By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: ‘Öldürücü’ sıcaklar kapıda, uzmanlardan peş peşe uyarılar geliyor
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Gazetesi > ‘Öldürücü’ sıcaklar kapıda, uzmanlardan peş peşe uyarılar geliyor
Emlak Gazetesi

‘Öldürücü’ sıcaklar kapıda, uzmanlardan peş peşe uyarılar geliyor

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 18 Temmuz 2023 16:43
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Avrupa son bir haftadır kavruluyor ve sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine çıktı. Sıcaklığın 48 dereceyi gördüğü İtalya’da bir kişi hayatını kaybetti ve Türkiye’de de sıcaklık rekor seviyeleri görüyor.

‘ÖLDÜRÜCÜ’ SICAKLAR KAPIDA

İklim uzmanları “öldürücü” sıcakların kapıda olduğunu söylerken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü de 19-23 Temmuz’un sıcaklığın zirve yapacağı tarih olduğunu aktarıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dr. Öğr. Üyesi Can, aşırı derece yoğun güneş ışınlarına (UV) maruz kalmanın deri yanığı, yaşlanma, egzama, kurdeşen, deri kanserleri, katarakt, deri immun direncinin düşmesi ve uçuk enfeksiyonunun aktive olması gibi olumsuz etkilerinin olduğunu belirtti.

HANGİ SAATLERDE DIŞARIDA OLMAMALI?

Saat 11.00-15.00 arası dışarı çıkılmaması konusunda uyarıda bulunan Can, çocukluk yaştan itibaren fotokorunma eğitiminin oluşturulması gerektiğini ifade etti.

“GÖLGEDEYKEN BİLE GÜNEŞ IŞIĞININ ZARARLI ETKİLERİNE KALDIĞINIZI UNUTMAYIN”

Can, güneşin zararlı etkilerinden korunma yöntemlerini anlatarak sıcaklıktan nasıl korunması gerektiğine dikkati çekti.

Ormanda bile fiziki olarak gökyüzünün yüzde 50’si kapalı ise UV’den korunmanın ancak 2 kat artacağını aktararak, “Yani plaj şemsiyesinin koruyuculuğu ancak şapka kadardır. Gölgedeyken bile güneş ışığının zararlı etkilerine maruz kaldığınızı unutmayın.” değerlendirmesinde bulundu.

SICAK HAVADA NASIL GİYİNMELİ?

En iyi koruyucunun kıyafetler olduğunu belirten Can, yazın mümkün olduğunca vücut yüzeyinin çoğunluğunu kapatan yüksek yakalı, uzun kollu giysiler, kenarı 10 santimetreden büyük şapkalar ve güneş gözlüğü tercih edilmesi gerektiği belirtti.

Can, “Sıkı ve kalın dokumalı, az gözenekli, koyu renkli, pamuklu polyester karışımı ve ipek kumaşa sahip, geniş, teri emen giysilerin UV koruması yüksektir. Yaz aylarında bu özelliklere sahip kıyafetler tercih etmeliyiz. Pamuklu giysinin yıkanması sonrası koruyuculuğu iki kat artar. Özellikle altı aydan küçük bebek ve çocuklara UV absorbe eden kumaşlardan dikilmiş tulum tarzında mayolar tercih edilmeli.” ifadelerini kullandı.

GÜNEŞTEN KORUYUCU KREMLER KULLANILMALI

Güneşten koruyucu kremlerin kullanılmasının sıcaklıklardan korunmada önemli bir etken olduğuna dikkati çeken Can, şunları kaydetti:
“İdeal bir güneş koruyucu kozmetik açıdan uygun renk, koku ve kıvamda olmalı, deriden kolayca emilmeli, alerjik ve toksik olmamalı, ışığa, suya, tere, buharlaşmaya ve sürtünmeye dayanıklı olmalı. En az SPF30 olmalı. Hiçbir güneş koruyucu krem yüzde 100 ışığa ve suya dirençli değildir ve tam bir UVA-UVB blokajı sağlamaz. Bu nedenle güneşten koruyucu kremler güneşe çıkmadan yarım saat önce sürülmeli ve yüzmüyorsak en az iki saatte bir, yüzüyorsak saatte bir tekrar edilmeli. Bir el ayası büyüklüğündeki deri alanının etkin bir şekilde korunması için, işaret parmak ucu büyüklüğündeki krem miktarı yeterlidir.

Eğer az miktarda ve uzun aralıklarla güneş koruyucu sürüp, güneşten korunduğunuzu zannederek yazın öğlen saatlerinde uzun süre, güneşe açık bir alanda kalırsanız deri kanseri ve güneş yanığı riskini azaltmak yerine tam tersine arttırmış olursunuz. UV’nin deri kanseri oluşturma dozu, deri yanığı meydana getirme dozundan çok daha düşüktür. Yani bir kişide güneş yanığı olmaması güneş ışınlarının ona zarar vermediği anlamına gelmez. Altı aydan küçük bebeklerde güneş koruyucu kremler tercih edilmemeli, altı aydan büyük çocuklarda ise kimyasal değil fiziksel koruyucu güneş koruyucular kullanılmalı.”

TÜİK verilerine göre: Kasım ayı İşsizlik rakamları açıklandı
İzmir’de çıkan orman yangını kontrol altına alındı
Sağanak yağış geri dönüyor!
Bakan Kurum, yıkılan ve hasarlı olan bina sayısını açıkladı
Haliç Köprüsü’nde asfalt yenileme çalışması: 4 gün boyunca sürecek

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Deprem bölgesindeki hasar ödemeleri: 55,5 milyar lira
Next Article Konut fiyatları aylık yüzde 3,6 arttı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?