RAMS Banner
By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: “Ev almayı destekleyici teşvikler verilmeli”
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Emlak Rehberi
  • Künye
  • İletişim
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Sektörden > “Ev almayı destekleyici teşvikler verilmeli”
Sektörden

“Ev almayı destekleyici teşvikler verilmeli”

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 16 Ocak 2024 10:59
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
SHARE

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, son yıllarda ortaya çıkan konuta erişim zorluklarının, özellikle ilk evini alacaklara uygun kredi fırsatlarının sağlanması ve genel olarak ev alımlarına kapsamlı teşviklerin gelmesi gerektiğini belirterek, “Sektörümüzün yeniden ivme kazanması ve bu krizlerle mücadele edebilmesi için özellikle konuta erişimin arttırılmasına yönelik çözümlere ihtiyaç duymaktayız” dedi.

Son büyümesini 2017 yılında gerçekleştiren inşaat sektörünün, uzun zamandır kriz ile mücadele verdiğini, 2024 yılına da sıkıntılar ile girdiğine dikkat çeken MERYAP Başkanı Nesim Ekinci, “İstihdama büyük katkı veren ve 200’ün üzerinde alt sektöre talep yaratarak ekonomide lokomotif görevi üstlenen inşaat sektörümüzdeki daralma son 6 yıldır artarak maalesef devam etmektedir” diye konuştu.

MERYAP Başkanı Ekinci, bu kadar krizle mücadele ederken bile yatırımların hiçbir zaman durmadığını, Mersin genelinde de sektörün ekonomiye güç vermeye devam ettiğinin altını çizerek, şunları söyledi: “Malzeme fiyat artışlarından ve konut satışlarının düşmesi nedeniyle sermayesi düşen inşaat şirketlerimiz durmadı ve bu topraktan kazandığını tekrar yatırıma çevirmeye devam etti.

Bu kriz döneminde özellikle Yenişehir Bölgemizde markalı kurumsal projelerimiz dahi sürdürüldü. Aslında mevcut sıkıntılara rağmen talepleri karşılamaya istekli ve hazır olduğunu da sektörümüz bu özverisi ile de gösterdi.

Bu nedenle kesinlikle verilecek teşvikler ile sektör tekrar canlanır ve ekonominin lokomotifi olmaya devam eder. Bu nedenle, öncelikle uygun oranda, ödenebilir sürede ve yeteri miktarda konut kredisi sağlanmalı. Konut alıcısının uygun faiz oranlarıyla konut kredisine ve dolayısıyla konuta erişiminin sağlanması şart. Burada hem konut alamayan vatandaşa hem de sektörümüze destek olunacaktır.”

İnşaat sektöründe yaşanan mevcut zorluklara bir de ara eleman sorununun eklendiğine de değinen Ekinci, “Sıvacıdan, demirciye, kalıpçıdan, boyacıya kadar yetişmiş elemanımız artık sektörümüzde yok. İvedilikle, bu konunun hükümetimiz nezdin de gündeme alınmasını istiyoruz. Yoksa tüm krizleri geride bıraksak bile bu kez eleman sorunundan dolayı şantiyelerimizde işler duracaktır” dedi.

You Might Also Like

Yangınlarla boğuşan Yunanistan AB’den yardım istiyor
Aşı olmayanlara sokağa çıkma yasağı gelir mi?
Koronavirüs nedeniyle yurtlardan ayrılan öğrenciler 3 hafta ücret ödemeyecek, kredi ve burs ödemeleri ise devam edecek
Suriye’de 4,6 büyüklüğünde deprem
AŞTİ, evsizlerin evi oldu

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Müteahhitler, torbada 2023 fiyat farkı da olsun istiyor
Next Article “Konut talebi ikinci çeyrekten itibaren artar”
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

Gaziantep’ten Türkiye’ye Örnek Şehircilik Hamlesi: 4. Su Kaynağı, Metro Ve 14 Bin Konut Hedefi Açıklandı
Emlak Gazetesi
29 Nisan 2026
Emlakjet ve Endeksa’nın CFO’su Tansel Sözer Oldu
Emlak Haberleri
29 Nisan 2026
Halkidiki’de Ege Yapı ayrıcalığı ve yatırım fırsatları
Emlak Haberleri
29 Nisan 2026
İlk evim konut kampanyası ne zaman başlıyor? İlk evim kredisi başvurular ne zaman?
Emlak Haberleri
29 Nisan 2026
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?