By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Konut yatırımının geri dönüş süresi 17 yıl oldu
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Konut yatırımının geri dönüş süresi 17 yıl oldu
Sektörden

Konut yatırımının geri dönüş süresi 17 yıl oldu

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 7 Temmuz 2022 14:53
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Endeksa verilerine göre, Türkiye genelinde Haziran ayı itibarıyla konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı %182 olarak gerçekleşti. Haziran ayında ortalama metrekare konut satış fiyatına göre ilk 30 il değerlendirildiğinde yıllık değer artışı en yüksek olan iller ise sırasıyla İstanbul, Antalya ve Mersin oldu.  İstanbul’da konut fiyatları son bir yılda %234 artış gösterirken, ortalama konut metrekare satış fiyatı 17 bin 592 TL, ortalama konut satış fiyatı 2 milyon 109 bin 480 TL oldu. Antalya’da yıllık değer artışı %226, ortalama konut metrekare satış fiyatı 14 bin 961 TL, ortalama konut satış fiyatı 1 milyon 944 bin 930 TL olurken, Mersin’de ise yıllık değer artışı %223, ortalama konut metrekare satış fiyatı 8 bin 914 TL, ortalama konut satış fiyatı 1 milyon 335 bin 150 TL oldu.

Kiralarda Artış Sürüyor

Satılık konuttaki trende paralel olarak kira bedelleri de artış gösteriyor. Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa’nın verilerine göre, Türkiye genelinde kiralar son 1 yılda %156, son 4 yılda ise %234 artış gösterdi. Türkiye genelinde ortalama metrekare kira 48,74 TL, ortalama kira 5 bin 361 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 17 yıl oldu. Haziran ayında kiralar bir önceki aya göre %14 artış gösterdi.

Kira bedeli en yüksek olan iller Muğla, Antalya ve İstanbul 

Türkiye genelinde kira bedeli en yüksek olan iller sırasıyla Muğla, Antalya ve İstanbul oldu. Endeksa verilerine göre, Muğla’da kiralarda yıllık değer artışı %73 seviyesinde, ortalama metrekare kira 136 TL, ortalama kira 14 bin 937 TL, geri dönüş süresi ise 18 yıl oldu. Antalya’da kiralar son 1 yılda %310 artış gösterdi. Ortalama metrekare kira 95 TL, ortalama kira 10 bin 397 TL, geri dönüş süresi ise 16 yıl.

Yabancılara konut satışında en çok satış yapılan il İstanbul

Yabancılara yapılan konut satışında en çok satış yapılan il olan İstanbul’da ise kiralar son 1 yılda %168 artış gösterdi. Ortalama metrekare kira 79 TL, ortalama kira 8 bin 107 TL, geri dönüş süresi 17 yıl.

Verileri değerlendiren Endeksa Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, “Yaz ayları sahil şeridindeki illerde önemli derecede konut hareketliliğinin olduğu bir dönem. Buna paralel olarak konut fiyatlarında dikkate değer artış devam ediyor. Diğer taraftan ay bazında artış devam etse de trendin az da olsa bir düşüş eğilimi gösterdiğini görüyoruz. Mayıs ayında %14,7 olan ay bazında artış Haziran’da %11,4’e düştü. BDDK’nın konut kredilerine yönelik açıkladığı son pakette yer alan 10 milyonun üzerindeki konutlara kredi verilmemesi kararı da yatırım amaçlı konut trendini yavaşlatıp fiyatlarda kısmi bir düşüşe neden olabilir.” diye konuştu.

 

THY’nin “Geleceğe Dönüşüm Projesi” bronz ödül aldı
Büyük İstanbul depreminin habercisi mi? Deprem Bilimci Prof. Ercan açıkladı
Isparta’da orman yangınında 64 yıllık evi kül oldu
1,5 yıl sonra yüz yüze eğitim başlıyor
Zorlu Enerji’den çevreci santral uygulamaları

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Emlak Katılım, yeni ürünü KAD-SİS ile altın tasarrufuna alternatif sunuyor
Next Article Evi satmak mı kiraya vermek mi mantıklı?
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?