By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Depremler sonrası fiyat artışına sıkı takip
Share
Kayıt olmak
Bildiri Daha Fazla Göster
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Emlak Gazetesi > Depremler sonrası fiyat artışına sıkı takip
Emlak Gazetesi

Depremler sonrası fiyat artışına sıkı takip

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 8 Mart 2023 12:31
Emlak Televizyonu
Share
2 Min. Okuma
SHARE

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, hemen her alanda karşılaşılması muhtemel fahiş fiyat artışlarına yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Gelir İdaresi Başkanı (GİB) Bekir Bayrakdar, deprem bölgesinde mevcut durumu suistimal edenlere karşı gerekli tedbirleri aldıklarını belirterek, “Bu kapsamda deprem felaketinin ilk günlerinden itibaren özellikle şehirlerarası bağlantı yollarında yol denetimleri gerçekleştiriyoruz” dedi.

Personel deprem bölgesinde

Bayrakdar, Gelir İdaresi Başkanlığının, diğer illerdeki personeli deprem bölgesinde görevlendirerek sahadaki fahiş fiyat ve belge düzenine uyum gibi unsurları denetlediğine de işaret ederek şu ifadeleri kullandı: “Devletimiz, depremden zarar gören vatandaşlarımıza kira yardımı yapıyor. Bazı vatandaşlarımız bölgeden ayrılarak diğer illerde konut kiralayabiliyor. Vatandaşlarımızın taşındıkları illerde gerek kiralık gerekse de satılık konutlarda fiyat hareketlerini yakından takip ediyoruz.

Ülke genelinde bu bağlamda elde ettiğimiz ilk verilere göre deprem tarihi sonrası fiyatlarında artış yapan 37 bin 367 satılık ve 7 bin 363 kiralık konut ilanı tespit ettik. Sahada yapacağımız denetimlerde fahiş fiyata yönelik çalışmalarımızın sonucunu değerlendirilmek üzere Ticaret Bakanlığı ile paylaşacağız.”

Bu konuda vatandaşlara yönelik çağrıda bulunan Bayrakdar, “Vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için gerek CİMER, VİMER gibi uygulamalarla, gerekse ALO 189’u arayarak telefonla bize bu hususlarda gördükleri eksiklikleri şikayet edebilirler” değerlendirmesinde bulundu.

Haciz yapılmadı, icra takipleri durduruldu

Bekir Bayrakdar, devletin afetzedelere yaptığı yardımlara vergi dairelerince haciz konulduğu yönünde “tamamen asılsız” paylaşımlar yapıldığını söyledi. Bayrakdar, “Vergi daireleri kamu alacaklarının tahsili için depremin vuku tarihinden itibaren hiçbir haciz uygulaması yapmamıştır.

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle de vergi dairelerince yapılanlar da dahil olmak üzere, tüm icra takipleri durdurulmuştur. Deprem tarihinden önce konulmuş hacizler ile ilgili ise şunu belirtmek isterim. Vergi dairelerince bankalara gönderilen haciz talepleri gönderildikleri andaki varlıklara tatbik edilir, daha sonra hesaplara yatan paralara etkisi bulunmaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yatırımcılara çağrı: Hiç kimse pişman olmaz
Sel bölgesinde toplanan tomruk miktarı açıklandı
242 ürünün 133’ünde perakende fiyatlar arttı
Gri su kullanımı yüzde 50 tasarruf sağlıyor
Süleymaniye’nin ruhunu da vakfın hukukunu da koruyacağız

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article “Kadınların yüzde 58’i işe girmek için eşinden izin istiyor”
Next Article Arzum Sitesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nde hak sahiplerine anahtarları teslim edildi
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

TRFMC 2025 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı “Tesis Yönetiminde Dönüşüm: İnsan, Mekân, Teknoloji” Temasıyla Gerçekleşti
Emlak Haberleri
5 Aralık 2025
Afet Yönetiminde Yeni Nesil Teknolojiler Bir Arada
Sektörden
5 Aralık 2025
Gayrimenkulde Hisol – Lizol Dönemi
Sektörden
5 Aralık 2025
İstanbul Rumeli Üniversitesi Öğrencileri Destek AFAD Gönüllülüğü Eğitimi Aldı
Emlak Gazetesi
5 Aralık 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?