RAMS Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: İKMİB Başkanı Pelister: Ekonomi, yıla güçlü ve pozitif bir başlangıç yaptı
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Ekonomi Haberleri > İKMİB Başkanı Pelister: Ekonomi, yıla güçlü ve pozitif bir başlangıç yaptı
Ekonomi Haberleri

İKMİB Başkanı Pelister: Ekonomi, yıla güçlü ve pozitif bir başlangıç yaptı

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 31 Mayıs 2021 17:42
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
SHARE

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Türkiye’nin 2021 yılı ilk çeyrek büyüme verilerini değerlendiren İKMİB Başkanı Adil Pelister, Türkiye ekonomisinin yüzde 7’lik bir büyümeyle yıla güçlü ve pozitif bir başlangıç yaptığını belirtti.

“İlk çeyrekte beklentileri aşan bir büyüme başarısı gösteren ülkemizin yılı da yüzde 5 civarlarında pozitif bir büyüme ile tamamlaması öngörülüyor” diyen Pelister, Gerek öncü göstergeler gerekse tarihi rekorlar kıran ihracat verileri bize büyüme yönünde olumlu bir işaret vermişti. Net ihracatın büyümeye katkısının yüzde 1,1 puan olduğunu görüyoruz. Ayrıca sanayi sektörü ilk çeyrekte yüzde 11,7 büyürken, imalat sanayi sektöründe ise büyüme yüzde 12,2 oldu. 27 sektöre ham madde ve yarı mamul veren kimya sektörümüz ise hem üretimde hem de ihracatta güçlü bir performans gösteriyor. Kimya sanayinin kapasite kullanımı ilk çeyrekte yüzde 75,35 ile genel imalat sanayi kapasite kullanım oranından bir miktar daha yüksek oldu.” bilgilerini verdi.

“Öncelikli yatırımların bir an evvel başlamasına ihtiyaç duyuyoruz”

Türkiye’nin en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci sektörü olan kimya sektörünün ilk çeyrekte gerçekleştirdiği 5,31 milyar dolarlık ihracat ile yüzde 14 büyüdüğünü kaydeden Pelister, şunları söyledi: “Sektörümüzün ikinci çeyrekte de bu ivmeyi devam ettireceğini, nisan ayında yaptığımız 2,16 milyar dolarlık rekor ihracat rakamından görüyoruz. İhraç pazarlarımızdaki toparlanma ve talep artışı ile birlikte ülkemizde de aşılamanın hızlanmasıyla bu güzel sonuçları istikrarlı devam ettirebilmeyi ümit ediyoruz. Diğer yandan kimya sektörü ham madde bakımından yüzde 70 dışa bağımlı bir sektör olduğu için ülkemizde yapılacak petrokimya gibi öncelikli yatırımların da bir an evvel başlamasına ihtiyaç duyuyoruz. Yerli ve milli üretime öncelik verilmesi, yüksek katma değerli ürün üretimine geçilmesi ve firmalarımızın ölçek büyütmesi sektörümüzün geleceği açısından büyük önem taşıyor. İhracatçı firmalarımız ham madde fiyatlarının yüksekliğinden dolayı ek sermayeye ihtiyaç duyabiliyorlar. Dolayısıyla firmalarımıza uygun kredi faizleri ile finansa ulaşmada kolaylık sağlanması, kredi ödemelerinin ve borçlarının ertelenmesi, Geri Kazanım Katılım Payı Beyanname süresinin uzatılması veya ertelenmesi gibi destekler sunulması gerektiğine inanıyoruz. Salgın sonrası dönemde daha çok çalışarak üretmeye ve ihracatımızı artırmaya devam edeceğiz.”

You Might Also Like

İstanbul Gayrimenkul Yatırımı: Mülk Sahipleri İçin Öne Çıkan Fırsatlar ve Kazanç Modeli
Gayrimenkulde 2023’ün yıldızları seçilecek
İstanbul’a yeni fuar alanları
Zamanpur: AVM’lerde dövizle kira hemen unutulmalı
Taksitle satış yapan mağazalara dikkat!
TAGGED:İhracatBüyümeİleİlk Çeyrek

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article OSBÜK Başkanı Kütükcü: Yatırım iştahı devam ediyor
Next Article ASO Başkanı Özdebir: İkinci çeyrekte de çift haneli büyüme görmemiz muhtemel
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

GYODER 20’nci Gayrimenkul Zirvesi başladı GYODER 20’nci zirvesinde sektörü bir kez daha buluşturdu
Ekonomi Haberleri
28 Nisan 2026
TAV’ın ilk çeyrek cirosu 361 milyon Euro oldu
Sektörden
28 Nisan 2026
AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, Mart 2026 döneminde yüzde 35,4 arttı
Emlak Haberleri
28 Nisan 2026
TOKİ başvuru iade ne zaman yatacak? Para iadesi ne zaman yatar?
Emlak Gazetesi
28 Nisan 2026
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?