By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Konut mağdurlarının sorunu meclis gündeminde
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Konut mağdurlarının sorunu meclis gündeminde
Sektörden

Konut mağdurlarının sorunu meclis gündeminde

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 5 Haziran 2020 15:37
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
SHARE

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, “21. yüzyılın en büyük soygunu” dediği Esenyurt, Tuzla ve bazı bölgelerdeki konut satış vaadiyle dolandırılan 100 bin konut mağdurunun sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

İçindekiler
  • 100 bine yakın toplu konut mağduru var
  • Neler olmuştu?

Vekil Hamzaçebi, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde  şunları söyledi:

‘’Türkiye Konutla Dolandırılanlar Hak Sahipleri Platformu adı altında bir araya gelen mağdurlar sorunun sadece Esenyurt’la sınırlı olmadığını, İstanbul’un Tuzla ilçesi ile Türkiye’nin diğer bazı illerinde de benzer sorunların olduğunu, bu çerçevede mağdur olanların sayısının yaklaşık olarak 1000 bin kişi düzeyinde olduğunu ifade etmişlerdir.  Adı geçen Platformun mensupları kendilerinden ön ödemeli konut satış sözleşmeleri ile para toplanan ve çoğunluğu toplumun dar veya orta-alt gelir grubuna mensup tüketicilerin yaklaşık olarak yüzde 60 ila 70’inin dolandırıldıklarını ifade etmişlerdi. Söz konusu kişiler bu süreçte Esenyurt Belediyesi ile Tüketici Korunması Hakkında kanunu uygulamaktan sorumlu olan Ticaret Bakanlığı’nın görevini yapmadığını ileri sürmüşlerdiri. Bu şirketler kampanyalı konut satışları için bakanlıktan izin aldılar mı?”

100 bine yakın toplu konut mağduru var

Vekil Akif Hamzaçebi verdiği soru önergesinde, “Kampanyalı satışlar veya ön ödemeli konut satış sözleşmeleri kapsamında bakanlıkça kanunlara aykırı hareketler nedeniyle hangi idari para cezaları kesilmiştir” diye sordu.

Verilen soru önergesinde, “Konut sahibi olabilmek için yıllarca dişlerinden tırnaklarından artırarak ödemelerini yaptıkları halde konutlarını alamayan konut mağdurlarının konutlarını alabilmeleri için hazırladığınız bir plan var mı?” ifadesi de yer aldı.

“21. yüzyılın en büyük soygunu. Esenyurt, Tuzla ve Türkiye’nin diğer yerlerinde konut satış vaadiyle dolandırılan yaklaşık 100 bin hak sahibi ile ilgili olarak Soru Önergesi verdim. Zamanın Esenyurt Belediyesi ile Ticaret Bakanlığının sorumluluklarını takip edeceğiz” dedi.

Neler olmuştu?

Konutla Dolandırılan Hak sahipleri Platformu Başkanı Özlem Hanelçi’nin düzenlediği organizasyonla TBMM’ye giden konut mağdurları, İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Özgür Karabat, Emine Gülizar Emecan ve  İzmir  Milletvekili Özcan Purçu’ya yaşadıkları mağduriyetleri anlatmıştı.

Konut satışında, en çok satış yapılan bölge durumunda olan Esenyurt ilçesi konut mağduriyetinde en ön sırada bulunuyor. Parasını ödedikleri evlere kavuşamayan vatandaşlar yarım kalmış büyük toplu konut projelerinin mağdur ettiği yüzlerce vatandaşın hakları için komisyon kurulmasını talep etmişti.

 

Yabancılara Yapılan Konut ve İşyeri Satışlarında KDV İstisnası
Uzmanlara göre iki büyük deprem ‘sıra dışı’
271 yıllık tabya turizme kazandırılmayı bekliyor
Star Wars Temalı Galactic Startcruiser Oteli Açılıyor
Manavgat Sağırin 3.6 km’lik yeni içme suyu hattına kavuştu
TAGGED:konutTBMM100 Bin Konut MağduruKonut Mağdururları100 Bin Konut Mağduru mecliste

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Dünya Çevre Günü’nde 10 Millet Bahçesi Daha Açılıyor
Next Article Yıl sonunda hizmete açılacak
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?