Fikirtepe Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: İnşaatın Devleri, Tedarikçilerini Ağırladı
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Haberleri > İnşaatın Devleri, Tedarikçilerini Ağırladı
Emlak Haberleri

İnşaatın Devleri, Tedarikçilerini Ağırladı

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 12 Mart 2019 09:07
Emlak Televizyonu
Share
4 Min. Okuma
İNDER
SHARE

Tedarikçi firma yetkililerine “Sizler de güçlü olacaksınız, bizler de güçlü olacağız ki; tüketiciye daha nitelikli ürünler sunalım” sözleriyle seslenen İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Doğru projeler yapmamız ve doğru malzemeler kullanmamız lazım” dedi.

İnşatçılar Derneği’nin (İNDER) düzenlediği Yaratıcı İş Görüşmeleri Workshop’u Türkiye’nin önde gelen 15 inşaat malzemesi ve hizmet üreticisiyle İNDER üyesi 14 inşaat firmasını bir araya getirdi. 4’üncü kez gerçekleştirilen Yaratıcı İş Görüşmeleri Workshop’u, tedarikçi firmalar ile inşaat şirketlerinin firma sahibi ve üst düzey yöneticilerine tanışma ve birebir görüşme fırsatı sağladı. Toplam 210 görüşmenin yapıldığı toplantıda devam eden ve yeni başlayacak projeler için ön anlaşmalar yapıldı. Tedarikçiler, sektördeki durgunluk nedeniyle inşaatçılara alternatif ürün ve ödeme esnekliği sağlarken, inşaatçılar alım taahhünde bulundu. Yapılan ikili görüşmeler sonucunda artan inşaat maliyetlerinin ve nakit sıkışıklığının elbirliği ile aşılması yönünde hemfikir olan taraflar, yaptıkları ön anlaşma ile 55 milyon liralık bir ticaret hacminin altına imza attılar.

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, toplantının açılışında yaptığı konuşmada inşaat sektörünün 250 alt sektörü harekete geçirdiğine ve 2,2 milyon istihdam sağladığına dikkat çekerek “En büyük sorunlarımızdan biri, ne kadar güçlü olduğumuzun farkında olmamamız. Böyle organizasyonlarda bir araya gelince ne kadar güçlü olduğumuzu anlayabiliyoruz” dedi. Son 6-7 aydır, yaşanan sıkıntılarla birlikte inşaat ve inşaat malzemeleri sektörünün daha güçlü bir iletişim içinde olduğunu dile getiren Durbakayım, döviz kurundaki dalgalanmaların maliyetlere yansındığını ve bunu da tedarik konusunda sıkıntılara neden olduğunu söyledi. Bu konuda her iki tarafında fedakarlık gösterdiğini vurgulayan Durbakayım, bu sektörün ilanihaye devam edeceğini çünkü barınmanın gıdadan sonraki en büyük ihtiyaç olduğunu anlatı. Her buluşmada yeni işbirliklerinin tohumlarının atılmasının sektöre daha fazla güç kazandırdığını belirten Nazmi Durbakayım sürdürülebilir ticari birlikteliğin en güzel örneğinin bu organizasyon ile gerçekleştiğini belirtti.

Tedarikçi firma yetkililerine “Sizler de güçlü olacaksınız, bizler de güçlü olacağız ki tüketiciye daha nitelikli ürünler sunalım” sözleriyle seslenen Durbakayım, söyle devam etti:

“Nihayetinde bizler amme hizmeti yapıyoruz. İnsanlar ömürleri boyunca bir ya da 2 kere ev alıyor ve bunu en büyük birikimleriyle alıyorlar. O yüzden doğru projeler yapmamız ve doğru malzemeler kullanmamız lazım. O yüzden İNDER olarak bu buluşmaya çok önem veriyoruz.”

