Fikirtepe Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Kira fiyatları şişti, iş çirkinleşti
Share
Kayıt olmak
9
Bildiri Daha Fazla Göster
Emlak Haberleri
TURYAP’ın Girişimcilik Serüveni: Franchise Ekosisteminde Güvenin ve İstikrarın Adı
17 saat önce
Emlak Dünyası
Milli bütçenin en büyük yatırımlarından İskenderun-Antakya otoyolunda Amanos Dağları tünellerle aşılıyor
17 saat önce
Emlak Dünyası
Dünya Meteoroloji Örgütü’nda kritik uyarı! Önümüzdeki 5 yıl rekor sıcaklıklarla geçecek
17 saat önce
Emlak Dünyası
Ayvalık’ta Maden Adası’nda mahsur kalan 27 kişi kurtarıldı
17 saat önce
Emlak Haberleri
Avrupa susuz kalabilir! AB’den acil su tasarrufu hamlesi
17 saat önce
Emlak Dünyası
Meteoroloji uyardı: Sağanak ve fırtına geliyor! Hangi illerde etkili olacak?
17 saat önce
Emlak Haberleri
Altın Emlak Global’de Yapay Zekâ Destekli Yeni Dönem Başladı
17 saat önce
Emlak Haberleri
Sirius Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Barış Öncü: “Konuta Yatırım Yapmanın Tam zamanı”
2 gün önce
Ekonomi Haberleri
Kuzey Adalar Kartal: Aileler İçin İstanbul’un En Konforlu Yaşam Projesi
2 gün önce
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Haberleri > Kira fiyatları şişti, iş çirkinleşti
Emlak Haberleri

Kira fiyatları şişti, iş çirkinleşti

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 3 Mayıs 2023 09:53
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Başta büyükşehirler olmak üzere tüm Türkiye genelinde konut fiyatları son yılların rekor seviyesine ulaştı. Yalnızca İstanbul’da kira fiyatları geçen yıla göre yüzde 141, satılık konut fiyatları ise yüzde 136 artış gösterdi. Fiyatların önüne geçmek amacıyla hükûmetin başlattığı yüzde 25 kira zam üst sınır limiti bir yıl daha uzatıldı. Ancak kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar mahkemelere taşındı. Yüzde 25 zam sınırı dışında fiyatları artırmak isteyen ev sahipleri illegal yollara başvururken, bazı kiracılar ise durumu fırsata çevirmeye başladı. Sektör temsilcileri konut ve kira fiyatları ile ilgili ciddi bir kaotik ortam oluştuğunu ifade etti.

“SATIŞTAN PAY İSTEDİLER”

İstanbul Bahçeşehir’de emlakçılık yapan Selim Ersoy “Yasalar genel olarak kiracının yanında. Bu nedenle ev sahiplerinin kiracıyı sebepsiz yere evden çıkarması mümkün değil. Kiracılarda bu konuda bilinçlendi. Ancak bu durum suistimallere neden oluyor. Örneğin Bahçeşehir’de evini satmak isteyen bir müşterimiz, kiracısı olduğu için satış tarafından zorlanıyor. Kimse kiracılı ev almak istemiyor. Çünkü evi alan kişi kendisi veya birinci derece yakını oturmayacaksa yüzde 25 zam sınırına uymak zorunda. Üstelik mevcut kiracıyı evden 7 ay gibi bir sürede ancak çıkarabiliyor. O da net değil, mahkeme uzayabiliyor. Hâl böyle olunca evden kiracısını çıkararak satmak istiyor, ancak kiracılar buna yanaşmıyor. Hatta evden çıkmak için açıktan para isteyenler de var. “Ben bu eve dekorasyon yaptım, masraflarım oldu. Yeni ev bulmak için de para harcayacağım. Bana satıştan yüzde 10 pay verirsen çıkarım” gibi taleplerde bulunuyor” dedi.

BASKI VE ŞANTAJ YAPILIYOR

Kötü niyetli kiracılar olduğu gibi ev sahipleri de bazı durumlarda illegal yollara başvuruyor. Kiracısına yüzde 25 zammın üzerinde artış yapmak isteyen bazı ev sahipleri, yasalar gereği evden çıkmak istemeyen kiracısına zor kullanıyor. İstanbul Beylikdüzü’nde oturan Haluk Yıldırım, ev sahibinin yüzde 25 zam sınırına rağmen kirasını 3 katına çıkarmak istediğini belirterek “3.000 lira kira öderken, yeni sözleşmede 8.500 lira talep etti. Bunun yasal olmadığını belirterek mahkemeye başvurdum. Dava süreci devam ederken sürekli tehdit mesajları almaya başladım. Bilmediğim numaralardan aranarak evden çıkmam konusunda baskı yapıldı. İş yerime kadar gelindi. Sosyal medyadan taciz edildim. Karakola gidip şikâyetçi olmama rağmen hâla tehdit ediliyorum. Ne yazık ki benim gibi bu tür durumları yaşayan binlerce insan var” diye konuştu.

YÜZDE 25’İN ÜSTÜNÜ KABUL ETMEYİN

Son 1 yılda rekor seviyelere ulaşan kira ve satılık konut fiyatları ev sahibi ve kiracıları karşı karşıya getirdi. Bazı kötü niyetli kiracılar yasaların gücünü kullanarak evden çıkmak için açıktan para talep ederken, ev sahipleri ise çıkarmak istedikleri kiracılarına illegal yollardan baskı yapmaya başladı. Mahkemelerde kira anlaşmazlık davalarının yanında tehdit ve şantaj davaları da boy göstermeye başladı.

Foldhome Nedir?
Konuta erişimde yenilikçi çözümler talebi artırır
Ağrı’nın Ihlara Vadisi: Murat Kanyonu
Buca Tınaztepe’deki taşınmaza verilen yapı ruhsatı iptal edilmeli, inşaat durdurulmalıdır
Akfen 1000 MW Yenilenebilir Enerjiye Emin Adımlarla Yürüyor

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Turyap Holding ve Alman Devi TÜV SÜD Güçlerini Birleştirdi
Next Article 19 Mayıs okullar tatil mi?
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TURYAP’ın Girişimcilik Serüveni: Franchise Ekosisteminde Güvenin ve İstikrarın Adı
Emlak Haberleri
28 Mayıs 2025
Milli bütçenin en büyük yatırımlarından İskenderun-Antakya otoyolunda Amanos Dağları tünellerle aşılıyor
Emlak Dünyası
28 Mayıs 2025
Dünya Meteoroloji Örgütü’nda kritik uyarı! Önümüzdeki 5 yıl rekor sıcaklıklarla geçecek
Emlak Dünyası
28 Mayıs 2025
Ayvalık’ta Maden Adası’nda mahsur kalan 27 kişi kurtarıldı
Emlak Dünyası
28 Mayıs 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler