By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: ‘Kuş cenneti’ Marmara Gölü’nde derinlik 40 santimetreye düştü
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > ‘Kuş cenneti’ Marmara Gölü’nde derinlik 40 santimetreye düştü
Sektörden

‘Kuş cenneti’ Marmara Gölü’nde derinlik 40 santimetreye düştü

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 8 Aralık 2020 13:29
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

‘Ulusal Öneme Sahip Sulak Alan’ olarak tescillenen, ayrıca tepeli pelikan, karabatak gibi nesli tehlikede olan 101 farklı türden 20 bin su kuşuna ev sahipliği yapan Manisa’daki Marmara Gölü’nde kuraklık tehlikeli boyutlara ulaştı.

Salihli ilçesine bağlı Tekelioğlu, Kemerdamları, Yeniköy, Pazarköy, Gölmarmara mahalleleri ile Gölmarmara ilçesine bağlı Hacıveliler ile Saruhanlı ilçesine bağlı Kılcanlar mahallelerindeki 2 bin vatandaşın geçim kaynağı olan göl, 500 metre içeri çekilirken, gölün en derin yeri 40 santimetreye kadar düştü.

Kuruma noktasına gelen gölde, kayıklar karaya oturdu, balıkçılık bitme noktasına geldi. Tehlike çanlarının çalınmaya başladığı gölün durumu bölge halkını da endişelendiriyor. Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, göldeki suyun bitmek üzere olduğunu belirtip, yeniden canlandırılması için yetkililerden destek istedi.

Suyu kuraklık nedeniyle bitmek üzere olan gölün yeniden canlanması için yetkililerden destek isteyen Salihli Ziraat Odası Başkanı Cem Yalvaç, “Maalesef göldeki suyumuz bitmek üzere. 10 ton suyumuz kaldı. Bundan 2, 3 ay önce suyun derinliği 80 santimetreye kadar düşmüştü fakat şu an gölümüzün en derin yeri 40 santimetreyi geçmiyor. Bu gölümüzün en büyük özelliği de tarımsal sulamada kullanılıyor. Buradan İzmir’in Menemen ilçesine kadar suyumuz gidiyordu. Gölün yakınındaki mahalleler dahi susuz kaldı. Balıkçılık kooperatifimiz çok güçlüydü. Suyun 500 metre çekilmesi nedeniyle maalesef artık balıkçılık yapılamıyor. Buradan geçinen yüzlerce balıkçı ailemiz şu an zor durumda. Bu gölümüz Gördes’ten gelen Kum Çayı ile besleniyordu. Oraya baraj yapılınca o çay, baraja akmaya başladı. Suyu artık buraya gelmiyor. Covid-19’da tarımın ne kadar çok değerli olduğunu gördük. Yetkililerden, bu gölü bir an önce kurtarılmalarını, tekrar tarımsal sulamada kullanılmasını sağlamalarını, balıkçılığın sürmesini, buraya gelen pek çok kuş türünün gelerek tekrar canlanması için ellerinden geleni yapmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Gölmarmara ve Çevresi Su Ürünleri Değerlendirme Kooperatifi Başkan Yardımcısı Ömer Erefe de, “Bu sene gölün kurumasından dolayı balık hiç çıkmadı. Gölün en derin yeri 40 santimetre. Kayık yürümüyor. Balık çıkmadığı için göle de açılmıyoruz. Göl artık ölüme terk edildi. Yukarıdan bakıldığında su var gibi görünüyor ama içerisine girip suyu ölçen yok. 120 balıkçı üyemiz vardı. Ben dahil tüm balıkçılar mağdur. Şu an ise balıkçılık yapan yok” şeklinde konuştu.

Bodrum, enerjisini Güneş’ten alacak
Serbest piyasada döviz açılış fiyatları (03.04.2023)
Müsilajlı Denizde Yüzmek Sağlığa Zararlı mı?
Muğla’da orman yangını: Ekipler müdahale ediyor!
AFAD, Karadeniz’de etkili olan yağışa ilişkin açıklama yaptı
TAGGED:BalıkçıSuyuGölüGöl

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Valilik kararı: İnşaat işçileri, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak
Next Article Kira kampanyası sona erdi: Depremzedelere destek 42 milyonu aştı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?