‘Aynı geminin içindeyiz’

İNDER Yönetim Kurulu Başkan Vekili Engin Keçeli ise Türkiye İMSAD’ın raporuna göre, 2017 yılında 1 milyon 370 bin civarında olan daire ruhsat sayısının 2018’de 640 bine düştüğünü, metrekare bazında ise konut yapı ruhsatlarında ise yüzde 56 gerileme olduğunu söyledi. Bu durumu üzücü değil, sevindirici bir gelişme olarak nitelendiren Keçeli, “Burada gerçek müteahhitler için üzücü bir durum yok. Köyde tarlasını satıp bakkal olacakken müteahhit olmaya soyunanlar eleniyor. Sizler de tedarikçi olarak sakın üzülmeyin, malı kime satacağız diye… Şimdi gerçek müteahhide gerçekten mal satacaksınız” dedi.
İnşaat firmalarının, yaşanan sıkıntıların ardından güçlü bir birliktelik sağladığını kaydeden Keçeli, “Hepimiz aynı geminin içindeyiz. Doğru ve kaliteli malzeme, inovatif malzeme, doğru fiyatla yolumuza devam etmemiz, birbirimize itici güç olmamız lazım” diye konuştu.

İNDER’in Yaratıcı İş Görüşmeleri Workshop’ larının, tedarikçi firmaları, inşaatçı firmaların üst düzey yetkilileriyle görüşme konusunda ciddi bir zaman ve maliyet kaybından kurtardığına dikkat çeken Engin Keçeli, müteahhitlerin de her toplantıda yeni firmalarla tanışma fırsatı bulduğunu dile getirdi.

Yaratıcı İş Görüşmeleri Workshop’a katılan inşaat firmaları:
AKS Grup İnşaat, Artaş İnşaat, Aşçıoğlu İnşaat, Beyaz İnşaat, Dekar Yapı, Doğa Şehircilik, Ege Yapı, Hasanoğlu İnşaat, Keleşoğlu İnşaat, Nef, Saral İnşaat, Seba İnşaat, Teknik Yapı, Toya Gayrimenkul,

Yaratıcı İş Görüşmeleri Workshop’a katılan tedarikçi firmalar:

Aksa Jeneratör, Arçelik, Berker, B/S/H, Dora Botanik, Duravit, Hafele, Hansgrohe, Işık Yapı, Kone, Mitsubishi Electric, Nolte, Samsung, Tanwood, Vanucci.

Şufa Hakkı Nedir? Kiracıların Şufa Hakkı Bulunuyor Mu?
İklim değişikliği kahve fiyatlarını ikiye katladı
PttAVM.com yılın son pazar gününde indirim kampanyası
İstanbul Valisi Yerlikaya’dan “riskli okul” açıklaması
The Ritz-Carlton Residences, Bodrum ismiyle varlığını sürdürecek.
TAGGED:KoneAKS Grup İnşaatToya GayrimenkulMitsubishi ElectricArtaş İnşaatAksa JeneratörNolteAşçıoğlu İnşaatArçelikSamsungBeyaz İnşaatBerkerTanwoodDekar YapıB/S/HVanucci.Doğa ŞehircilikDora BotanikNefEge YapıDuravitİMSADHasanoğlu İnşaatHafeleTeknik YapıKeleşoğlu İnşaatHansgroheİNDERSaral İnşaatIşık YapıEngin KeçeliSeba İnşaat

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article “Yeşil Bursa’nın ekolojik projesi Ekolkent geliyor!
Next Article Alışveriş Alışveriş Merkezleri ve Algı Yönetimi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

Enflasyon verileri açıklandı: Kira artış oranı belli oldu!
Ekonomi Haberleri
3 Haziran 2025
İzocam, sürdürülebilirlik yaklaşımını tüm üretim tesislerine yansıtıyor
Sektörden
3 Haziran 2025
GYODER 2. Ankara Gayrimenkul Zirvesi’ 17 Haziran’da düzenleniyor
Emlak Haberleri
3 Haziran 2025
Kaleseramik, Capital500’de ‘Seramik Sektörünün Lideri’ seçildi
Sektörden
2 Haziran 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler