By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: KİMPUR’dan Düzce’ye 250 milyon liralık fabrika yatırımı
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > KİMPUR’dan Düzce’ye 250 milyon liralık fabrika yatırımı
Sektörden

KİMPUR’dan Düzce’ye 250 milyon liralık fabrika yatırımı

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 25 Mayıs 2022 12:12
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Ayakkabı, otomotiv, mobilya, ısıtma-soğutma ve inşaat gibi farklı sektörlerde kullanılan poliüretan sistemler üreten Kimteks Poliüretan (KİMPUR), yaptığı yatırımlarla sürdürülebilir büyümesine devam ediyor. KİMPUR, yeni adımını Düzce’de kuracağı tesisin temelini atmak oldu. Firma, 250 milyon TL yatırımlar 65 bin ton kapasiteli fabrika kuracak. Tesisin enerjisi de güneş enerjisi santraliyle (GES) karşılanacak. KİMPUR, GES yatırımıyla, üretimde enerji maliyetlerini azaltarak ihracat ve iç pazarlarda rekabetçi yapısını güçlendirmeyi hedefliyor.

Yeni tesiste üretimi geri dönüşümle yapacak

Sürdürülebilirlik hedefl eri kapsamında Düzce’deki yeni üretim tesisinde geri dönüşümle üretim yapmak isteyen KİMPUR, bu yatırımla toplam elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 55’inin karşılamanın yanı sıra yılda yaklaşık 679 ton karbondioksit salımını azaltmayı da hedefl iyor. Üretim tesisinin projelendirmesini tamamlayan ve Pekintaş AŞ ile KDV dahil yaklaşık 9 milyon dolarlık anlaşmaya imza atan KİMPUR, inşaatın projelendirilmesinde ünlü mimar Nevzat Sayın ile çalıştı. Düzce Gümüşova OSB’de temeli atılan fabrikada, 50 bin ton kapasiteyle poliüretan sistemleri, 5 bin ton kapasiteyle polyester poliol ve 10 bin ton kapasiteyle eva granül hammadde üretilecek. Polyester poliolün, geri dönüşüm tesisinde yeşil ürün gamı kapsamında pet artıklarından sentezlenerek elde edilen hammaddeyle üretilmesi planlanıyor.

“Ülkemizin geleceğine duyduğumuz güvenle yatırımlara devam ediyoruz”

Temel atma töreninde konuşan KİMPUR Yönetim Kurulu Başkanı Leon Mizrahi, Düzce’deki yeni yatırımla birlikte üretim kapasitelerini ciddi oranda artıracaklarını söyledi. Halihazırda 129 bin ton olan kapasiteyi, yurtdışı ve Düzce yatırımlarıyla 200 bin tona çıkarmayı hedefl ediklerini ifade eden Mizrahi, “Sektörümüzde küresel ölçekte en büyük 10 firma arasında yer alarak, konumumuzu daha da sağlamlaştırmak istiyoruz. Temelini attığımız tesis, 10 yıllık büyüme planımızın önemli adımların biri. Tesisimizin, Düzce için de önemli bir sanayi kuruluşu olacağından kuşkumuz yok” şeklinde konuştu.

“Düzce, ihracat üssümüz olacak”

Türkiye’de halihazırda Gebze’de bir tesisleri olduğunu söyleyen KİMPUR CEO’su Cavidan Karaca, “Türkiye’de 400 bin tonluk bir poliüretan pazarı var. Bizim Gebze’deki kapasitemiz 129 bin tonluk kapasitede. Bu yıl da üretimimizin 100 bin tona ulaşmasını bekliyoruz” dedi. 5 yıl içinde kapasitelerini 165 bin tona taşıma hedefl eri olduğunu aktaran Karaca, “Yüzde 30 ihracatımız var, hedefimiz yüzde 40’lara ulaşmak” diye konuştu. Düzce’deki yatırımın Türkiye’deki ikinci tesisleri olduğunu belirten Karaca, “Burayı ihracat pazarlarımız için üretim üssü olarak kullanmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Tam kapanmada ruh sağlığına dikkat!
Resmi Gazete’de bugün
Dönmez: İlave gaz görüşmelerimiz sürüyor
İnşaat sektörü ikinci yarıya yavaş başladı
Polonya’da fırtına nedeniyle 500 binden fazla hane elektriksiz kaldı

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Kira takip sistemi kurulabilir önerisi
Next Article Sabiha Gökçen’de pistten çıkan uçakla ilgili kusur raporu hazırlandı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?