By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Kastamonu’da korsanların saklandığı gizli koy: Gideros
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Turizm > Kastamonu’da korsanların saklandığı gizli koy: Gideros
Emlak Turizm

Kastamonu’da korsanların saklandığı gizli koy: Gideros

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 19 Ağustos 2020 10:48
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
SHARE

Kastamonu’nun Cide ilçesinde bulunan, coğrafi özelliği dolayısıyla geçmişte kaçakçıların ve korsanların saklanmak için kullandığı, Milli Mücadele döneminde ise cephanelerin saklandığı Gideros Koyu, doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini cezbediyor.
İlçe merkezine 11 kilometre uzaklıktaki koy, birinci derece doğal, ikinci derece tarihi sit alanı olarak korunuyor. Ünlü coğrafyacı Strabon tarafından Amazonlarca keşfedildiği belirtilen koydaki yerleşimin tarihi ise 3 bin 500 yıl öncesine dayanıyor.

Geçmişte kaçakçılar ve korsanların, Milli Mücadele döneminde de cephanelerin saklandığı koy, yaban ördeklerinin yanı sıra kestane, meşe, kayın, şimşir ve çam ağaçlarının yeşil tonlarıyla göz kamaştırıyor.

Adını Cenevizlilerden alan koyda balık lokantası ve pansiyonlar bulunuyor. Batı Karadeniz’in eşsiz güzelliklerinden Gideros Koyu, yeni tip koronavirüs salgını sürecinde de doğası ve sakinliği ile yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanları arasında yer alıyor.

Gideros Koyu’nda 17 yıldır rehberlik yapan Murat Yılmaz, AA muhabirine, koyun 3 bin 500 yıllık bir tarihinin olduğunu belirtti. Koyu ilk olarak Amazon kadınlarının keşfettiğini anlatan Yılmaz, şunları söyledi “Koyda Cenevizliler yaşamış. Osmanlı ile Bizans’ın savaş döneminde savaş gemilerinin kendini koruyabildiği bir liman olmuş. Gideros’ta boğazın birbirine uzantısı 200 metre civarında. Bu uzantı ileri açıklara doğru yaklaşık 45 dakika gittiğimizde Gideros Koyu bir anda kayboluyor. Gideros bir dağ olarak görünüyor. Savaş gemileri bu özelliği nedeniyle burada kendini koruyor.”

Gideros’un dünyaca ünlü olduğunu ifade eden Yılmaz, “Burada tarihi eser kalıntıları da var. Herkesin tarihine ev sahipliği yapmış bir yer. Günümüzde yüzmek ve gezmek için güzel bir yer.” dedi.

Ukraynalı Tatyana Solimakha ise Türkiye’de yaşadığını belirterek, Gideros’u çok sevdiğini anlattı. Gideros’un ilkbahar, yaz ve sonbaharda çok güzel olduğuna işaret eden Solimakha, “Buraya Almanya, Gürcistan gibi ülkelerden çok sayıda yabancı geliyor. Burada doğa çok güzel. Ben Ege tarafını çok seviyordum ama burayı görünce burayı da çok sevdim. Bence doğa her zaman güzel.” diye konuştu.

Ali Ayçın da koyun doğal güzelliğiyle herkesin dikkatini çektiğini belirterek, “Benim küçüklüğümde de gemiler burada olumsuz hava şartlarından saklanırlardı. Çok sakin bir yer, herkesi davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy: Turizmde rakiplerimize göre daha az kayıp yaşayacağız
Ordu’nun kuş cenneti: Hoynat Adası
Gaziantep’te bitkiler arasından unutulmaz yolculuk
Soyer: Dirençli bir turizm inşa ediyoruz
Sular yükseldi, Türkiyenin Venedik’i yeniden ada oldu
TAGGED:DoğaTarihiKöyüGüzel

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article 21 Eylül’deki okula dönüş takvimi belli oluyor
Next Article İstanbul Havalimanı’nda 30 bin yolcuya korona testi yapıldı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
Zeray GYO’nun halka arz başvurusu onaylandı
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
XVI. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi
Ekonomi Haberleri
5 Aralık 2025
8. Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 9 Aralık’ta
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?