Emlak Konut Kuzey Şehir Reklamı
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Eylülde değer ve miktar olarak yılın en yüksek aylık ihracatı gerçekleşti
Share
Kayıt olmak
9
Bildiri Daha Fazla Göster
Emlak Haberleri
152 kişiye mezar olmuştu… Palmiye Sitesi’nde kamu görevlileri hakkında hâlâ soruşturma başlatılmadı!
17 saat önce
Ekonomi Haberleri
Dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı: Türkiye’nin sırası belli oldu!
17 saat önce
Emlak Haberleri
Sakarya, Bilecik ve Eskişehir’de orman yangını… Uzmanlar uyardı: Külleri Bursa’ya yağdı!
17 saat önce
Emlak Haberleri
Son dakika… Türkiye’nin ciğerleri yanıyor! Bakan Yerlikaya duyurdu: İki kent afet bölgesi ilan edildi
17 saat önce
Emlak Haberleri
Karabük ve Antalya’da orman yangını: Evler tahliye edildi!
17 saat önce
Emlak Dünyası
Üsküdar Belediyesi’nden Eskişehir’deki Yangına Müdahalede Destek
17 saat önce
Emlak Haberleri
Bakan Kurum: Bu sertifika gayrimenkul projelerine küçük paylarla ortak olmanızı sağlayacak
2 gün önce
Emlak Haberleri
Ozan Sümer: “İstanbul’un geleceği doğru kentsel dönüşümle kurulabilir”
2 gün önce
Emlak Haberleri
Türkiye’nin Yatırım Geleceği: Gayrimenkul Sertifikası ile Tanışın!
3 gün önce
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > Eylülde değer ve miktar olarak yılın en yüksek aylık ihracatı gerçekleşti
Sektörden

Eylülde değer ve miktar olarak yılın en yüksek aylık ihracatı gerçekleşti

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 10 Kasım 2020 14:40
Emlak Televizyonu
Share
4 Min. Okuma
SHARE

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Eylül 2020 sonuçlarına göre, inşaat malzemeleri sanayi ihracatı 2020 yılı eylül ayında ağustos ayına göre yüzde 25,4 arttı yeniden hız kazandı. 1,99 milyar dolar seviyesinde gerçekleşen inşaat malzemeleri ihracatı eylül ayında yılın en yüksek aylık ihracatı oldu. Yurtdışı pazarlarda Covid-19 salgınında yeni dalga endişesi nedeniyle dış talep önemli ölçüde arttı.

İnşaat malzemeleri sanayi ihracatı eylül ayında miktar olarak bir önceki aya göre yüzde 19,5 artarak 5,65 milyon tona ulaştı. Geçen yılın eylül ayına göre ise yüzde 20 artan ihracat, miktar olarak tüm zamanların rekorunu kırdı. Bir önceki rekor 5,51 milyon ton ihracatla 2020 yılı temmuz ayında kırılmıştı.

İnşaat malzemeleri ihracat ortalama birim fiyatı ise 2019 yılı eylül ayında 0,40 dolar/kg iken 2020 yılı eylül ayında 0,35 dolar/kg oldu. İhracat birim fiyatları haziran ve temmuz ayında artış gösterdi, ağustos ve eylül aylarında ise durağanlaştı.

İnşaat malzemeleri ithalatında sıçrama yaşandı

İnşaat malzemeleri sanayi ithalatı miktar olarak eylül ayında geçen yılın eylül ayına göre yüzde 33,4 arttı ve 243,9 bin ton oldu. Eylül ayı ithalatı bir önceki ayın ise yüzde 18,5 üzerinde gerçekleşti. İnşaat malzemeleri sanayi ithalatı değer olarak eylül ayında 722 milyon dolar oldu. İnşaat malzemeleri eylül ayı ithalatı değer olarak 2020 yılının en yüksek aylık ithalatı oldu. İnşaat malzemeleri ithalat ortalama birim fiyatı eylül ayında 2,96 dolar/kg seviyesine yükseldi. Ağustos ayındaki düşüşün ardından eylül ayında ithalat birim fiyatı arttı. 2019 yılı eylül ayında ise aylık ithalat birim fiyatı 2,95 dolar/kg olmuştu.

