By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Gayrimenkul satışıyla ilgili merak edilenler
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Gayrimenkul satışıyla ilgili merak edilenler
Sektörden

Gayrimenkul satışıyla ilgili merak edilenler

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 26 Ağustos 2020 17:01
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Branda tabela astırmak istemiyorum. Brandasız ya da tabelasız satamaz mıyım?

Branda ve tabela haftanın 7 günü 24 saat boyunca çalışan tanıtım araçlarıdır. Pasif müşterileri yakalamak açısından önemlidir. Şunu düşünün, sizin sattığınız gayrimenkulü almaya hazır ancak aktif olarak arama yapmayan bir kişi sizin mülkünüzün önünden geçiyor.. Branda ya da tabela var ise bu alıcı adayını satışa dönüştürmek mümkün, branda yok ise bu satış kaçırılır.

İçindekiler
  • Branda tabela astırmak istemiyorum. Brandasız ya da tabelasız satamaz mıyım?
  • Satış yetkisini hangi kurumsal zincire vermeliyim, hangi emlak markası daha iyi?
  • Tapu devrinde ödemeyi nasıl güvenli alabilirim?

Satış yetkisini hangi kurumsal zincire vermeliyim, hangi emlak markası daha iyi?

Çalışacağınız emlak markası ne kadar yaygın ise, ne kadar çok ofisi ve çalışanı var ise o kadar çok alıcı adayına ulaşma şansınız artacaktır. Kurumsal markalar danışmanların ortak çalışmalarını, birbirlerine müşteri getirmelerini teşvik ederler ve kolaylaştırırlar. Diğer yandan seçeceğiniz emlak zinciri kadar gayrimenkul danışmanı da önemli. Yaygın bir zincirin kötü bir temsilcisi ile çalışmaktansa, az yaygın bir zincirin iyi temsilcisi ile çalışmak daha faydalı olacaktır.

Tapu devrinde ödemeyi nasıl güvenli alabilirim?

Pek çok satıcı tapu devri sırasında endişelenir çünkü yüklü miktarda nakit ödemeyi tapu dairesinde almak hırsız ve yankesicilerden nasıl korunacağı düşüncesini akla getiriyor. Devletin güvenli tapu devri için kurmuş olduğu Tapu Takas sistemi bu sıkıntıyı ortadan kaldırıyor. Eğer çeşitli nedenler ile bu sistemi kullanmak istemezseniz Gayrimenkul Danışmanınız size bloke çek gibi farklı alternatifler de sunabilir.

Mülkümü sahibinden satışa çıkardım. Emlakçılar arıyor, müşteri getireceklerini söyleyip internete ilan veriyorlar. Ne yapmalıyım?

Emlakçıların mülkünüze alıcı getirmesi iyidir. Sizin ilanınızı herkesin görmesi mümkün değil, bu nedenle farklı kaynaklardan alıcılara ulaşmak faydalı. Ancak başkalarının ilan koyması sakıncalı. Eğer emlakçı ilanını sizin ilan verdiğiniz siteye verecek ise bir faydası yok, tam tersine zararı olabilir. O sitede sizin zaten ilanınız var, o siteye girenler sizin ilanınızı görecekler ve sizinle iletişime geçecekler. Aynı yer için birden fazla ilan olması o mülke benzer çok satılık var görüntüsü yaratabilir. Alıcılar alternatiflerinin çok olduğunu düşünerek daha sıkı pazarlık yaparlar daha düşük fiyat teklif ederler. Ayrıca sizin mülkünüzü almaya niyetlenen kişiler benzer ilanları arayıp fiyat araştırması yapacaklardır. İlanı yayınlayan emlakçı işlemin kendi üstünden geçmesi için sizin söylediğinizden ucuz fiyat söyleyip satış fiyatını düşürebilir yada satış işleminin bozulmasına neden olabilir. Bütün bu nedenlerden dolayı ilgilenen emlakçılara alıcı getirebileceklerini söylemeli ancak ilan koymalarına izin vermemelisiniz.

Dairemin satışı için neden komisyon ya da hizmet bedeli ödeyeceğim? Komisyonu alıcıdan alsalar olmaz mı?

Olur, ancak bu durumda alıcılarınız da sınırlı olur ve satış fiyatınız da düşük olabilir. Önemli olan satış yapıldığında cebinize ne kadar para gireceği. Düşük bir fiyattan komisyonsuz satışı mı tercih edersiniz, yoksa komisyon düştükten sonra cebinize daha çok para girecek olan satışı mı? Sizden komisyon ve yetki almayan emlakçı pazarlama için zaman ve para harcamaz, portföyü başka emlakçılar ile paylaşmaz. Bu durumda alıcı adayınız az olur, pazarlık gücünüz azalır, mülk ya düşük fiyat ile satılır, ya da satılmaz.

Deprem sonrası çocuğunuzda bu belirtiler varsa dikkat!
Dere yatağının içi çöple dolu
Bulgar turistlere PCR engeli
Sağlık Bakanlığı açıkladı! Hastanede koronavirüs tedavisi şartları değişti
Özak GYO’ya Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nden ödül
TAGGED:GayrimenkulYabancıya Gayrimenkul Satışıgayrimenkul satışı

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article 153 ülkeden Türkiye’ye ‘bize yardım edin’ çağrısı
Next Article Sağlık Bilimleri Üniversitesi tercih rekoru kırdı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
Zeray GYO’nun halka arz başvurusu onaylandı
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
XVI. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi
Ekonomi Haberleri
5 Aralık 2025
8. Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 9 Aralık’ta
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?