Emlak Konut Kuzey Şehir Reklamı
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Kamu ihalelerine düzenleme
Share
Kayıt olmak
9
Bildiri Daha Fazla Göster
Emlak Haberleri
152 kişiye mezar olmuştu… Palmiye Sitesi’nde kamu görevlileri hakkında hâlâ soruşturma başlatılmadı!
1 gün önce
Ekonomi Haberleri
Dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı: Türkiye’nin sırası belli oldu!
1 gün önce
Emlak Haberleri
Sakarya, Bilecik ve Eskişehir’de orman yangını… Uzmanlar uyardı: Külleri Bursa’ya yağdı!
1 gün önce
Emlak Haberleri
Son dakika… Türkiye’nin ciğerleri yanıyor! Bakan Yerlikaya duyurdu: İki kent afet bölgesi ilan edildi
1 gün önce
Emlak Haberleri
Karabük ve Antalya’da orman yangını: Evler tahliye edildi!
1 gün önce
Emlak Dünyası
Üsküdar Belediyesi’nden Eskişehir’deki Yangına Müdahalede Destek
1 gün önce
Emlak Haberleri
Bakan Kurum: Bu sertifika gayrimenkul projelerine küçük paylarla ortak olmanızı sağlayacak
2 gün önce
Emlak Haberleri
Ozan Sümer: “İstanbul’un geleceği doğru kentsel dönüşümle kurulabilir”
2 gün önce
Emlak Haberleri
Türkiye’nin Yatırım Geleceği: Gayrimenkul Sertifikası ile Tanışın!
3 gün önce
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Kamu ihalelerine düzenleme
Sektörden

Kamu ihalelerine düzenleme

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 30 Eylül 2020 12:35
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Kamu İhale Kurumu (KİK), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde ivme kazanan elektronik ihalelerde (e-ihale) teminat mektubunun elektronik olarak sunumunu zorunlu hale getirdi.

Kurumun, kamu ihale mevzuatında değişiklik ve yeni düzenleme yapılmasına ilişkin 7 yönetmelik ve 3 tebliği, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre, yapım işleri, hizmet ve mal alımlarında işin yapılabilmesi için gerekli görülen tesis, makine, teçhizat ve diğer ekipmanın isteklinin kendi malı olması şartı yeterlik kriteri olarak aranamayacak. Bu çerçevede, söz konusu şartın toplam değerlendirmede yüzde 1 ağırlığı olacak şekilde fiyat dışı unsur olarak belirlenebileceği düzenlendi. Kurum, ayrıca bu oranı arttırmaya veya azaltmaya ya da alım konusuna göre farklı oranlar belirlemeye yetkili kılındı.

Kovid-19 sürecinde artış gösteren e-ihalelerde teminat mektubunun elektronik olarak sunumu zorunlu hale getirildi. Şikayet başvurularının da elektronik ortamda yapılabilmesi amacıyla düzenleme yapıldı.

Belirli istisnalar haricinde idarelerce personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı ihalelerinin yapılması yasaklandı. Bu çerçevede, ihalelerin 4734 sayılı Kamu İhale Kanununa aykırılık teşkil edip etmediğinin tespitine yönelik KİK’in denetimine ilişkin işlemler artırıldı.

Tüzel kişi aday veya isteklilerin bir standart form aracılığıyla ortaklık bilgilerini göstermeleri mümkün hale geldi.

Teknik şartnamelerde yeterlik kriteri olarak düzenlenen belgeler, idari şartnamelerde açıkça sayılmadıkça, tekliflerin değerlendirilmesinde yeterlik kriteri olarak dikkate alınmayacak.

İhalelere yerli isteklilerin katılımı, yerli malı teklif edilmesini engelleyici düzenlemelere yer verilmemesi hayata geçirildi. Yapım işlerinin sözleşme sürecinde de yerli ürün kullanımının denetiminin artırılmasına yönelik düzenleme yapıldı.

Hizmet alımı ihalelerinde tekliflerin eşit olması halinde, isteklinin ticari merkezinin işin yapılacağı il veya bu illerden birinde bulunması avantajlı koşul olarak belirlendi.

Hizmet alımı ve yapım işleri ihalelerinde aşırı düşük tekliflerin disipline edilmesine yönelik düzenleme yapıldı.

Elektronik Kamu Alım Platformu (EKAP) üzerinde gerçekleştirilecek işlemlerin daha hızlı ve güvenli şekilde yapılmasını teminen kimlik doğrulaması için kullanılacak yöntemler artırıldı. KİK, dinamik alım sistemi, yeterlik sistemi, ihale, sözleşme, şikayet ve itirazen şikayet süreçlerinde idarelere sunulması gereken bilgi ve belgelerin EKAP’a kaydedilmesi ve kullanılmasına ilişkin düzenleme yapma konusunda yetkilendirildi.

Kamu özel iş birliği modeli veya üretim, dağıtım, işletme gibi lisanslara dayalı olarak gerçekleştirilen yapım işlerine ilişkin deneyimlerin, Kamu İhale Kanunu kapsamındaki işlerde kullanımına ilişkin düzenleme yapıldı. Bu kapsamda, söz konusu işlerden elde edilen deneyime ilişkin düzenlenecek belge türleri, bu belgelerin düzenlenme koşulları, kimlere belge düzenleneceği, belgelerin ne şekilde kullanılabileceği gibi hususlar kurala bağlandı.

Okullar ne zaman açılacak? Ara tatil ne zaman bitecek?
‘Çin’in Kontrolden Çıkan Roketi Cumartesi Dünya’ya Düşebilir’
Türkiye’de satılık konutlarda en fazla değer artışı yüzde 172 ile Kırklareli’de
Japon Fanuc, Anadolu’ya test merkezleri açacak
İstanbul trafiğinde sağanak etkisi: Yoğunluk yüzde 70’e geldi
TAGGED:Kamu İhaleleriKamu İhaleleri onlineKamu ihaleleri düzenleme

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Türkiye’nin her tarafı sallanıyor
Next Article Tamamlandığında dünyanın üçüncüsü olacak! 40 metre kaldı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

152 kişiye mezar olmuştu… Palmiye Sitesi’nde kamu görevlileri hakkında hâlâ soruşturma başlatılmadı!
Emlak Haberleri
25 Temmuz 2025
Dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı: Türkiye’nin sırası belli oldu!
Ekonomi Haberleri
25 Temmuz 2025
Sakarya, Bilecik ve Eskişehir’de orman yangını… Uzmanlar uyardı: Külleri Bursa’ya yağdı!
Emlak Haberleri
25 Temmuz 2025
Son dakika… Türkiye’nin ciğerleri yanıyor! Bakan Yerlikaya duyurdu: İki kent afet bölgesi ilan edildi
Emlak Haberleri
25 Temmuz 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler