By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Ev hayaliyle dolandırıldılar!
Share
Kayıt olmak
9
Bildiri Daha Fazla Göster
Ekonomi Haberleri
Kiralık konutlarda yeni furya: Yüzde 40’a çıkabilir
15 saat önce
Emlak Haberleri
Kalyon İnşaat, Zengezur Koridoru’nun demiryolu ayağını hayata geçiriyor
15 saat önce
Emlak Haberleri
TOKİ, 81 ilde modern sığınak projesi başlatıyor
15 saat önce
Emlak Gazetesi
Türkiye, emlak vergisinde Avrupa’da 21 ülkeyi geride bıraktı!
17 saat önce
Emlak Gazetesi
Yapı ruhsatı verilen binaların yüzölçümü yüzde 61.8 arttı..
17 saat önce
Emlak Gazetesi
Konut kredi faizleri 56 baz puan azaldı..
17 saat önce
Emlak Gazetesi
Dünyanın en iyi 50 inşaat şirketi arasına Türkiye’den tek bir firma girdi..
17 saat önce
Emlak Haberleri
Yatırım Rotalarında İstanbul ve Antalya Gerilerken Ankara, Muğla ve Sakarya Öne Çıkıyor
21 saat önce
Emlak Haberleri
Mavi Arya’da Ayrıcalıklı Yaşamın En Güzel Zamanı
2 gün önce
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Ekonomi Haberleri > Ev hayaliyle dolandırıldılar!
Ekonomi Haberleri

Ev hayaliyle dolandırıldılar!

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 11 Şubat 2021 10:43
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu Başkanı Özlem Hanelçi, TBMM Dilekçe Alt Komisyonu’nda yaptığı sunumda, ülke genelinde 300 bin kişinin konut alırken nitelikli yalanlarla, hile ile çeşitli şekillerde aldatılarak dolandırıldığını söyledi. Hanelçi, “Bireysel hukuk mücadelesi ile çözümünün imkansız olduğu, yıllardır verilen hukuk mücadelesi ile ortaya çıkmıştır. Bu nedenle meclisimizin yasama gücünü kamu yararına olacak şekilde kullanmasını istiyoruz” dedi

TBMM Dilekçe Komisyonunda, konut alırken yaşanan dolandırıcılık olaylarının araştırılması ve alınabilecek önlemlerin belirlenmesi için alt komisyon kuruldu. Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu Başkanı Özlem Hanelçi, TBMM Dilekçi Komisyonu Ön Ödemeli Gayrimenkul Satışlarında Yaşanan Sorunların Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu’nda sunum yaptı. Özlem Hanelçi, konut mağduriyeti yaşatan firmaların yaptığı ihlaller ve eksiklikleri anlattı. Hanelçi, genelde ön ödemeli satış kampanyasından kaynaklanan sorunları dile getirerek, kanuni olarak da mağdurların korunmadığını ileri sürdü. Hanelçi, yargıya intikal eden konut dolandırıcılıkları dosyalarından herhangi bir sonuç alamadıklarını, yıllardır davaların devam ettiğini kaydetti.

Hanelçi, “Beni Diyarbakır’dan veya Antep’ten, diğer yerlerden, her yerden ’biz dolandırıldık, ne yapacağız?’ diye arıyorlar. Hukuki olarak ne yaptıklarını soruyorum. ’Suç duyurusu yaptık, savcı kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdi’ diyorlar. Peki o savcı sormuyor mu ’bu paralar nereye gitti’ diye. Bu adam topladı parayı, nereye gitti bu para? Hiç sormuyor. Hakkımızı biz nereden alacağız? Adamlar ortada, paranın toplandığı kişi belli zaten, nereye gittiği belli, benim alabileceğim yer neresi?” diye konuştu.

’TÜRKİYE’DE 300 BİN KONUT MAĞDURU VAR’

Özlem Hanelçi, Türkiye’de 300 bin konut mağduru olduğunu söyleyerek “Esenyurt’ta 30 bin, İstanbul’da 100 bin, ülkemiz genelinde 300 bin kişi konut alırken nitelikli yalanlarla hile ile çeşitli şekillerde aldatılarak mağdur edilmiş, kısacası dolandırılmıştır. Kanunlara uygun satış yapılması sağlansa kimse dolandırılmazdı. Sesi duyan bazı devlet büyüklerimiz ’hukuka gidin hukuka’ dedi. Konu; organize çeteler tarafından tüketicinin mal varlığının kanunlar çiğnenerek herkesin gözü önünde gasp edilmesiydi. Savcıların re’sen soruşturma açabileceği konuyla ilgili vatandaşlar savcılıklarda suç duyurusu yapmak zorunda bırakıldı. Şikayetlerin, mağdur tarafından ciddi emekler harcanmadan davalaştığına şahit olmadık” dedi.

’İDARENİN SORUMLULUĞU BULUNMAKTADIR’

Hanelçi, kentsel dönüşüm bölgelerinden arsa toplayarak, ipotekli konut tapusu ile bilinçli olarak projelerin yarım bırakılması ve proje yapma vaadiyle arsa parası toplayıp, arsa tapusu kaçırılarak yapılan dolandırıcılıkların konutla yapılan dolandırıcılıklardan bazıları olduğunu vurguladı. Hanelçi, “İdarenin kusurlu olduğu tespit edilse veya kusursuz dahi olsa uğranılan zararın kişisel, özel ve olağanüstü bir zarar olması nedeniyle idarenin sorumluluğu bulunmaktadır. Bireysel hukuk mücadelesi ile mevcut sorunun tüketiciler lehine çözümünün imkansız olduğu, yıllardır verilen hukuk mücadelesi ile ortaya çıkmıştır. Bu nedenle meclisimizin yasama gücünü kamu yararına olacak şekilde kullanarak, müteahhit ve arsa sahipleri arasındaki özel sözleşmelere, idarenin müdahale etme imkanını oluşturacak yasal bir düzenleme yaparak TOKİ eliyle yarım kalan projelerin tamamlanmasının sağlanması, kişisel olağanüstü zararlar oluşmasına neden olan kişi kurum ve çalışanlarına oluşan zararın tazmini için idarenin rücu hakkını kullanarak harcadığını onlardan geri almasını Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu adına arz ve talep ederiz” ifadelerini kullandı.

Konut satışlarında yıllık bazda yüzde 107’lik artış
Şimşek: Yatırımcının Türkiye’ye ilgisi mükemmeldi
Türkiye genelinde konut satış fiyatlarındaki yıllık değer artışı %116 oldu
Çamlıgöze ve Koyulhisar hidroelektrik santralleri özelleştirildi
İcradan satılık daire
TAGGED:konutKonut mağdurudolandırıcı

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Artan inşaat maliyetleri, talebin yanında konut fiyatlarını olumsuz yönde etkiliyor
Next Article Fırtına uyarısı!
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

Kiralık konutlarda yeni furya: Yüzde 40’a çıkabilir
Ekonomi Haberleri
26 Ağustos 2025
Kalyon İnşaat, Zengezur Koridoru’nun demiryolu ayağını hayata geçiriyor
Emlak Haberleri
26 Ağustos 2025
TOKİ, 81 ilde modern sığınak projesi başlatıyor
Emlak Haberleri
26 Ağustos 2025
Türkiye, emlak vergisinde Avrupa’da 21 ülkeyi geride bıraktı!
Emlak Gazetesi
26 Ağustos 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler