By using this site, you agree to the Privacy Policy and Terms of Use.
Accept
Emlak TelevizyonuEmlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Arama
  • Advertise
© 2022 Foxiz News Network. Ruby Design Company. All Rights Reserved.
Reading: Çamlıca Kulesi’nin resmi açılışı yarın gerçekleştirilecek
Share
Kayıt olmak
4
Bildiri Daha Fazla Göster
Emlak Haberleri
IC İçtaş’ın Mühendisliği Riyad’ı Zirveye Taşıdı
23 saat önce
Emlak Haberleri
Değerleme Raporları, Yeni Projede Daire Paylaşımına Bilimsel Zemin Hazırlıyor
23 saat önce
Emlak Gazetesi
UNESCO listesindeki ‘altın’ değerindeki kent
24 saat önce
Ekonomi Haberleri
Milli Hızlı Tren güneş enerjisiyle üretiliyor
24 saat önce
Font ResizerAa
Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Font ResizerAa
Arama
  • Emlak Haberleri
  • Gayrimenkul Hukuku
  • Sektörden
  • Emlak Rehberi
Mevcut bir hesabınız var mı? Kayıt olmak
Bizi takip edin
  • Advertise
© 2012 Emlak Televizyonu All Rights Reserved.
Emlak Televizyonu > Blog > Ekonomi Haberleri > Çamlıca Kulesi’nin resmi açılışı yarın gerçekleştirilecek
Ekonomi Haberleri

Çamlıca Kulesi’nin resmi açılışı yarın gerçekleştirilecek

Emlak Televizyonu
Son güncelleme: 28 Mayıs 2021 12:23
Emlak Televizyonu
Share
5 Min. Okuma
SHARE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Bu abide projeyi, bir süre önce yayıncılık hizmetleri vermek üzere faaliyetlerine başlatmıştık. Yarın da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle halkımızın yararlanabileceği seyir terası, restoran, kafe, dinlenme salonları gibi alanlarıyla bir bütün olarak hizmete açacağız.” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla resmi açılışı gerçekleştirilecek Çamlıca Kulesi’nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Konuşmasına İstanbul’un fetih yıl dönümünü kutlayarak başlayan Karaismailoğlu, Çamlıca Kulesi’nin yapım çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Karaismailoğlu, projenin bir süre önce yayıncılık hizmetleri vermek üzere faaliyetlerine başladığını anımsatarak, şunları kaydetti:

“Yarın da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle halkımızın yararlanabileceği seyir terası, restoran, kafe, dinlenme salonları gibi alanlarıyla bir bütün olarak hizmete açacağız. Yapımına 2017 yılında başladığımız Çamlıca Kulesi, toplam 30 bin 150 metrekare bir alana sahip. Deniz seviyesinden 587 metre yüksekliği ile İstanbul’un ve hatta Avrupa’nın en yüksek yapısıdır. Betonarme yapısının yüksekliği 221 metre olan kulenin çelik anten yüksekliği 168 metredir.

Çelik anteni ile birlikte yerden 369 metre yüksekliğe ulaşan kulemiz 9 büyüklüğünde depreme ve şiddetli rüzgarlara karşı dirençli bir şeklide inşa edilmiştir. Zemin kotu 218 metre olan Çamlıca Kulesi’nin zemin altında 4 kat ve üzerindeki 45 katı ile toplamda 49 katı bulunmaktadır. Kulede, 27 bin metrekare cephe kaplaması gerçekleştirilmiştir. Zemin katında podyumun yer aldığı kulenin teknik katlarının üzerinde seyir katları ve restoran katı ve cafe katları yer almaktadır.

“ÇAMLICA KULESİ SAYESİNDE ÜLKEMİZ YAYINCILIK ALANINDA BİR İLKE DAHA İMZA ATMIŞ OLDU”

Bakan Karaismailoğlu, Çamlıca Kulesi’nin estetiği ve mühendislik niteliklerinin övünülesi olduğuna işaret ederek, Çamlıca Kulesi sayesinde Türkiye’nin yayıncılık alanında bir ilke daha imza attığını, dünyada ilk defa bir haberleşme kulesinden aynı anda 100 adet FM radyo yayını yapılabildiğini aktardı.
Karaismailoğlu, şu bilgileri verdi:

“İstanbul’da yayın yapan FM radyo ve TV kanallarının tek bir kuleden hizmet vermesi amacı ile kurulan Çamlıca Kulesi’nden, FM radyo yayıncılarına anten, birleştirici , verici cihaz, elektrik, jeneratör yedekleme, UPS, elektronik bakım ve onarım, 7/24 esasına göre yayın izleme olarak tanımlanan hazır verici tesis hizmeti sunulmaktadır. Kulemiz sayısal yayıncılık altyapısına uygun şekilde inşa edilmiştir.

Bir süredir İstanbulluların keyifle izlediği Çamlıca Kulesi ışıklandırmalarında da ayrı ayrı kontrol edilebilen 62 bin noktada, 16,7 milyon renk tonu kullanılmakta. Bu sistem dünyanın kendi alanında bugüne dek yapılmış en kapsamlı yazılımı sayesinde mümkün olmaktadır. Diğer yandan Çamlıca Kulesi’nin inşası, Çamlıca Tepesi’nin çehresini değiştirme imkanı vermiştir.”

“ÇAMLICA TEPESİ VE İSTANBUL UZUN YILLAR ADETA BİR ANTEN ÇÖPLÜĞÜNÜN GÖLGESİNDE YAŞADI”

Çamlıca Tepesi ve İstanbul’un uzun yıllar adeta bir anten çöplüğünün gölgesinde yaşadığını dile getiren Karaismailoğlu, hem görüntü kirliliği hem de insan sağlığına zararlı elektromanyetik etkileri nedeniyle bu antenlerden İstanbul’u ve İstanbulluları kurtarmak gerektiği bilinciyle projeyi başarıyla hayata geçirdiklerini dile getirdi.

Karaismailoğlu, Çamlıca Kulesi ile birlikte, Çamlıca Tepesi’nde dağınık halde bulunan 33 büyük anten sökülerek, tüm hizmetlerin tek kulede toplandığına işaret ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Kulede yer alan yüksek verimli anten ve verici sistemleri sayesinde de maksimum düzeyde enerji tasarrufu sağlandı. 30 bin 150 metrekarelik kule çevresindeki sosyal alanlarda, çeşitli türlerde 2 bin 750 adet ağaç diktik. Çamlıca Kulesi çevresi İstanbul’a özgü ağaçlarla bezendi. Şimdi o eski metal ormanının yerinde erguvanlar, manolyalar, gürgenler, sedirler, zeytin ağaçları var. Ayrıca 13 bin 750 adet çalı ile peyzajı yapılan alanın 3 bin metrekaresinde yer örtücü sedum kullandık. 7 bin 500 metrekarelik çim alan oluşturduk. Yani Çamlıca Kulesi Türkiye’ye yayıncılık alanında çağ atlattığı gibi, aynı zamanda dünyaya örnek bir çevre projesi haline geldi.

Ülkemizin yayıncılık alanında önemli katkılar sağlayacak ‘tek verici tesis’ sistemini sadece İstanbul’da kurmadık. Çanakkale ilinde de benzer amaçla, inşaatı 2017’de başlayan ve 2020 yılında tamamlanan 100 metre yüksekliğindeki Radyo & TV kulesinin teknik ve sosyal alanları da Kule AŞ tarafından işletilmektedir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak insan, yük ve veri ulaştırmada dünya standartlarının üzerinde bir altyapıyı kuruyoruz. Türkiye’nin büyüklüğüne ve iddiasına yakışır nice eser ve hizmetlerle halkımızın yaşam kalitesini yükseltmeye devam edeceğiz. Çamlıca Kulemiz ülkemize ve İstanbul’a hayırlı ve uğurlu olsun.”

Bakan Karaismailoğlu, konuşmasının ardından tamamlanan çalışmaları inceledi.

Evcil Hayvan Ev Kiralamaya Engel mi?
Suriyeli Masar İnşaat Türkiye’de 425 Milyon TL’lik Proje Yapacak
İngiltere’de Leicester kenti karantinaya alındı
Yolcu gemileri faaliyetlerine 1 Haziran’da başlayacak
SunExpress duyurdu: Ücretsiz olarak 31 Mart’a kadar uzatıldı
TAGGED:Çamlıca KulesiKuleKatKaraismailoğluİstanbul

Sign Up For Daily Newsletter

Takipte kalın! En son son dakika haberlerinin doğrudan gelen kutunuza gönderilmesini sağlayın.
[mc4wp_form]
Kaydolarak Kullanım Koşullarımızı kabul etmiş ve Gizlilik Politikamızdaki veri uygulamalarını kabul etmiş olursunuz. İstediğiniz zaman abonelikten çıkabilirsiniz.
Share This Article
Facebook Copy Link Print
Share
Previous Article Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim Camii Açılış Programı’nda konuşuyor
Next Article Kafe ve restoranlara 1 Haziran müjdesi!
Yorum yapılmamış Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.

Stay Connected

235.3kFollowersLike
56.4kFollowersFollow
136kSubscribersSubscribe
4.4kFollowersFollow
- Advertisement -
Ad imageAd image

Son Haberler

IC İçtaş’ın Mühendisliği Riyad’ı Zirveye Taşıdı
Emlak Haberleri
22 Eylül 2025
Değerleme Raporları, Yeni Projede Daire Paylaşımına Bilimsel Zemin Hazırlıyor
Emlak Haberleri
22 Eylül 2025
UNESCO listesindeki ‘altın’ değerindeki kent
Emlak Gazetesi
22 Eylül 2025
Milli Hızlı Tren güneş enerjisiyle üretiliyor
Ekonomi Haberleri
22 Eylül 2025
//

20 milyon kullanıcıyı etkiliyoruz ve gezegendeki bir numaralı iş ve teknoloji haber ağıyız

Sign Up for Our Newsletter

Subscribe to our newsletter to get our newest articles instantly!

[mc4wp_form id=”847″]

Emlak TelevizyonuEmlak Televizyonu
Bizi takip edin
© 2010 Emlak Televizyonu. All Rights Reserved.
adbanner
Tekrar hoşgeldiniz!

Hesabınızda oturum açın

Kullanıcı Adı veya E-posta Adresi
Şifre

Şifrenizi mi kaybettiniz?

Bildirimler