurular ne zaman?
Emlak Haberleri
29 Nisan 2026
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?