By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Karadeniz’deki doğalgaz keşfi, Filyos Limanı’nı merkez nokta yaptı
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Karadeniz’deki doğalgaz keşfi, Filyos Limanı’nı merkez nokta yaptı
Sektörden

Karadeniz’deki doğalgaz keşfi, Filyos Limanı’nı merkez nokta yaptı

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 21 Ekim 2020 10:17
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu, limanla çalışmaları hızlanan endüstri bölgesiyle birlikte bölgenin kalkınacağını belirterek, bu kalkınmanın istihdam noktasında da Çaycuma ile birlikte Bartın ve Karabük’e de katkı sağlayacağını aktardı.

FİLYOS LİMANI, FİLYOS ENDÜSTRİ BÖLGESİ PROJESI’NİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI

Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde, Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid tarafından gemilerin yükleme-boşaltma yapabileceği uluslararası ticaret ve sanayi alanı oluşturulması için proje geliştirildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 2014 yılında yatırım programına alınmasının ardından 6 milyon metrekarelik alan “Filyos Endüstri Bölgesi” ilan edildi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından görevlendirilen şirket, endüstri bölgesinin altyapı, üstyapı ve idaresinde sorumlu olarak çalışmalara başladı. Endüstri bölgesinin ilk adımı olarak ise deniz ticareti için yapımına başlanan Filyos Liman inşaatının üst yapısı büyük ölçüde tamamlandı.

LİMAN, TAMAMLANMADAN HİZMETE BAŞLADI

2 bin 450 metre mendirek, 3 bin metre rıhtım boyu, 19 metrelik draftı ve 25 milyon ton kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük 3 limanından biri olacak olan Filyos Limanı, Karadeniz’deki doğalgaz aramalarının merkezi haline geldi.

SONDAJ GEMİLERİNİN LOJİSTİK DESTEĞİ BU LİMANDA VERİLİYOR

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), limanda sondaj gemilerinin lojistik ve ikmal faaliyetlerini gerçekleştirmek için merkez kurdu. Fatih Sondaj Gemisi’nin tüm ihtiyaçları Filyos Limanı’ndan karşılandı. Fatih Sondaj Gemisi, 405 milyar metreküplük keşfin ardından liman yakınında demir attı. Kanuni Sondaj Gemisi de kasım ayı sonunda Zonguldak’a gelerek Filyos Limanı’nda son hazırlıklarını tamamlayacak. Ardından Fatih ile birlikte Türkali-1 bölgesinde doğalgaz arama çalışması yapacak.

“FİLYOS LİMANI’NIN ÖNEMİ ARTTI”

Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zekai Kamitoğlu, “Yıllık 25 milyon ton kapasiteli liman inşası bu senenin sonunda bir altyapı inşası bitecek ve üst yapı içinde işletmecisine devredilecek. Doğalgaz rezerviyle birlikte burası ayrı bir anlam kazandı. Buradan Tuna-1 kuyusuna iki gemiyle destek veriliyor. Bununla birlikte limanın ülkemiz için ülke ekonomisi için ihtiyaç haline gelmesi kaçınılmaz oldu.” şeklinde açıklama yaptı.

“30 YILLIK RÜYANIN SONUNA GELDİK”

Filyos’un Karadeniz’deki doğalgaz arama çalışmalarında başrol oynayacağını belirten Kamitoğlu, şöyle konuştu:

“Doğalgaz platformunda buranın ihtiyacı olan çelik boru ihtiyacını karşılayacak ve destek verecek bir endüstri burada gelişecek. Çelik üzerine diğer firmalara da alt yapısını yaparak arazi tahsis edecek. Bölgemiz yaklaşık 30 yıldır sürekli göç vermekte. Kömür fosil yakıtların artık çevreyi kirletmesi ve kullanımının azalması nedeniyle kömüre bağımlı olan ekonomimiz her geçen gün daralıyor. Bunun paralelinde hem burada böyle bir yatırım yapılması doğalgazın bulunması anlamında burada müthiş bir istihdam sağlanacak. Bizler 30 yıldır özlemini çektiğimiz rüyanın artık sonuna gelmiş durumundayız.”


Sibirya’daki orman yangınlarında can kaybı artıyor
Kirazlıdere Zafer Bayramı’nda açılıyor
Devlet Su İşleri, 2 bin kadrolu işçi alacak
Yüzde 100 büyüdü, depolamaya 25 milyon dolar yatırım yapacak
İstanbul’daki vakaların yarısında ortaya çıktı! 5 ilde tehlike çanları, seyahat kısıtlaması
TAGGED:SondajDoğalgazYapıMetreLiman

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Bu kez çiçek hastalığı çıktı: 15 köy karantinaya alındı
Next Article Taksim Meydanı için oylama yapılan 3 proje
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
Zeray GYO’nun halka arz başvurusu onaylandı
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
XVI. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi
Ekonomi Haberleri
5 Aralık 2025
8. Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 9 Aralık’ta
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?