By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Nüfusun yüzde 67,9’u kentlerde yaşıyor
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Ekonomi Haberleri > Nüfusun yüzde 67,9’u kentlerde yaşıyor
Ekonomi Haberleri

Nüfusun yüzde 67,9’u kentlerde yaşıyor

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 12 Mayıs 2023 11:38
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Türkiye nüfusunun büyük bir blöümü yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde ikamet ettiği ortaya çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu, 2022 yılına ilişkin “Kent-Kır Nüfus İstatistikleri”ni açıkladı.

Buna göre, Türkiye’nin toplam yüz ölçümünün sadece yüzde 1,6’sını oluşturan “yoğun kent” olarak sınıflandırılan yerleşim yerlerinde, 2022 yılı sonu itibarıyla 57 milyon 934 bin 583 kişi yaşıyor. Diğer bir ifadeyle nüfusun yüzde 67,9’u yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde ikamet ediyor.

Kır olarak sınıflandırılan ve Türkiye yüz ölçümünün yüzde 93,5’ini oluşturan yerleşim yerlerinde toplam nüfusun yüzde 17,3’ü bulunurken “orta yoğun kent” olarak sınıflandırılan ve ülke yüz ölçümünün yüzde 4,9’unu oluşturan yerleşim yerlerinde nüfusun yüzde 14,8’i yaşıyor.

Yaşlıların da tercihi kentler

Diğer yandan, cinsiyete göre dağılıma bakıldığında, yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde ikamet eden nüfusun yüzde 49,7’sini erkeklerin, yüzde 50,3’ünü ise kadınların oluşturduğu belirlendi.

Orta yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde ikamet edenlerin yüzde 50,3’ünü erkekler, yüzde 49,7’sini kadınlar, kır olarak sınıflandırılan yerlerde ikamet edenlerin ise yüzde 51,4’ünü erkekler ve yüzde 48,6’sını kadınlar oluşturdu.

Toplam nüfusun yüzde 9,9’unu oluşturan 65 yaş ve üzeri nüfusun yüzde 30,1’inin kır olarak sınıflandırılan yerleşim yerlerinde ikamet ettiği görüldü. Yaşlı nüfusun yüzde 14,6’sı orta yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde yaşayanlardan, yüzde 55,3’ü ise yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde yaşayanlardan meydana geldi.

Ülke nüfusunun yüzde 68,1’ini oluşturan 15-64 yaş grubu çalışma çağındaki nüfus içinde yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde yaşayanların oranı yüzde 69,2 oldu.

En fazla yoğunluk İstanbul’da

İstanbul’da nüfusun yüzde 96,4’ü, Ankara’da yüzde 88,3’ü, İzmir’de de yüzde 78,6’sı yoğun kent olarak sınıflandırılan yerlerde ikamet ediyor Orta yoğun kent olarak sınıflandırılan yerleşim yerlerinde ikamet eden nüfus oranının en yüksek olduğu iller yüzde 58,1 ile Artvin, yüzde 57,9 ile Bayburt ve yüzde 57,3 ile Sinop oldu.

Kır olarak sınıflandırılan yerleşim yerlerinde ikamet eden nüfusun oranının en yüksek olduğu il yüzde 68,4 ile Ardahan olarak belirlendi. Bu ili yüzde 60,3 ile Tunceli ve yüzde 54,2 ile Bartın takip etti. Kır olarak sınıflandırılan yerlerde ikamet edenlerin oranının en az olduğu iller ise yüzde 0,9 ile İstanbul, yüzde 4,1 ile Ankara ve yüzde 4,7 ile Kocaeli oldu.

BETAM: Satılık konut talebi son iki yılın zirvesinde
Turizmde Gidişat Umut Vermiyor Kalite Gün Geçtikçe Azalıyor!
Kurum’dan sosyal konut açıklaması
İstanbul’da En Çok Değer Kazanan ve Değer Kaybeden İlçeler
Şanghay’da 12 milyon nüfus için sokak yasağı kaldırıldı

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Yüzde 100 yerli Tram34 2024’te raylara inecek
Next Article 12 Mayıs 2023 hava durumu raporu
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?