By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Ev kazaları çocukları kör bırakıyor, dikkat!
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Gazetesi > Ev kazaları çocukları kör bırakıyor, dikkat!
Emlak Gazetesi

Ev kazaları çocukları kör bırakıyor, dikkat!

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 13 Eylül 2021 11:33
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Türk Oftalmoloji Derneği (TOD), pandemi döneminde evde meydana gelen kazalar sonucu hem yetişkinlerde hem de çocuklarda göz yaralanmalarının dikkat çekici bir şekilde arttığını açıkladı.

Türk Oftalmoloji Derneği Oküler Travma ve Medikolegal Oftalmoloji Birimi Başkanı Prof. Dr. Erdinç Aydın, pandemi döneminde evde meydana gelen kazalarda 4 yaş altı çocukların göz yaralanmalarına en çok maruz kalanlar olduğunu ve kalıcı görme kayıpları yaşandığını belirtti.

Yılda 55 milyon kişi

Prof. Dr. Erdinç Aydın, göz travmalarının, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de görme kaybının en çok görülen sebepleri arasında olduğunu belirterek, “Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre her yıl 55 milyon göz yaralanması meydana geliyor. Göz travmaları nedeniyle de her yıl 19 milyon kişi tek taraflı, 1 milyon 600 bin kişi ise bilateral görme (iki gözde birden görme kaybı) yetisini kaybediyor.” dedi.

Ev kazaları kör bırakıyor

Dünyadaki gibi ülkemizde de travmaların yüzde 41’inin ev kazalarında meydana geldiğini ve sıklıkla çocuklarda görüldüğüne dikkat çeken Prof. Dr. Aydın, “En çok yüzde 32’lik oranla künt cisim travmaları, daha sonra da yüzde 14 ile cam, makas, bıçak kesici cisim yaralanmaları şeklinde oluşmaktadır. Yaralanmaların yüzde 70 oranında ön segment yani gözün saydam kısmının yaralanması şeklinde meydana geliyor. Bir diğer önemli gelişme ise Covid-19 pandemi döneminde ev kazalarının artışına bağlı olarak ev içi göz travmalarının sayısında da dikkat çeken şekilde artış yaşandı.” diye konuştu.

Ev kazalarını azaltmanın yolları neler?

Erişkinlerde göz travmaları sıklıkla iş kazaları ve spor yaralanmaları şeklinde olduğunu, çalışanların 3 mm’lik polikarbon koruyucu gözlük ve siperlik kullanmasının zorunlu hale getirilmesi ve belli aralıklar ile denetlenerek kullanımının teşvik edilmesi gerektiğine vurgu yapan Prof. Dr. Aydın şöyle devam etti:

“Spor travmalarını önlemek için kullanılacak gözlüklerin koruyuculuğu, yapılan spor dalının temaslı veya temassız olmasına göre farklılık göstermektedir. Çocukluklardaki yaralanmalar basit önlemlerle birçoğu engellenebilir. Korumalı topraklamalı-priz kullanımı, kesici ve delici cisimlerin kapalı veya çocukların ulaşamayacağı yerlerde tutulması, keskin dolap ve kapı kenarlarına silikon çerçeveler yapıştırılması, devrime olasılığı olan TV ve cam dolapların sabitlenmesi, kapılara stoper konması, kapı kollarının keskin köşeli olmaması olası birçok kazayı önleyecektir.”

4 yaş altı çocuklar kaza mağduru

Prof. Dr. Erdinç Aydın ayrıca pandemi sürecinde trafik kazalarında ve ev dışı kazalarda azalma olduğunu, buna karşın ev kazalarında ve istismara bağlı göz yaralanmalarında artış görüldüğünü belirtti. Özellikle 4 yaş altı erkek çocukların travmalardan daha fazla etkilendiğini ve kalıcı görme kayıpları yaşadıklarını sözlerine ekledi.

İsrail-Hamas savaşı küresel şirketleri de vurdu!
Beyaz eşya ve giyime de ‘fiyat sabitleme’ geliyor
Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların satış ve imar planında değişiklik
İmamoğlu: Yatak sayısını 5 bine çıkarma hedefindeyiz
Adıyaman ve Erzurum’da deprem korkutan deprem

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Yurt ve ev kiraları yükseldi, öğrenci simsar eline düşürüldü
Next Article İMKON Başkanı: 600 bin inşaat işçisini işten atarız
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
Zeray GYO’nun halka arz başvurusu onaylandı
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
XVI. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi
Ekonomi Haberleri
5 Aralık 2025
8. Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 9 Aralık’ta
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?