RAMS Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Karbon Dengeleme Yeşil Aklama Riski Taşıyor
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Karbon Dengeleme Yeşil Aklama Riski Taşıyor
Sektörden

Karbon Dengeleme Yeşil Aklama Riski Taşıyor

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 21 Ocak 2026 11:48
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
SHARE

Sürdürülebilirlik alanında stratejik danışmanlık hizmetleri sunan Metsims’in  Kurucusu ve CEO’su Dr. Hüdai Kara, karbon dengeleme uygulamalarının tek başına iklim krizine çözüm sunmadığının ve yeşil aklama (greenwashing) riski taşıdığının altını çizdi. Şirketlerin öncelikle kendi operasyonlarını dönüştürerek doğrudan emisyon azaltımına odaklanması gerektiğini vurguladı.

Karbon dengeleme, birçok şirket için kısa vadede emisyonları dengeleyen pratik bir araç olarak görülse de bu yaklaşım doğrudan emisyon azaltımıyla desteklenmediğinde ciddi riskler barındırıyor. Şirketlerin iklim hedeflerinde kalıcı ve güvenilir etki yaratabilmesi için emisyon azaltımını merkeze alan bütüncül bir yaklaşım benimsemesi giderek daha fazla önem kazanıyor. Bu tür yapısal dönüşümlerin yalnızca karbon ayak izini azaltmakla kalmayıp uzun vadeli maliyet avantajı ve operasyonel dayanıklılık sağladığının da altını çizen Metsims CEO’su Dr. Hüdai Kara, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu: “Günümüzde enerji verimliliği, süreç optimizasyonu, düşük karbonlu ham madde kullanımı ve yenilenebilir enerji yatırımları şirketler için öncelikli adımlar arasında yer alıyor. Karbon dengeleme ise bu sürecin yerine geçen bir çözüm değil; yalnızca kalan emisyonlar için, üçüncü taraflarca doğrulanmış ve şeffaf mekanizmalarla ele alınabilecek tamamlayıcı bir araç olarak öne çıkıyor. Bu kriterleri karşılamayan uygulamalar şirketler açısından itibar ve güven riski yaratabiliyor.”

Öte yandan Bilim Temelli Hedefler İnisiyatifi (SBTi) gibi ulusal çerçevelerin, şirketlerin emisyon azaltımını esas alan bir yol haritası oluşturulmasını teşvik ettiğine de dikkat çeken Kara, bu yaklaşımın şirketler için rehber niteliğinde olduğunu ve karbon dengelemenin kısa vadeli bilim temelli hedeflerin yerine geçemeyeceğini belirtti. Ayrıca karbon dengelemenin yalnızca doğrulanmış ve şeffaf kriterlerle kalan emisyonlar için tamamlayıcı bir araç olarak kullanılabileceğinin de altını çizdi.

You Might Also Like

Bu ev yürüyor
Yabancıya satışta büyük risk
İBB’den Esenyurt’taki sel mağduru ailelere nakit desteği
Antalya’da lüks sitede yangın çıktı! Vatandaşlar terasa koşup yardım istedi
65 yaş üstü vatandaşlar Seyahat İzin Belgesi almalı mı?
TAGGED:Metsims

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Açık Artırmayla Uygun Fiyatlı Konut Satışları Gerçekleştirilecek

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

GYODER 20’nci Gayrimenkul Zirvesi başladı GYODER 20’nci zirvesinde sektörü bir kez daha buluşturdu
Ekonomi Haberleri
28 Nisan 2026
TAV’ın ilk çeyrek cirosu 361 milyon Euro oldu
Sektörden
28 Nisan 2026
AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, Mart 2026 döneminde yüzde 35,4 arttı
Emlak Haberleri
28 Nisan 2026
TOKİ başvuru iade ne zaman yatacak? Para iadesi ne zaman yatar?
Emlak Gazetesi
28 Nisan 2026
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?