By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Edirne’de eylül ayı boyunca 800 konut satıldı
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Ekonomi Haberleri > Edirne’de eylül ayı boyunca 800 konut satıldı
Ekonomi Haberleri

Edirne’de eylül ayı boyunca 800 konut satıldı

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 21 Ekim 2021 11:33
Emlak Televizyonu
Share
3 Min. Okuma
SHARE

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye genelinde 2021 yılı Eylül ayında 147 bin 143 konut satıldı. 800 konut satışı ile Türkiye’deki toplam konut satışlarının yüzde 0,5’inin gerçekleştiği Edirne, en çok konut satışı gerçekleştirilen iller arasında 35’inci sırada yer aldı. Konut satışlarında, İstanbul 28 bin 229 konut satışı ve yüzde 19,2 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u 14 bin 218 konut satışı ve yüzde 9,7 pay ile Ankara, 8 bin 806 konut satışı ve yüzde 6,0 pay ile İzmir izledi. Konut satış sayısının en az olduğu iller sırasıyla 14 konut ile Hakkari ve 41 konut ile Ardahan oldu.

Edirne’de ipotekli konut satış sayısı 192 olarak gerçekleşti

Edirne’de ipotekli konut satışları sayısı 192 olarak gerçekleşti. Edirne’de toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 24,0 ile 10’uncu sırada yer aldı. Edirne, Türkiye’deki ipotekli konut satışlarındaki yüzde 0,6’lık payı ile 27’nci sırada yer aldı. Türkiye’de toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 20,2 olarak gerçekleşti. İpotekli satışlarda İstanbul 6 bin 771 konut satışı ve yüzde 22,8 pay ile ilk sırada yer aldı. İpotekli konut satışının en az olduğu il 1 konut ile Hakkari oldu.

Edirne’de diğer satış türleri sonucunda 608 konut el değiştirdi. Edirne’de toplam konut satışları içinde diğer satış türlerinin payı yüzde 76 olarak açıklandı. Edirne diğer konut satış türlerinde Türkiye’deki konut satışlarından yüzde 0,5’lik pay alarak 42. sırada yer aldı. Diğer konut İstanbul 21 bin 458 konut satışı ve yüzde 18,3 pay ile ilk sıraya yerleşti. İstanbul’daki toplam konut satışları içinde diğer satışların payı yüzde 76 oldu. Ankara 10 bin 419 diğer konut satışı ile ikinci sırada yer alırken, Ankara’yı 6 bin 820 konut satışı ile İzmir izledi. Diğer konut satışının en az olduğu il 13 konut ile Hakkari oldu.

Edirne’de 800 konut satışının, 340’ı ilk satış, 460’ı ise ikinci el satış olarak gerçekleşti
Türkiye genelindeki 147 143 konut satışının 43 967’si (yüzde 29,9) ilk satış, 103 bin 176’sı ise (yüzde 70,1) ikinci el satış olarak gerçekleşti. Edirne’de ise 800 konut satışının 340’ı (yüzde 42,5) ilk satış, 460’ı ise (yüzde 57,5) ikinci el satış olarak gerçekleşti.


Resmi Gazete’de bugün (22.08.2023)
Resmi Gazete’de bugün (16.01.2023)
Faizler yükseldi, konut satışları yavaşladı
Enflasyona karşı koruyacak yeni yatırım araçları yolda
Cumhurbaşkanı Erdoğan: e-Duruşma uygulamasını tüm hukuk mahkemelerine yaygınlaştırıyoruz

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Tekirdağ konut satışında 9’uncu sırada
Next Article Yerli turist 11 milyar TL harcadı
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?