Alt sektörler ihracatta yüksek performans gösterdi

2020 Eylül ayında inşaat malzemeleri ihracat performansı ağustos ayındaki yavaşlama sonrası yeniden hızlandı. 2020 Eylül ayında 8 alt ürün grubundan 5’inin ihracat birim fiyatları 2019 yılı eylül ayına göre geriledi. 3 ürün grubunda ise ihracat birim fiyatları arttı. 2020 yılı eylül ayında yalıtım malzemeleri ortalama ihracat birim fiyatı yüzde 19,4 geriledi. Mineral ürünlerin ihracat birim fiyatı yüzde 11 düştü. Prefabrik yapıların ortalama ihraç birim fiyatı ise yüzde 47,7 artış gösterdi.

Eylül ayında 8 alt ürün grubundan 7’sinde ihracat miktar olarak geçen yılın eylül ayının üzerinde gerçekleşti. Sadece bir üründe ihracat miktarı geçen yılın ihracat miktarının altında kaldı. 2020 yılı eylül ayında en yüksek ihracat miktar artışı yüzde 32,6 ile kimyasal ürünlerde, yüzde 28,4 ile yalıtım malzemelerinde ve yüzde 27,2 ile mineral ürünlerde oldu. 2020 yılı eylül ihracatı miktar olarak gerileyen tek alt sektör demir-çelik ürünleridir.

2020 yılının eylül ayında 7 alt ürün grubunda ihracat değer olarak yükseldi. 2020 yılı eylül ayında değer olarak en yüksek ihracat artışı yüzde 56 ile prefabrik yapılarda gerçekleşti. Değer olarak ihracatın gerilediği tek alt sektör demir-çelik ürünleri oldu.

Türkiye sanayi ihracatı eylül ayında yeniden ivme kazandı

Türkiye sanayi ihracatı ağustos ayındaki yavaşlama sonrası eylül ayında yeniden hızlandı. Eylül ayı ihracatı değer ve miktar olarak ağustos ayının üzerinde gerçekleşti. 2020 yılı eylül ayında sanayi ürünleri ihracatı değer olarak bir önceki ağustos ayına göre yüzde 30,3 arttı. Eylül ayı ihracatı değer olarak geçen yılın eylül ayının yüzde 5,7 üzerinde gerçekleşti. Eylül ayında sanayi ihracatı değer olarak 2020 yılının en yüksek aylık ihracatı oldu. Türkiye toplam sanayi ürünleri ihracatı miktar olarak 2020 yılının eylül ayında bir önceki ağustos ayına göre yüzde 17,3 arttı. Sanayi ihracatı miktar olarak da önemli bir artış gösterdi. Eylül ayında sanayi ihracatı miktar olarak 2020 yılının en yüksek aylık ihracatı oldu. Sanayi malı ihracatında ortalama birim fiyatları ise 2020 yılı ağustos ayında 1,19 dolar/kg iken, 2020 yılı eylül ayında 1,32 dolar/kg oldu. İhracat birim fiyatları geleneksel eylül ayı yükselişini 2020 yılında da yaşadı.

İnşaat sektörü 2021’de büyümeye devam edecek
Muğla’da orman yangını: Ekipler müdahale ediyor!
Meteoroloji’den o illere yoğun kar yağışı uyarısı
Prof. Dr. Şükrü Ersoy’dan beklenen Marmara depremine ilişkin açıklama: ‘100 yıl beklemeyecek’
Pasifik GYO’nun halka arz büyüklüğü 1.1 milyar TL olacak
TAGGED:İMSADTürkiye İMSADİhracatİMSAD 2020

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Yapıların hasar tespiti için web sitesi kuruldu
Next Article Nazmi Durbakayım İNDER’den İzmir’deki riskli binalar için bilinçlendirme atağı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

152 kişiye mezar olmuştu… Palmiye Sitesi’nde kamu görevlileri hakkında hâlâ soruşturma başlatılmadı!
Emlak Haberleri
25 Temmuz 2025
Dünyanın en güçlü pasaportları açıklandı: Türkiye’nin sırası belli oldu!
Ekonomi Haberleri
25 Temmuz 2025
Sakarya, Bilecik ve Eskişehir’de orman yangını… Uzmanlar uyardı: Külleri Bursa’ya yağdı!
Emlak Haberleri
25 Temmuz 2025
Son dakika… Türkiye’nin ciğerleri yanıyor! Bakan Yerlikaya duyurdu: İki kent afet bölgesi ilan edildi
Emlak Haberleri
25 Temmuz 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler