By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Salda’da göle girilmesi yasaklanabilir
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Salda’da göle girilmesi yasaklanabilir
Sektörden

Salda’da göle girilmesi yasaklanabilir

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 18 Eylül 2020 16:07
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
SHARE

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Salda Gölü’ndeki denetimler ve alana getirilen kısıtlamalara ilişkin bilgi verdi.

Salda Gölü’yle ilgili bir çevre düzenleme projesi gerçekleştirdiklerini aktaran Kurum, bu kapsamda Salda Gölü’nün Beyaz Adalar ve Halk Plajı olarak anılan bölümlerinde de çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

Salda Gölü’nü çok önemsediklerini öne süren Bakan Kurum, gölün dünyada eşi benzeri olmadığını, hazırladıkları koruma projesiyle gölün kıyısına kadar giren araçları engellediklerini ve alanda bulunan kamp alanlarının, konteynırların ve kaçak yapıların kaldırıldığını iddia etti.

Salda Gölü’ne girilmesinin engellenmesi için kendilerine çok ciddi talepler geldiğine dikkati çeken Kurum, “Burdur’dan bu konuda ciddi talep var. Gölde çamur banyosu yapmayı yasakladık. Dumansız hava sahası ilan ettik, ateş yakılması, mangal yapılması, sigara içilmesi yasaklandı.” dedi.

TERAS YAPILACAK

Bakan Kurum, Salda Gölü’nün etrafındaki beyaz kumulların muhafaza edilmesi gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

“İlerleyen süreçte vatandaşlardan, Burdur’dan talep gelmesi halinde kısmi olarak kısıtlamalara gidilebiliriz. Halk Plajı’nda sorun çok ciddi yok ama Beyaz Adalar hakikaten korunması gereken bir bölge. Gelinen süreçte önümüzdeki sezondan itibaren Beyaz Adalar bölgesinde bu kısıtlamaya (göle girilmesinin yasaklanması) gidebiliriz. Beyaz Adalar bölgesinde yasaklayıp halk plajı tarafında devam ettireceğiz. Burada da kontrollü bir şekilde, göle zarar vermeyecek şekilde bu süreci yönetmek zorundayız. Salda, hepimizin. Bu değere, bu mirasa sahip çıkmamız gerekir. Salda’ya 1,5 milyon ziyaretçi geliyor. Burdur’dan ve tüm Türkiye’den gelen talep bu bölgenin korunmasıdır. Biz de Doğa Çevre Kurulumuzdan, Burdur’umuzdan, Burdur’da yaşayan vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda koruma tedbirlerimizi gün be gün arttırıyoruz. Vatandaşlarımızın o güzellikten faydalanacağı alanları da yapmaya çalıyoruz.”

Salda Gölü’ne teras yapılacağını aktaran Kurum, “Burada çok önemli bir proje yürütüyoruz. Teraslardan vatandaşlarımız Salda’yı seyredebilecekler, fotoğraf çektirebilecekler. O doğal güzellik karşısında, teraslarda vatandaşlarımız çay-kahve içecekler, yemeklerini yiyecekler.” bilgisini verdi.

Gül Gül: “Vatandaşlık almak isteyen yabancı yatırımcı son bir ayda konuta koştu”
Rönesans Holding’ten UNFPA’in oluşturduğu ‘Kadın Sağlığı Danışma Merkezleri’ne destek
Müteahhitler, torbada 2023 fiyat farkı da olsun istiyor
Sülüklügöl Tabiat Parkı’nda sonbaharın güzellikleri yaşanıyor
Hukukçular uyardı: E-Devlet’ten mutlaka kontrol edin
TAGGED:SaldaKurumTalepBeyaz

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Türkiye’nin en yüksek rakımlı Balık Gölü
Next Article TOKİ’den Altınekin’e yeni proje
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?