By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: “Ekonomik önlemler konut satışındaki ivmeyi yavaşlatmaya başladı”
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Haberleri > “Ekonomik önlemler konut satışındaki ivmeyi yavaşlatmaya başladı”
Emlak Haberleri

“Ekonomik önlemler konut satışındaki ivmeyi yavaşlatmaya başladı”

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 16 Haziran 2022 15:32
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
????????????????????????????????????
SHARE

TÜİK’in açıkladığı verilere göre Türkiye genelinde konut satışları Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 107,5 artarak 122 bin 768 oldu. Mayıs ayı konut satış istatistiklerini değerlendiren Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, “Uygulanan ekonomik önlemler konut satışlarında geçtiğimiz aya göre ufak bir düşüşe neden oldu. Ancak geçen yıla göre yaşanan artış, konutun hala en değerli yatırım aracı olarak görüldüğünü kanıtlıyor” dedi.

Büyük ölçekli konut projelerine satış, pazarlama ve konsept danışmanlığı hizmeti veren Aremas’ın Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, Mayıs ayı konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Arslan, konut satışlarında bir önceki yıla göre yüzde 100’ün üzerinde artış olsa da geçtiğimiz Nisan ayına göre küçük bir düşüş yaşandığını, bu düşüşte ise ekonomik önlemlerin etkili olduğu açıkladı.

Konut satışlarında artan ivmenin Mayıs ayında hafif bir düşüşle kesildiğini belirten Arslan, “Bu düşüş bize gerek FED’in faiz artırımı ve parasal sıkılaştırma politikası gerek ülkemizde alınan ekonomik önlemler nedeniyle sıcak paranın yavaş yavaş çekilmeye başladığını, bankaların ise kredi verme iştahının düştüğünü gösteriyor. Bunun sonuçlarını Haziran ayında açıklanacak verilerle daha net göreceğiz. Buna rağmen bir önceki yıla göre yaşanan artış, konutun hala en değerli yatırım aracı olarak görüldüğünü kanıtlıyor” dedi.

Yabancıya satışta homojen dağılıma dikkat edilmeli.”

Yabancıya konut satış rakamlarını da değerlendiren Arslan, “Vatandaşlık için 250 bin dolar olan başvuru şartının 400 bin dolara yükseltilmesinin etkilerini sanırım Haziran ayı itibarıyla göreceğiz. Bu etkinin yabancıya satışın en yüksek seviyeye çıktığı Temmuz ve Ağustos aylarında da süreceğini öngörüyoruz” diye konuştu. Bazı mahallelerde İçişleri Bakanlığı tarafından yabancılar için yoğunlaşma dolayısıyla ikamete sınır getirilmesi konusuna da değinen Arslan, Türkiye’nin 81 ilinde yabancıya satış olmadığını, her dört satıştan neredeyse 3’ünün İstanbul ve Antalya’da gerçekleştiğini, üstelik bu şehirlerde de belli ilce ve mahallelerde yoğunlaşma olduğunu ve bu sebeple ilgili uygulamanın daha homojen dağılıma imkân sağlamasını umduklarını söyledi.

“Rus vatandaşların birinciliği pekişiyor”

Rus vatandaşlara yapılan satışın bir önceki aya göre artarak bin 275’e yükseldiğini ifade eden Arslan, “Rusya’nın etkisini artarak göreceğimizi bekliyorduk, Rus vatandaşların konut satışında birinciliği pekişiyor” dedi.

İnşaat sektörü kendi göbeğini kendi kesecek!
Gayrimenkul fonu krizi: Yatırımcılar birikimlerine erişemiyor
Tartışma büyüyor, yüzde 50’si kapanacak
Piyalepaşa İstanbul’da Tapu Teslimatı Başladı
Siltaş Panorama’da 2+1 dairelerin her metrekaresi fonksiyonel bir yaşam alanı sunuyor

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article IKEA, Rusya’da 4 fabrikasını satmayı planlıyor
Next Article Yabancı konuta koştu
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
Zeray GYO’nun halka arz başvurusu onaylandı
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
XVI. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi
Ekonomi Haberleri
5 Aralık 2025
8. Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi 9 Aralık’ta
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?