By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Kırşehir’in gizemli yer altı şehirleri
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Turizm > Kırşehir’in gizemli yer altı şehirleri
Emlak Turizm

Kırşehir’in gizemli yer altı şehirleri

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 2 Eylül 2020 17:40
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Milattan sonra 3. ve 4. yüzyıllarda yapılan yer altı şehirleriyle Kapadokya’nın batıdan giriş kapısı olarak bilinen Kırşehir’in Mucur ilçesi, bu alanda turizm destinasyonlarında yer almak istiyor.Ankara-Kayseri kara yolunda bulunan ve Nevşehir’e komşu olan yaklaşık 13 bin nüfuslu Mucur’un yerleşiminin yüzde 60-70’inde yeraltı şehrinin uzantıları ve mağaralar yer alıyor.

İlçe merkezinde 8-9 katlı olduğu tahmin edilen ve geniş bir alanı kaplayan Mucur yer altı şehrinin üzerinde parklar, evler, sokaklar yer alıyor.İlçe merkezindeki yer altı şehrinin yanı sıra Kepez ve Alpaklı yer altı şehirleriyle Mucur’dan Kapadokya’ya kadar uzanan toprakların altından yüz yıllar öncesinden kalan yaşam alanlarının olduğuna inanılıyor.

Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin yüzde 60-70’inde yer altı şehirlerinin uzantıları olduğunu, birçok bölümünün henüz açılamadığını söyledi.İlçenin, Kapadokya’nın girişi kapısı olarak bilindiğini, her iki bölgenin bazı kesintilerle de olsa yer altı şehirleriyle bağlı olduğuna inanıldığını ifade eden Yılmaz, bu konuda turizm alanından faydalanmayı istediklerini dile getirdi.

Merkezdeki yer altı şehrinin, ilçe merkezini kapladığını tahmin ettiklerini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti “İlçeden çıkınca Aflak, Pınarkaya, Mikail ve Salanta köylerinden Nevşehir’in Gülşehri ilçesine kadar hatta Avanos’a kadar bazı kesikler olsa da yer altı şehirleri var. Derinkuyu ve Kaymaklı’dakilere benzer bizim 8-9 katlı yer altı şehrimiz var. Bunu güzel bir şekilde değerlendiremiyoruz. Sekizinci dokuzuncu katlar hala açılamadı. Bunlar açılmalı. Mucur, turizmde geçiş yolu. Kırşehir’den Mucur’a, Hacıbektaş’a, devamında da Avanos, Göreme ve Ürgüp’e kadar bir turizm destinasyonu oluşturulabilir. Yol güzergahındaki otellerimiz ve esnafımızla bu imkanı ekonomik faydaya çevirmek istiyoruz.”



Yer altı şehrinin turizm destinasyonuna alınmasıyla Mucur’un çehresinin değişeceğine işaret eden Yılmaz, “Yer altı şehirlerini yaşatmamız ve turizme kazandırmamız lazım. İlçemizin sosyal ve kültürel yönden gelişmesi için de turizmle iç içe olmamız gerekiyor. Tüm kurumlarımızın desteğiyle yer altı şehirlerini gün yüzüne çıkaralım istiyoruz.” dedi.

SU ŞEBEKESİ KAZIRLARINDA YER ALTI ŞEHRİNİN UZANTILARIYLA KARŞILAŞILIYOR

Su şebekesindeki sızıntıların tamiri için yapılan kazılarda sürekli yer altı şehrinin uzantılarıyla karşılaşıldığını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti “Zaman zaman altyapıyla ilgili sıkıntılarımız oluyor. Yer altı şehri ve mağaraların çok olmasından dolayı bir su patlağının kaynağını buluncaya kadar 3-4 ay geçiyor. Altyapının yenilenmesiyle ilgili bir proje hazırladık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız da onay verdi. En kısa zamanda hem pis su hem de temiz su çalışmalarını yapacağız. Kültür ve Turizm Bakanlığımızla istişareli bir şekilde Mucur’u bu sorunlarından kurtarmamız lazım. Bu konuyla ilgili ciddi bir iş birliğiyle çalışma yapılması gerekiyor.”

 

Turizmci kırmızı alarma geçti
Mersinli turizmciler tanıtıma ağırlık verilmesini istiyor
Amasra salgın sürecinde de ‘çekim merkezi’ oldu
Antalya turist sayısında tüm zamanların rekorunu kırdı
5 bin 500 yıllık tarih Çadır Höyük’te gün yüzüne çıkarılıyor
TAGGED:İlçeYüzYılmazMucurTurizm

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article FuzulEv’in Muş şubesi açıldı
Next Article Liselerde yeni dönem başlıyor!
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?