By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: İzmir’de hasar tespit çalışmaları tamamlandı
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Kentsel Dönüşüm > İzmir’de hasar tespit çalışmaları tamamlandı
Kentsel Dönüşüm

İzmir’de hasar tespit çalışmaları tamamlandı

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 16 Kasım 2020 10:31
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Bayraklı, Bornova, Karşıyaka ve Karaburun’da kesin hasar ve tespit çalışmaları tamamlandı. Sonuçların 30 gün süreyle belirtilen internet adresleri ve mahalle muhtarlıklarında ilan edilmeye devam edeceği ve vatandaşların sonuçlar ilan edildiğinden itibaren 30 günlük süre içerisinde aşağıda adresleri verilen itiraz talep merkezlerine başvurularını yapabilecekleri açıklandı.

İzmir Çevre İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “30.10.2020 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle ilimiz Bayraklı ve Bornova ilçelerinin tüm mahalleleri ile Karaburun ilçesinin Ambarseki, Bozköy ve Kösedere mahalleri ve Karşıyaka ilçesinin Bahariye, Bahçelievler, Bahriye Üçok, Bostanlı, Donanmacı, Goncalar, İmbatlı, İnönü, Nergiz, Şemikler, Yalı ve Zübeyde Hanım mahallerinde yapılan Kesin Hasar Tespit çalışmaları tamamlanmıştır. Yukarıda isimleri verilen mahallelerde ikamet eden vatandaşlarımız kesin hasar tespit sonuçlarını ‘hasartespit.csb.gov.tr, www.izmir.gov.tr, www.izmir.afad.gov.tr’ internet adresleri ile mahalle muhtarlıklarında askıya çıkarılan listelerden öğrenebileceklerdir. Sonuçlar 30 gün süreyle belirtilen internet adresleri ve mahalle muhtarlıklarında ilan edilmeye devam edecekti Vatandaşlarımız sonuçlar ilan edildiğinden itibaren 30 günlük süre içerisinde aşağıda adresleri verilen itiraz talep merkezlerine başvurularını yapabilirler” ifadeleri yer aldı.

İtirazlar için son tarih 12 Aralık 2020

Açıklamada ayrıca şu bilgiler de verildi: “Başvuru yapmadan önce vatandaşlarımızın ilan edilen hasar tespit raporlarında yer alan BİNA KODU’nu öğrenmeleri önemle rica olunur.Yukarıda yer alan mahallelere ilişkin sonuçlar 14.11.2020 tarihinde ilan edilmiş olup, vatandaşlarımız kanunen 30 günlük sürenin sonu olan 13.12.2020 tarihine kadar itiraz başvurusunda bulunabileceklerdir.Diğer ilçelerde ise sonuçlar ilan edildikçe, itiraz talep toplama tarih aralıkları vatandaşlarımıza duyurulacaktır.”

İzmir’de 11 bin 168 aile evlerinden oldu

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremin ardından gelinen son durumu paylaşarak, “Şu an itibariyle 4 bin 239 yıkılmış veya yıkılacak ağır hasarlı, 6 bin 929 orta hasarlı bağımsız birim var. Toplamda 11 bin 168 aile evlerinden oldu. Şu an yaklaşık 6 bin kişi, 2 bin 600 civarında çadırda yaşıyor” dedi.

İzmir’de 109 bin bina 580 bin bağımsız bölümde sorun var

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir depreminden sonra 109 bin bina ve 580 bin bağımsız bölümde sorun olduğunun tespit edildiğini belirterek, “Bunların yüzde 70’i 1990 öncesi yapılmış. Yüzde 30’u da 1990 ve 2000 arası inşa edilmiş. 2000 sonrası yapılan binalarda ise sorun yok. Bu da 2000 sonrası çıkarılan yönetmeliklerin işe yaradığını gösteriyor. Türkiye için kentsel dönüşüm hayati bir konudur. İzmir Depremi’nde 116 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hızlı kararlı binalarımızın dönüştürmemiz gerekiyor. Çok daha kararlı şekilde el birliğiyle birlikte. Deprem terörle mücadele kadar önemli” dedi.

 

Kentsel dönüşüm başvurusu için neler gerekli?
AYİDER Başkanı Hakan Şişik: “Kentsel Dönüşüm Hızlanacak”
İzmir’de kentsel dönüşüme ağırlık verilmesi gereken bölgeler
2020’de banka kredili satılan konut adedi 500 bini aşacak
İzmir’e kentsel dönüşüm için kredi hazır, Erdoğan’ın imzası bekleniyor
TAGGED:Hasar Tespithasar tespit çalışmalarıdeprem hasar tespit çalışmaları

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Bu hafta gözler Merkez Bankasında olacak
Next Article Depremde yıkılan binalar TOKİ tarafından Osmanlı-Selçuklu mimarisine göre yapılacak
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?