RAMS Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Kuşadası Belediyesi’nden ‘Doğal Botanik Park’a koruma
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Gazetesi > Kuşadası Belediyesi’nden ‘Doğal Botanik Park’a koruma
Emlak Gazetesi

Kuşadası Belediyesi’nden ‘Doğal Botanik Park’a koruma

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 24 Şubat 2023 14:16
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası’nda, oteller bölgesi olarak adlandırılan mevkide bulunan Doğal Botanik Park, Kuşadası’na özgü endemik bitki türü olan tülüşahın yanı sıra, 18 çeşit orkide ve değişik türdeki 400 bitkiye ev sahipliği yapıyor. Doğal Botanik Park, ayrıca kıyı şeridindeki zengin su altı faunası sayesinde nesli tükenmekte olan Akdeniz fokuna beslenme, küçük kerkenez ve kaya güvercinlerine de yuvalama alanı oluyor. Turistlerin gün doğumunda ve batımında manzarası için tercih ettiği park için Kuşadası Belediyesi harekete geçti.

BİLGİLENDİRİCİ TABELALAR YERLEŞTİRİLECEK

Kuşadası Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, Doğal Botanik Park’ın etrafına 400 metre uzunluğunda çitle çevirdi. Ayrıca Doğal Botanik Parkı ziyaret etmeye gelenler için 4 seyir terası yapılacak. Çalışma tamamlandıktan sonra, Doğal Botanik Park’ın farklı noktalarına ev sahipliği yaptığı bitki ve canlı türleriyle ilgili bilgilendirici tabelalar yerleştirilecek. Böylece Botanik Parkı koruma altına alırken kente de yeni bir turizm rotası kazandırmış olacak.

SÜRÜCÜ: GELECEK KUŞAKLARA MİRAS KALACAK

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, Kuşadası Belediyesi’nin çok önemli bir çalışmayı hayata geçirdiğini belirterek, “Doğal Botanik Park, bünyesinde Akdeniz bitki örtüsünün en güzel örneklerini barındırıyor. Buradaki kayalık bölge, kendi içerisinde doğal bir ekosistem oluşturduğu için nesli tükenmekte olan küçük kerkenez ve kaya güvercinleri tarafından yuva yapmak için tercih ediliyor. Botanik Park, zengin su altı faunası sayesinde Caretta caretta ve Akdeniz foku gibi deniz canlılarına da besin kaynağı sağlıyor. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile daha önce Doğal Botanik Park’ın korunması amacıyla çevresinde bir inceleme gezisi yapmıştık. Şimdi ekipler çalışmaya başlamış. Çalışma sayesinde Doğal Botanik Park gelecek nesillere miras olarak kalacak” dedi.

GÜNEL: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Doğal Botanik Parkın kentin içinde kalabilen çok önemli bir habitat alanı olduğunu ifade eden Başkan Ömer Günel ise, “Bu alan doğal peyzajıyla, ender bitki örnekleriyle ve denizel ortamıyla Kuşadası’nın yanı başında henüz doğallığını yitirmemiş bir yer. Nesli tükenmekte olan canlı türleri için de yaşama ve beslenme alanı olması burayı daha da önemli bir hale getiriyor. Bu alanın tüm değerleriyle korunması için elimizden geleni yapacağız. Bölgenin özel koruma statüsüne alınması için gerekli girişimlerde bulanacağız” diye konuştu.

You Might Also Like

6 bin 600 olan ilçenin nüfusu bayramda 50 bine çıkacak
BM 2022’nin ‘En İyi Turizm Köyleri’ listesini yayınladı
Van Gölü için hayati önem taşıyor!
Arap ülkelerinden deprem bölgesine yardım seferberliği
Meteoroloji’den Türkiye geneli uyarı: Yağış ve fırtınanın etkisine girilecek

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Japon bilim insanı Watanabe’den ‘Kahramanmaraş depremi’ açıklaması: ‘Benzeri görülmemiş ölçekte felaket…’
Next Article Yaptığı bina 105 kişiye mezar oldu: Tutuklandı!
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

Savur GYO Halka Arz Sonrası Yeni Nesil Projelerle Büyümeye Odaklanıyor
Emlak Haberleri
24 Mart 2026
Kayseri Melikgazi’de dönüşüm tam gaz sürüyor
Emlak Dünyası
24 Mart 2026
Kocaeli’de Başiskele Kavşağı’nın silueti ortaya çıkıyor
Sektörden
24 Mart 2026
Enez’de dev RES projesi… Gala Gölü ve antik SİT alanları tehdit altında mı?
Emlak Gazetesi
24 Mart 2026
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?