By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: İstanbul’a 3 saat uzaklıkta! ‘Saros’un akvaryumu’na ilgi büyük
Share
Kayıt olmak
9
Bildiri Daha Fazla Göster
Ekonomi Haberleri
Kira Artış Oranı Eylül 2025
9 saat önce
Ekonomi Haberleri
ABD’de mortgage faizi 5 ayın dibinde, başvurular yine düştü
10 saat önce
Emlak Turizm
Apartmanlarda yeni dönem: Cezası binlerce lira! Faturası pahalıya patlayacak
11 saat önce
Emlak Haberleri
İzocam’dan Bir İlk: Sürdürülebilirlik Raporu Yayınlandı!
10 saat önce
Ekonomi Haberleri
Site aidatları dudak uçuklattı
1 gün önce
Emlak Haberleri
Turyap, Ankara’da 12 Franchise Yenilemesi ile Güven Tazeliyor
2 gün önce
Ekonomi Haberleri
Tapusu olanlar dikkat: Tartışma yaratan o uygulama yürürlükte!
2 gün önce
Emlak Turizm
Tatiliniz keyifli geçsin: Karavanla gezenler için Türkiye’deki en iyi 5 rota
2 gün önce
Emlak Haberleri
Algün’den sıfır faiz ve 60 ay vadeyle ev sahibi yapan kampanya.
2 gün önce
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Turizm > İstanbul’a 3 saat uzaklıkta! ‘Saros’un akvaryumu’na ilgi büyük
Emlak Turizm

İstanbul’a 3 saat uzaklıkta! ‘Saros’un akvaryumu’na ilgi büyük

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 23 Temmuz 2021 15:42
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Dalgıç adayları eğitmenler eşliğinde liman açıklarında bulunan Çanakkale Savaşları’nın canlandırıldığı yapay resifler ve Airbus A330 tipi yolcu uçağının bulunduğu bölgeye dalış gerçekleştiriyor.

Limanda yer alan dalış okulları pratik ve teorik eğitimlerini sürdürürken, dalgıçların yakınları da Saros Körfezi’ndeki sahillerde tatil yapabiliyor.

Dalışlar, Kovid-19 tedbirlerine uyularak gerçekleştiriliyor. Dalış sonrasında gözlük, palet, şnorkel, elbise gibi dalış aksesuarları dezenfekte ediliyor.

– “İbrice bölgesinde 100 binlere yakın ziyaret söz konusu”

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, AA muhabirine, Mecidiye sahilinde yer alan İbrice Limanı’nı Saros’un “nazar boncuğu ve akvaryumu” olarak adlandırdıklarını söyledi.

Liman açıklarında su altı organizasyonu oluşturduklarını belirten Helvacıoğlu, “Batırılan resifler ve uçağın ardından, tank batırma çalışmaları da yapılacak. İbrice bölgesinde 100 binlere yakın ziyaret söz konusu. Mısır’da dalış turizminin getirdiği bir ekonomi varsa, bizim Saros Körfezi’mizde de Trakya Kalkınma Ajansımız ve Edirne Valiliğimizle ortak çalışma gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Dalış turizmine yönelik İbrice’de kamp alanı oluşturacaklarını ifade eden Helvacıoğlu, “İbrice’ye profesyonellik katacağız. Dalış pahalı bir spor. Bu sporu gerçekleştiren tutkunlara daha iyi şartlarda ortamlar sunacağız. Konaklama şart, kamp ve karavan turizmi dalgıçlara sunulacak. Bunun dışında altyapı sorunlarını çözeceğiz. Potansiyel var, İbrice’yi işlememiz lazım. Bunun çalışmalarını yapmaya başladık.” ifadelerini kullandı.

“GÜNDEN GÜNE İLGİ ARTIYOR”

Türkiye Su Sporları Federasyonu Edirne Temsilci Özkan Arsu da İbrice Limanı’nın su altı sporlarının çekim merkezi haline geldiğini söyledi.

İstanbul çevresinde dalış turizmi açısından en temiz bölgenin İbrice olduğunu belirten Arsu, “İstanbul’dan buraya 3 saatte ulaşıyorlar. Hafta sonu daldıktan sonra ailecek tatil de yapıyorlar. Buranın günden güne popülerliği artıyor.” dedi.

Arsu, İbrice’ye yılda 80 ila 120 bin dalgıcın geldiğini anlattı.

Dalgıçların aileleriyle gelmesinin de turizmi hareketlendirdiğini vurgulayan Arsu, “Turizm açısından bakarsak aileleri ve yakınlarıyla bu sayı yaklaşık 1,5 milyonu buluyor. İbrice’ye günden güne ilgi artıyor. Dalgıçlar ekonomik anlamda da bölgeye katkı sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

“İBRİCA İSTANBULLU DALGIÇLARIN GÖZDESİ”

Dalış eğitmeni Ferhat Kurt da son 10 yılda İbrice Limanı’nda dalanların sayısında yüzde yüz artış olduğunu dile getirdi.

Dalış okullarının daha önce limanın içerisinde yer aldığını yeni düzenlemeyle limanın dışına taşındıklarını aktaran Kurt, denize ve botlara uzaklaşmalarına rağmen faaliyetlerini sıkıntısız şekilde devam ettirdiklerini kaydetti.

Eğitmen Ahmet Yumurtacı, dalgıç adaylarına yarım saatlik teorik eğitim verdiklerini daha sonra su altında birlikte dalış deneyimi yaşadıklarını anlattı. Yumurtacı, yüzme bilmeyenlerin dahi eğitmenler eşliğinde dalış yapabileceğini kaydetti.

Dalış merkezi sahibi Serdar Savaşal ise 1 Temmuz’dan itibaren dalışa başladıklarını, yoğun şekilde dalış rezervasyonu aldıklarını dile getirdi. Müsilaj olmamasının avantajını yaşadıklarını aktaran Savaşal, dalış yapmak isteyenleri uygun fiyata su altı hayalini gerçekleştirebileceğini kaydetti.

Dalgıç adayı Behlül Dallı da eğitimin ardından su altını görmeyi sabırsızlıkla beklediğini ifade etti.

Hedefimiz 100 Otel
Dünyanın en tehlikeli yolu
Ege’nin turizm merkezi olacak
Araştırma: Her 100 kişiden 71’i tatile gitmek istiyor
Gökyüzüne yakın saklı kent, ‘kesin korunacak hassas alan’ ilan edildi
TAGGED:DalgıçLimanDalışTurizmiSu Altı

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Yerli turistin tercihi Güney Ege oldu
Next Article ‘Sakin Şehir Akyaka’nın nüfusu 20 kat arttı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

Kira Artış Oranı Eylül 2025
Ekonomi Haberleri
3 Eylül 2025
ABD’de mortgage faizi 5 ayın dibinde, başvurular yine düştü
Ekonomi Haberleri
3 Eylül 2025
Apartmanlarda yeni dönem: Cezası binlerce lira! Faturası pahalıya patlayacak
Emlak Turizm
3 Eylül 2025
İzocam’dan Bir İlk: Sürdürülebilirlik Raporu Yayınlandı!
Emlak Haberleri
3 Eylül 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler